• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ανακοίνωση από τη ΠΚΜ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από κάθε είδους απορρίμματα

admin Από admin
1 Ιουνίου, 2021
Σε Κεντρική Μακεδονία, Περιβάλλον
2
SHARES
30
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

«Ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου επιβάλλεται η εντατικοποίηση των ενεργειών Αρχών, Φορέων και πολιτών και η συνεργασία μεταξύ τους με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από κάθε είδους απορρίμματα.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις στις ακτές κολύμβησης, προκειμένου να προστατεύεται η δημόσια υγεία από τον κίνδυνο διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Επιπλέον, επειδή κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου τα φαινόμενα ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα παρουσιάζονται οξυμμένα και χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε παρακάτω ενδεικτικά μέτρα, η λήψη των οποίων θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Επιπρόσθετες εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

12 Μαΐου, 2025

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στην Παρέμβαση Π3-73-2.9 για θερμοκήπια

12 Μαΐου, 2025

Α. Ενέργειες τοπικών Αρχών (Δήμοι- Δημοτικά Διαμερίσματα) :

1. Τοποθέτηση κατά μήκος των ακτών σε επίκαιρα και εμφανή σημεία ευανάγνωστων αποτρεπτικών πινακίδων όσον αφορά στην απόρριψη απορριμμάτων στις παραλίες.

2. Τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων ικανού αριθμού και χωρητικότητας κατά μήκος των παραλιακών ακτών.

3. Τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους κατά μήκος των ακτών πριν υπερπληρωθούν αυτοί, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα απορρίμματα παρασύρονται με την επίδραση των ανέμων στην θάλασσα.

4. Kαθαρισμός των ρεμάτων και χειμάρρων που οδηγούν στην θάλασσα από πάσης φύσεως απορρίμματα (επιπλέοντα φυσικά υλικά και ξύλα, άχρηστα υλικά, πλαστικά σκουπίδια κ.λπ.).

5. Τακτικός έλεγχος και συντήρηση των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων υγιεινής (αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντουζ κ.λπ.) στις πολυσύχναστες πλαζ.

6. Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών πολιτών για τη συγκρότηση ομάδων καθαρισμού ακτών και θαλάσσιων χώρων από απορρίμματα.

7. Συνεχής έλεγχος για παράνομη διάθεση λυμάτων ή αποβλήτων ιδιωτών σε θάλασσα και ακτές.

Σε ό,τι αφορά στην καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε με βάση αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων θαλασσινών νερών, κατά την κολυμβητική περίοδο 2021 η κολύμβηση επιτρέπεται:

α) Από την παραλία ΠΕΡΑΙΑΣ ως την ακτή ΠΙΚΠΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ

β) Στην παραλία ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

γ) Στην κοινοτική ακτή (πλαζ) ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

δ) Από την κοινοτική πλαζ ΕΠΑΝΟΜΗΣ και μέχρι τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

ε) Από την ακτή “ΜΗΛΙΕΣ” ΣΤΑΥΡΟΥ έως την κοινοτική ακτή ΣΤΑΥΡΟΥ ρέμα “Δυτικό κανάλι” (αριστερά του λιμένα) και σε όλο το μήκος των ακτών ανατολικά (περιοχές ΣΤΑΥΡΟΥ, ΒΡΑΣΝΩΝ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ) μέχρι τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Β. Συνιστάται να αποφεύγεται η κολύμβηση σε περιοχές όπου υπάρχουν εκβολές χειμάρρων ή αγωγών ομβρίων, ιδιαίτερα μετά από βροχοπτώσεις. Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων στις ακτές κολύμβησης καθώς και η κολύμβηση σε λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.

Οι Δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται:

α) Να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καθαριότητα των ακτών και την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων.

β) Να ορίσουν υπεύθυνο για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.

γ) Να φροντίσουν για τον εξοπλισμό των ακτών με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχωρητήρια – αποδυτήρια-ντουζ- παροχή πόσιμου νερού – δοχεία συλλογής απορριμμάτων κ.λπ.).

δ) Επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης στις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων ώστε οι πινακίδες να μην αφαιρούνται ή καταστρέφονται.

Όπως κάθε χρόνο η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του 2021, πραγματοποιεί δειγματοληψίες από τις ακτές κολύμβησης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης».

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid: Πρεμιέρα σήμερα – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Επόμενο

Κ. Μάλαμα: Το φάντασμα των περσινών αστοχιών στη διαχείριση του τουρισμού επανέρχεται

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Επιπρόσθετες εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

12 Μαΐου, 2025
Αγροτικά

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στην Παρέμβαση Π3-73-2.9 για θερμοκήπια

12 Μαΐου, 2025
Κεντρική Μακεδονία

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με την ΚΥΑ για τη διαδικασία ελέγχου σε θερμοκήπια και θαλάμους θερμοκηπιακού τύπου 2

12 Μαΐου, 2025
Επόμενο

Κ. Μάλαμα: Το φάντασμα των περσινών αστοχιών στη διαχείριση του τουρισμού επανέρχεται

Από το ΤΑ Πολυγύρου συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 2 άτομα για διακίνηση κοκαΐνης

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.