• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κόκκινος συναγερμός – Πάνω από 1.500 τα σημερινά κρούσματα

admin Από admin
6 Ιουλίου, 2021
Σε Ελλάδα
11
SHARES
220
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Πάνω από 1.500 αναμένεται να είναι σήμερα τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά νέους.

Φαίνεται πως η μετάλλαξη Δέλτα παίζει μεγάλο ρόλο στην απότομη αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς όπως αναφέρουν και οι ειδικοί αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο.

Αν μάλιστα τα κρούσματα αγγίξουν τα 1.800 που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, θα μιλάμε για το τριπλάσιο αριθμό σε κρούσματα από την περασμένη Τρίτη.

Αρκουμανέας: Το 50% των κρουσμάτων σε νέους προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, σημείωσε πάντως ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενω ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Τόνισε επίσης ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Μάχη για να μη μετατραπεί σε «τσουνάμι» το 4ο κύμα

Σημειώνεται πως η ανοδική αύξηση στα κρούσματα ξεκίνησε από την προηγούμενη Τρίτη , που ανέβηκαν πάνω από τα 600, σε δύο ημέρες πέρασαν και το όριο των 700, με αποκορύφωμα το Σάββατο που «σκαρφάλωσαν» σε λίγο περισσότερα από 1.000, ενώ το περασμένο 24ωρο ξεπέρασαν τα 800, εντείνοντας την ανησυχία.

Αύξηση ενεργών κρουσμάτων κατά 75%

Χτες μάλιστα ο Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου, καθήμενος δίπλα στον πρωθυπουργό, παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας, όπως η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

Από την περασμένη εβδομάδα εξελίσσεται μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, της τάξης του 75%. «Η αυξητική τάση παρατηρείται ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Νωρίτερα, και ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι «η Δέλτα είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη». Για να συμπληρώσει: «Όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά».

«Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού» πρόσθεσε.

Πρωταθλητές και ουραγοί στους εμβολιασμούς

Πάντως οι πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανά περιφέρεια δείχνουν πως ακόμη έχουμε δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου πελάγους αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς, καθώς η συγκεκριμένη περιφέρεια «προηγείται» (ποσοστιαία) στην άτυπη κούρσα και των πλήρως εμβολιασμένων, αλλά και αυτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Στην περιφέρεια Ιονίων νήσων έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση το 55% των κατοίκων, ενώ έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 47%. Η ίδια περιφέρεια προηγείται και στα κλεισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς, με το συγκεκριμένο ποσοστό να ανέρχεται στο 57%.

Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το 52% των κατοίκων να έχει κάνει την μια – τουλάχιστον – δόση και το 44% να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τρίτη είναι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχα ποσοστά 45% και 39% και τέταρτη, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική με 51% και 38% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, τα χειρότερα ποσοστά είναι στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Εδώ έχει πραγματοποιήσει την πρώτη δόση μόνο το 39% ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 31%.

Ακολουθούν οι περιφέρειες Πελοποννήσου (41% και 32%), Δυτικής Ελλάδας (40% και 32%), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (39% και 32%) και Βορείου Αιγαίου (39% και 32%).

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμών, μετά την περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προηγείται με 57% ακολουθούν η Αττική με 56% και η Νοτίου Αιγαίου με 53%.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο εμβολιασμός στις απομακρυσμένες περιοχές

Τα αισιόδοξα νέα πάντως είναι πως ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές, που έκανε πρεμιέρα σήμερα από την Κρήτη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μάλιστα το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς οι κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται σε χωριά, κοινότητες, Δήμου και απομακρυσμένες περιοχές έχοντας λίστα από τις τοπικές αρχές, ώστε να εμβολιάσουν όσους το επιθυμούν.

Με πρώτες στάσεις το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, η διαδικασία του εμβολιασμού με κινητά κλιμάκια, μέχρι στιγμής, έδειξε ότι έχει δυνατή απήχηση στον κόσμο και στις ομάδες που αδυνατούσαν να μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και σε ανθρώπους που ήταν διστακτικοί σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συμμετοχή του κόσμου.

«Τόσο στο Τυμπάκι όσο και στην Αγία Γαλήνη χρειάστηκε μέσα στις πρώτες δύο ώρες του εμβολιασμού να ζητήσουμε ενίσχυση σε αριθμό εμβολίων», ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη και πρόσθεσε πως αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξουν συνολικά 15 κλιμάκια που θα βρεθούν σε κεντρικά σημεία απομακρυσμένων περιοχών, προκειμένου να γίνουν εμβολιασμοί.

Σημαντική η συμβολή του Δήμου και της Εκκλησίας

Στο πρόγραμμα «Ελευθερία» εντάσσεται -πέραν των εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές- και ο κατ’ οίκον εμβολιασμός, στις περιπτώσεις ανθρώπων που ασθενούν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό θα χρησιμοποιηθεί και το κινητό κλιμάκιο, που από σήμερα ξεκίνησε να επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και ιδιώτες ιατροί που θα λαμβάνουν μέρος από την ερχόμενη εβδομάδα στους εμβολιασμούς. Όταν η πληροφορία ότι κάποιος ασθενής πρέπει να εμβολιαστεί στο σπίτι του θα φτάνει σε εμάς, ο εμβολιασμός θα γίνεται είτε από το κινητό κλιμάκιο είτε από τους ιδιώτες γιατρούς», τόνισε η κ. Μπορμπουδάκη.

Στον εμβολιασμό στο Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη σήμερα, ενεργό ρόλο είχαν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ενώ σημαντική -όπως είπε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης- ήταν η συμβολή του δήμου αλλά και της Εκκλησίας.

Πηγή: in.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Τα 2 σπάνια καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής (φώτο)

Επόμενο

Συνάντηση εργασίας Απ. Πάνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Αλεπού σφήνωσε σε κάγκελα σπιτιού στους Θρακομακεδόνες (φώτο)

27 Ιανουαρίου, 2023
Αθλητικά

Μπαλτάκος: «Σκέφτομαι τελικό Κυπέλλου στο εξωτερικό αλλά πρέπει να συμφωνήσουν οι ομάδες»

27 Ιανουαρίου, 2023
Επιστήμη / Τεχνολογία

Κατεβάστε εντελώς δωρεάν δύο παιχνίδια για το PC σας

27 Ιανουαρίου, 2023
Επόμενο

Συνάντηση εργασίας Απ. Πάνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Εγκαίνια έκθεσης γλυπτικής στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.