• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαλκιδική – «Barracuda»: Η Αμμουλιανή θα γίνει «Άγιος Δομίνικος»

admin Από admin
28 Ιουνίου, 2021
Σε Featured, Χαλκιδική
9
SHARES
173
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Μεταφέροντας, άλλωστε, μια αντίθεση στον τρόπο παρουσίασης των τοπίων της Ελλάδας στον κινηματογράφο του χθες και του σήμερα, η αν. προϊσταμένη στο αυτοτελές τοπικό γραφείο διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών (Film office) της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, Λίνα Μυλωνάκη τονίζει στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ότι «το ελληνικό σινεμά της εποχής του ‘50 και του ‘60 κυρίως αποτύπωσε μια εντελώς τουριστική Ελλάδα».

Όπως λέει, «τα μιούζικαλ του Δαλιανίδη έδιναν έμφαση σε νησιώτικα τοπία, πολύ χαρούμενες καταστάσεις, ανθρώπους που πήγαιναν διακοπές στο νησί, κυρίως σε κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα όπως ο Πόρος ή η Ύδρα. Την ίδια στιγμή, σε μια δύσκολη συγκυρία, το σχήμα αυτό πρόσφερε στους Έλληνες μια διέξοδο ψυχαγωγίας και διαφυγής από τις δυσκολίες, με ένα ταξίδι στη μεγάλη οθόνη. Από την άλλη πλευρά, πρώτος ο ξένος κινηματογράφος υιοθέτησε για την Ελλάδα την εικόνα αυτή για το αιώνιο καλοκαίρι με τον ήλιο, τη θάλασσα και τα νησιωτικά τοπία που προτείνεται μέσα από «Το παιδί και το δελφίνι», το «Ποτέ την Κυριακή» και τον «Αλέξη Ζορμπά». Το αποτέλεσμα ήταν να υιοθετήσει και η χώρα μας αυτό το μοντέλο, από το οποίο ήταν πολύ δύσκολο πλέον να ξεφύγει κανείς για να προβάλλει και κάτι διαφορετικό.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε η κ. Μυλωνάκη και στο 33ο συνέδριο της ομοσπονδίας κινηματογραφικών λεσχών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, με θέμα «Η θάλασσα στον κινηματογράφο». Διατύπωσε, παράλληλα, πρόταση για τη φιλοξενία του επόμενου φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μιας σύμπραξης και συνεργασίας των κινηματογραφιών λεσχών της χώρας.

Αμμουλιανή όπως Άγιος Δομίνικος, συνοικία Ουζιέλ για ταινίες εποχής

Σήμερα πλέον, η Κεντρική Μακεδονία έχει να προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες, βασισμένες στα χίλια πρόσωπα της περιοχής καθώς μπορεί να «μετατρέψει» την Αμμουλιανή σε Άγιο Δομίνικο για να υποστηρίξει τηλεοπτικές παραγωγές παιχνιδιών επιβίωσης ή να φιλοξενήσει ταινίες εποχής στα σοκάκια της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης και τη γραφική συνοικία Ουζιέλ. Μπορεί να οργανώσει γυρίσματα στη Μηχανιώνα, δίνοντας εικόνες από Νορβηγία και να μεταφέρει εικόνες Τοσκάνης από τα αγροτικά τοπία της Χαλκιδικής. «Έχουμε από τροπικές παραλίες μέχρι χιονισμένα τοπία και τα πάντα ανάμεσα σε αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η παραγωγή που γυρίστηκε πρόσφατα στη λίμνη Δοϊράνη και τη γύρω περιοχή, προσφέροντας υπέροχα τοπία και προβάλλοντας τα φυσικά τοπία», σχολιάζει η κ. Μυλωνάκη.

Από το Μαϊάμι στους βάλτους του Αξιού

«Η προσπάθεια αυτή ήδη παίρνει σάρκα και οστά στην ταινία “barracuda”, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, αφού το σενάριο προβλέπει μεν ως τόπο δράσης το Μαϊάμι στην αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα, τα γυρίσματα όμως των σκηνών θα γίνουν στους βάλτους και τα έλη του ποταμού Αξιού και τις παραλίες της Περαίας», επισημαίνει στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο τομεάρχης τουρισμού της περιφέρειας, Αλέξανδρος Θάνος. Στο ερώτημα, άλλωστε, γιατί οι υπεύθυνοι της παραγωγής επέλεξαν την κεντρική Μακεδονία, απαντά: «Εδώ βρήκαν μια σειρά από εναλλακτικές που καλύπτουν όχι μόνο το υδάτινο στοιχείο με την έντονη βλάστηση αλλά και τοπία όπως βιομηχανικοί χώροι, παλιές εγκαταστάσεις, αλλά και αστικό περιβάλλον».

Ο κ. Θάνος κάνει λόγο για μια πολυδιάστατη δυναμική στην περιοχή καθώς υπάρχει η δυνατότητα προσομοίωσης πολλών και διαφορετικών τοπίων, επισημαίνει ότι πλέον αποδίδουν στην πράξη οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, αναφέρει ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση να δημιουργηθεί η σχετική υποδομή ουσιαστικά από το μηδέν και υπογραμμίζει ότι ακριβώς αυτή η προσπάθεια έφερε στον τόπο την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή μεγάλου βεληνεκούς.

Μια μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης τουρισμού της περιφέρειας κάνει λόγο για μια μεγάλη κινηματογραφική ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη για την Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, αφού, όπως εκτιμά, αν όλα εξελιχθούν ομαλά με τις παραγωγές που ξεκινούν τώρα, η περιοχή θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για επόμενες παραγωγές. «Μπορεί να έρθει και το μισό Χόλιγουντ εδώ και αυτό δεν είναι υπερβολή, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που πρέπει να κάνουμε εδώ…», προσθέτει με νόημα.

Πηγή: metrosport.gr

Tags: Αμμουλιανή

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα και συλλήψεις στην πορεία Pride που οργανώθηκε παρά την απαγόρευση

Επόμενο

Εμβολιασμοί: Έσπασε το φράγμα των 8 εκατομμυρίων δόσεων – Αγώνας δρόμου για να «προλάβουμε» τη Δέλτα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Οριστική αδειοδότηση και χωροθέτηση του “Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών” της Αμμουλιανής

5 Νοεμβρίου, 2022
Featured

Τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου Αμμουλιανής (βίντεο)

14 Σεπτεμβρίου, 2022
Featured

Πνίγηκε 80χρονος στην θαλάσσια περιοχή “Ν. Αμμουλιανής” Χαλκιδικής

26 Ιουλίου, 2022
Επόμενο

Εμβολιασμοί: Έσπασε το φράγμα των 8 εκατομμυρίων δόσεων - Αγώνας δρόμου για να «προλάβουμε» τη Δέλτα

Κουπόνια ύψους 1 δισ. ευρώ για πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.