• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ποιες αεροπορικές εταιρείες σταματούν τις πτήσεις τους πάνω από την λευκορωσική επικράτεια

admin Από admin
25 Μαΐου, 2021
Σε Κόσμος
1
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει “μέχρι νεωτέρας” τις πτήσεις της πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ακολουθώντας την απόφαση της ΕΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος του καθεστώτος του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Χθες ανακοινώθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβει μέτρα για να απαγορεύσει πτήσεις στον εναέριο χώρο της ΕΕ και να στερούνται την πρόσβαση σε αεροδρόμια της ΕΕ αεροσκάφη της Λευκορωσίας.

“Η Air France ενημερώθηκε για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ως εκ τούτου αναστέλλει, μέχρι νεωτέρας, τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο (της Λευκορωσίας) από τα αεροπλάνα της. Τα αεροπλάνα που βρίσκονται ήδη καθ΄όδόν θα τροποποιήσουν το σχέδιο πτήσης τους”, ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Από την πλευρά του και ο εθνικός αερομεταφορέας της Φινλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

“Αυτή (η απόφαση) επηρεάζει πολύ λίγες πτήσεις. Η τελευταία πτήση (στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και η επόμενη θα γίνει την Τετάρτη”, είπε στο Reuters η εκπρόσωπος της Finnair και πρόσθεσε ότι η εταιρεία έλαβε αυτή την απόφαση έπειτα από σύσταση της Φινλανδικής Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η απόφαση θα επηρεάσει τρεις πτήσεις.

Το σχέδιο πτήσεών της θα τροποποιήσει και η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ώστε να αποφεύγουν τα αεροπλάνα της να περνούν από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Από αύριο σταματά τις πτήσεις από και προς την Λευκορωσία η Ουκρανία, η οποία, όπως ανακοίνωσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός της χώρας Ντενίς Σμιγκάλ, θα εμποδίζει τους επιβάτες που προέρχονται από τη Λευκορωσία να περνούν από τα αεροδρόμιά της.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε σθεναρά την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας την 23η Μαΐου 2021, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αερομεταφορών, καθώς επίσης και την κράτηση από τις αρχές της Λευκορωσίας του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς και της Σοφία Σαπέγκα.

Μεταξύ άλλων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου της ΕΕ σε αεροπλάνα της Λευκορωσίας.

Η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT αναστέλλει τη σύνδεση με το Μινσκ

Οι πολωνικές αερογραμμές LOT δεν θα πετούν στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς την πρωτεύουσα Μινσκ, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του εθνικού αερομεταφορέα επιβεβαιώνοντας είδηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων PAP.

“Εξαιτίας της κατάστασης στη Λευκορωσία η LOT ανέστειλε τη σύνδεση με το Μινσκ και έχει βρει εναλλακτικές διαδρομές για τις πτήσεις που διασχίζουν τον λευκορωσικό εναέριο χώρο”, είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν επιθυμεί τη συμμετοχή της λευκορωσικής αντιπολίτευσης στη σύνοδο της G7–Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον ζητεί την άμεση απελευθέρωση του Προτασέβιτς, προειδοποιεί το Μινσκ για συνέπειες

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ήθελε να προσκληθεί η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας στην επόμενη σύνοδο της G7 που θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη τον Ιούνιο, αν συμφωνήσει η Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

“Ο πρόεδρος τάσσεται υπέρ αυτού, αν συμφωνήσουν και οι Βρετανοί”, είπε ένας γάλλος αξιωματούχος.

Ο Μακρόν είχε συναντηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια κι έγινε έτσι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέφθηκε την αυτοεξόριστη αρχηγό της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Η γαλλική πρόσκληση στην σύνοδο της G7 έγινε την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Μινσκ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η Λευκορωσία θα αντιμετωπίσει συνέπειες για τη σύλληψη του διαφωνούντα δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς χαρακτηρίζοντας “πολύ θλιβερό” ένα βίντεο που φέρεται να τράβηξε ο μπλόγκερ μετά τη σύλληψή του.

“Το βίντεο του Ρομάν Προτασέβιτς είναι ένα πολύ θλιβερό θέαμα. Ως δημοσιογράφος και φανατικός οπαδός της ελευθερίας του λόγου ζητώ την άμεση απελευθέρωσή του. Οι ενέργειες της Λευκορωσίας θα έχουν επιπτώσεις”, έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον.

Δείτε την εικόνα των πτήσεων live εδώ.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί, «πέφτουν» οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Τι δείχνουν οι αριθμοί

Επόμενο

Θεμιστοκλέους: Όποιος νόσησε έχει ικανοποιητική προστασία για τουλάχιστον 6 μήνες

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Προφυλακιστέος ο 50χρονος που στραγγάλισε τη σύζυγό του

27 Ιανουαρίου, 2023
Αθλητικά

ΠΑΟΚ: Και τώρα, ξέρεις, σήκωσε το… Η πιο συνεπής ομάδα του Κυπέλλου είναι εδώ!

27 Ιανουαρίου, 2023
Εκπαίδευση

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Cambridge

27 Ιανουαρίου, 2023
Επόμενο

Θεμιστοκλέους: Όποιος νόσησε έχει ικανοποιητική προστασία για τουλάχιστον 6 μήνες

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 2.433 νέα κρούσματα - 10 στη Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.