• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ο ΟΗΕ αρχίζει διεθνή έρευνα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ

admin Από admin
28 Μαΐου, 2021
Σε Κόσμος
1
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε σήμερα τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της 11ήμερης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Γάζα. Η έρευνα θα εξετάζει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ από τον Απρίλιο, αλλά και για τις “βαθύτερες αιτίες” των εντάσεων.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 24 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 14 αποχές, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του 47μελούς Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

“Το σχέδιο ψηφίσματος … επομένως εγκρίνεται”, δήλωσε ο Ναζχάτ Σαμιμ Χαν, πρεσβευτής των Φίτζι, ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου του φόρουμ της Γενεύης, έπειτα από μια ολοήμερη έκτακτη συνεδρίαση.

Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση του ΟΗΕ να διενεργήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα κατά τη σύγκρουση στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι λυπούνται βαθύτατα για την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να ξεκινήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα που ενδέχεται να διαπράχθηκαν στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

“Η δράση σήμερα αντ ‘αυτού απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί”, επισημαίνεται στη δήλωση που εξέδωσε η αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν καθεστώς παρατηρητή και δεν ψηφίζουν στο φόρουμ της Γενεύης, δεν μίλησαν κατά τη διάρκεια της ολοήμερης έκτακτης συνεδρίασης στην οποία εγκρίθηκε το σχέδιο ψηφίσματος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ απορρίπτει, η Χαμάς χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να διενεργήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα

Το Ισραήλ απέρριψε και η Χαμάς χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE να διενεργήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα που μπορεί να διαπραχθηκαν στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα συνεργαστεί με την έρευνα, θεωρώντας αυτήν προσπάθεια να “ξεπλυθούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς”.

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης χαρακτήρισε τις ενέργειες της Χαμάς “νόμιμη αντίσταση” και κάλεσε σε “άμεσα μέτρα για την τιμωρία” του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Εξαφανίστηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου – Η ιστορία της που έγινε γνωστή χάρη στο προσφυγικό

Επόμενο

Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό – Μητσοτάκης: Έτοιμοι να το ενεργοποιήσουμε πριν την 1η Ιουλίου

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΣΕΓΕ και Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας

11 Αυγούστου, 2022
Κόσμος

Εκρήξεις στην Κριμαία: «Εννέα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καταστράφηκαν» λέει το Κίεβο

11 Αυγούστου, 2022
Επιστήμη / Τεχνολογία

Αυξημένος ο κίνδυνος κατάγματος στο ισχίο για τις γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή

11 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό - Μητσοτάκης: Έτοιμοι να το ενεργοποιήσουμε πριν την 1η Ιουλίου

Απ. Πάνας: Η Ευρώπη μετά την πανδημία

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.