• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

«Βουλιάζει» η Χαλκιδική από Βαλκάνιους και Κοινωνικό Τουρισμό -Οι τιμές στα δωμάτια

admin Από admin
12 Ιουλίου, 2021
Σε Featured, Τουρισμός, Χαλκιδική
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

4
SHARES
76
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Στο 70% με 80% ανέρχονται σήμερα οι πληρότητες στα 3.200 καταλύματα της Χαλκιδικής (2.100 σε Σιθωνία και Κασσάνδρα).

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Το επόμενο 10ήμερο στα μισά τουλάχιστον θα φτάνει το 100%, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων του νομού, Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, προσθέτοντας ότι οι τιμές για ένα τρίκλινο ξεκινούν από 40 ευρώ και είναι μειωμένες κατά 15%-20% έναντι του 2019.

«Αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική κάνουν τις διακοπές τους κυρίως Σέρβοι και Ρουμάνοι και λίγοι Ουκρανοί, σε ποσοστό 60%-70%, ενώ οι υπόλοιποι αφορούν σε Έλληνες, δικαιούχους και τους κοινωνικού τουρισμού”, είπε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι για τον Αύγουστο, οι προκρατήσεις από τους ξένους εκδρομείς, αφορούν στο 80% των προσφερόμενων κλινών που συνολικά διαμορφώνονται σε 44.400, ενώ για τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος τόνισε ότι “έχουν γίνει κρατήσεις και από εκδρομείς από την Γερμανία, αν και είναι μικρός ο αριθμός τους”.

Αναφερόμενος στις υποδομές, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι όλα τα καταλύματα είναι τριών κλειδιών και άνω, με το 25% να έχουν κατασκευαστεί την τελευταία 3τία και μόλις το 20%-30% να είναι παλιές, ενώ από τους 2.300 ιδιώτες που “τρέχουν” τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, το 70% είναι οικογενειακού τύπου.

Διαβάστε επίσης:

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Διονυσίου με τη συμμετοχή του Φάρου Μουδανιών

22 Ιουνίου, 2026

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026

Εκφράζοντας την αγωνία των ανθρώπων του κλάδου για την τρέχουσα σεζόν, ο κ. Παπαϊωάννου δεν δίστασε να “ζητήσει” ακόμη αυστηρότερους ελέγχους στην είσοδο τουριστών στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά “πέρυσι κάναμε μόλις το 20% του τζίρου μας, ενώ την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις μας έτρεχαν στο 100%, δεν θα αντέξουμε και φέτος να κατεβάσουμε ρολά νωρίτερα”.

Ήδη όπως γνωστοποίησε, οι επιχειρηματίες του κλάδου ευελπιστούν να διαθέσουν μέρος των φετινών τους εσόδων για την κάλυψη της ζημίας που υπέστησαν πέρυσι, οπότε και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν κατάφεραν να δουλέψουν πάνω από πέντε εβδομάδες. “Αν δεν προσέξουμε και ξεφύγει η κατάσταση, ήδη η Χαλκιδική μπήκε στο πορτοκαλί, δεν ξέρω πως θα τα βγάλουμε πέρα οικονομικά”, τόνισε ο ίδιος και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την εφαρμογή ρυθμίσεων από το κράτος, ώστε “να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις σε περισσότερες δόσεις”.

Μπορεί το 40%-50% των ιδιωτών ενοικιαζόμενων δωματίων να καλύπτει μόνο του τις ανάγκες της τουριστικής επιχείρησης σε θέματα καθαριότητας, αλλά το υπόλοιπο ποσοστό “έχει αυτή τη στιγμή έλλειψη σε εργατικά χέρια στο συγκεκριμένο πεδίο από 500 έως και 700 άτομα”, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής.

Όπως είπε, βασικός λόγος που εντοπίζεται το προαναφερόμενο κενό, είναι το γεγονός ότι “αρκετές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, επιστράτευσαν και τους χώρους που διέθεταν για τη φιλοξενία του προσωπικού”. Τονίζοντας δε ότι πολλοί επαγγελματίες στρέφονται σε προσωπικό που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να μην υπάρχει το προαπαιτούμενο της διαμονής, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι “ο κύριος όγκος των εργαζόμενων στην καθαριότητα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και χωρίς τη δυνατότητα διαμονής, υπάρχουν προβλήματα”. Τονίζεται ότι ζήτημα με την έλλειψη προσωπικού δεν έχουν τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, καθώς απασχολούν για τη συγκεκριμένη εργασία δικό τους προσωπικό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στη Θεσσαλονίκη – Μιλούν για καταπάτηση

Επόμενο

Πορεία «τούρκων» στην Ξάνθη- Επικίνδυνα αντεθνικά παιγνίδια από πράκτορες και γκρίζους λύκους

ΣχετικάΆρθρα

Featured

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Διονυσίου με τη συμμετοχή του Φάρου Μουδανιών

22 Ιουνίου, 2026
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Featured

Νικήτη: Καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου με δωρεάν προβολές από τη «Μέθεξις»

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Πορεία «τούρκων» στην Ξάνθη- Επικίνδυνα αντεθνικά παιγνίδια από πράκτορες και γκρίζους λύκους

Επιδρομή μεδουσών σε παραλίες της Χαλκιδικής – Ανάστατοι κάτοικοι και τουρίστες (φώτο)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.