• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαλκιδική: Μέχρι και 699 ευρώ για 3 νύχτες – Οι τιμές σε 10 περιοχές

admin Από admin
21 Ιουνίου, 2021
Σε Featured, Οικονομία, Τουρισμός, Χαλκιδική
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

11
SHARES
216
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

«Κόκκινο» χτύπησαν οι κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι προκρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήταν αυξημένες, όπως και το Πάσχα, και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είχαν αποφασίσει να εκδράμουν στη φύση και στην ύπαιθρο.

«Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, επέλεξαν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν στη διάθεσή τους και του μειωμένου κόστους όσο λόγω της πανδημίας. Επέλεξανν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5 – 2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από την φυσική ομορφιά, αποτελούσε και το οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealEstates που διεξήγαγε σχετική έρευνα.

Αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες, εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο λόγω Covid-19

Διαβάστε επίσης:

Συμμετοχή της Α.Σ.Π.Ε. και του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής στην γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας – Λευκωσία, 11 Μαΐου 2025

22 Μαΐου, 2025
φώτο αρχείου

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και οριζόντιας σήμανσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

22 Μαΐου, 2025

Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επέλεξαν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας είναι πρώτη επιλογή τόσο εγχώριών, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση σε τουριστικούς προορισμούς.

Χαλκιδική «ψήφισαν» για ακόμα μία φορά οι Θεσσαλονικείς

Παραδοσιακά οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν τη Χαλκιδική είτε για αποδράσεις διημέρου, είτε για αποδράσεις μεγαλύτερης διάρκειας όπως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Η Χαλκιδική διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ως προορισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας», λέει ο πρόεδρος του E-RealEstates και συμπληρώνει: «Οι εκδρομείς επιλέγουν το κατάλληλο ακίνητο βάσει των προδιαγραφών τους και των οικονομικών τους δεδομένων ανάμεσα στα 4.074 ακίνητα που διατίθενται στην περιοχή».

Ειδικότερα όσον αφορά τη Χαλκιδική, υπάρχουν συνολικά 4.074 ακίνητα (διαμερίσματα και μονοκατοικίες) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις με βάση τα τετραγωνικά μέτρα είναι η εξής για δέκα περιοχές στη Χαλκιδική

    • Νέα Σκιώνη (70 τ.μ.): 699 ευρώ
    • Νικήτη (25 τ.μ.): 225 ευρώ
    • Νέα Καλλικράτεια (40 τ.μ.): 240 ευρώ
    • Νέα Μουδανιά (90 τ.μ.): 660 ευρώ
  • Τορώνη (32 τ.μ.): 257 ευρώ
  • Γερακινή (55 τ.μ.): 360 ευρώ
  • Νέος Μαρμαράς (55 τ.μ.): 276 ευρώ
  • Ιερισσός (25 τ.μ.): 171 ευρώ
  • Νέα Ποτίδαια (50 τ.μ.): 165 ευρώ
  • Ουρανούπολη (35 τ.μ.): 154 ευρώ

 

Μίνι-διακοπές στην «αθηναϊκή ριβιέρα» και στην Πελοπόννησο για τους εκδρομείς

«Τα δεδομένα θύμισαν εικόνες που επικρατούσαν τις ημέρες του Πάσχα όσον αφορά τα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής. Περιοχές όπως Πόρτο Ράφτη και Σούνιο κατέγραψαν σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για το τριήμερο με επιστροφή τη Δευτέρα. Διαθεσιμότητες στα παράλια του Ν. Αττικής, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, καταγράφηκαν κυρίως σε κατοικίες που απευθύνονται σε υψηλά οικονομικά βαλάντια, πολυτελείς βίλες με πισίνα με δυνατότητα να φιλοξενηθούν άνω των 4 ατόμων», σχολιάζει ο κ. Μπάκας.

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το χρονικό διάστημα 18 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου, επέλεξαν να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα καθώς και τα παράλια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πληρότητες χτύπησαν «κόκκινο» στον Ν. Μεσσηνίας

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ν. Μεσσηνίας όπου οι πληρότητες είχαν χτυπήσει «κόκκινο». Ιδιαίτερα στις «γνωστές» παραθαλάσσιες περιοχές, όπως η Φοινικούντα και η Βοϊδοκοιλιά, η διαθεσιμότητα για μίσθωση αυτοτελών διαμερισμάτων και κατοικιών ήταν μηδενική. Η Καλαμάτα, τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του καλού οδικού δικτύου που την συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της έριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για εκδρομές διημέρου.

1.png
2.png
3.png

 

4.png

Με πληροφορίες από: iefimerida.gr, typothes.gr

 

Προηγούμενο

Πότε χρειάζεται τεστ αντισωμάτων μετά το εμβόλιο

Επόμενο

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: H Monopoly αποκαλύπτει τη σκηνοθεσία του πιλότου

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Συμμετοχή της Α.Σ.Π.Ε. και του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής στην γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας – Λευκωσία, 11 Μαΐου 2025

22 Μαΐου, 2025
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και οριζόντιας σήμανσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

22 Μαΐου, 2025
Featured

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2025» στο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

22 Μαΐου, 2025
Επόμενο

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: H Monopoly αποκαλύπτει τη σκηνοθεσία του πιλότου

Πότε κορυφώνεται το κύμα ζέστης- Θερμοκρασίες 40-43 βαθμούς

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.