• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαλκιδική: Ελπίδες για καλή σεζόν – Πότε θα είναι τα πάντα ανοιχτά

admin Από admin
23 Μαΐου, 2021
Σε Featured, Τουρισμός, Χαλκιδική
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

2
SHARES
41
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους τουρίστες του καλοκαιριού ελπίζοντας σε μια καλή σεζόν γιατί από το πώς θα δουλέψουν αυτούς τους μήνες θα εξαρτηθεί και το τι θα γίνει από Σεπτέμβριο, όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς.

Τα καταστήματα εστίασης θα είναι σχεδόν όλα ανοιχτά από αυτό το Σαββατοκύριακο και κάποια λίγα αναμένεται να ανοίξουν αρχές Ιουνίου, ενώ σε ότι αφορά τα ξενοδοχειακά καταλύματα, το μεγαλύτερο μέρος τους εκτιμάται ότι θα ανοίξει αρχές Ιουνίου. Η εκτίμηση εξάλλου είναι ότι δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση νωρίτερα από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πέφτει φέτος τη Δευτέρα 21 Ιουνίου).

Προς το παρόν, μετά και το άνοιγμα των μετακινήσεων, πολλοί Θεσσαλονικείς που έχουν β΄κατοικία στη Χαλκιδική μετέβησαν στα εξοχικά τους προκειμένου να ξεκινήσουν και κάποιες εργασίες έπειτα από τόσους μήνες. «Την περασμένη Κυριακή τα καταστήματα εστίασης δούλεψαν καλά. Τις καθημερινές ήταν μια εβδομάδα χωρίς ιδιαίτερη κίνηση», επισημαίνει μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Ιωάννης Κουφίδης πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Οι επαγγελματίες περιμένουν ακόμα να δουν επισκέπτες, καθώς ελάχιστες είναι μέχρι στιγμής οι κρατήσεις που υπάρχουν από αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά, από Βαλκάνιους.

«Μετά του Αγίου Πνεύματος θα είναι όλα ανοιχτά πιστεύω», αναφέρει ο κ. Κουφίδης. Σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται και τα beach bars, κάποια από τα οποία έχουν ανοίξει ήδη, κάποια αναμένεται να ανοίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο και κάποια αρχές Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Δασαρχείο Πολυγύρου: Αθώο λόγω αμφιβολιών το “χάος” με τις ξεχασμένες μηνύσεις

24 Απριλίου, 2026

Χαλκιδική: Σε λειτουργία ο σταθμός αποθήκευσης ενέργειας «Θεμέλιο» στον Πολύγυρο

24 Απριλίου, 2026

Σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, ο κ. Κουφίδης υπογραμμίζει ότι τηρούνται τα μέτρα και υπάρχουν πάρα πολύ έλεγχοι, οι οποίοι και πρέπει να συνεχιστούν . Υπάρχει, όπως λέει, και η εμπειρία από πέρυσι το καλοκαίρι και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται την προοπτική ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο με πέρυσι το καλοκαίρι, που ουσιαστικά 17-18 Αυγούστου είχε κλείσει η Χαλκιδική. «Πρέπει να το διαφυλάξουμε για να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα», τονίζει.

Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών

Προς το παρόν τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχουν λουκέτα στην αγορά της Χαλκιδικής, αντιθέτως , το ισοζύγιο εγγραφών –διαγραφών στο Επιμελητήριο είναι θετικό. Ειδικότερα, για το 2020 το ισοζύγιο ήταν συν περίπου 350 επιχειρήσεις, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του 2021 είναι συν 160 επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες έχουν την ελπίδα ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα φέτος με δεδομένο ότι ο κόσμος έχει τη διάθεση να βγει έξω και να καταναλώσει, να διασκεδάσει, μένει όμως , όπως λέει ο κ. Κουφίδης, να αποδειχθεί αυτό, ενώ εκφράζουν και φόβους για το τι θα σημάνει μια ενδεχόμενη όχι καλή χρονιά για τις επιχειρήσεις από το Φθινόπωρο.

Όπως λέει ο κ. Κουφίδης σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις δεν δουλέψουν, να «τζιράρουν» και να βγάλουν μια κάποια κερδοφορία, η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη από Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση από τον Ιούνιο – Ιούλιο και μετά θα σταματήσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα και θα αρχίσει από το Φθινόπωρο να ζητάει πίσω τα χρήματα που έχουν δοθεί μέσα από αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προηγούμενου διαστήματος. Αυτό είναι που φοβόμαστε σε συνδυασμό και με το τεράστιο νούμερο ιδιωτικού χρέους, όπως λέει.

*Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ από typothes.gr

Προηγούμενο

Παρέμβαση Μητσοτάκη για αεροπλάνο: Φτάνει πια! -Η Ευρώπη να εντείνει τις πιέσεις στη Λευκορωσία

Επόμενο

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα ερωτήματα, τα σενάρια, ο σύζυγος και οι έρευνες για DNA

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Δασαρχείο Πολυγύρου: Αθώο λόγω αμφιβολιών το “χάος” με τις ξεχασμένες μηνύσεις

24 Απριλίου, 2026
Featured

Χαλκιδική: Σε λειτουργία ο σταθμός αποθήκευσης ενέργειας «Θεμέλιο» στον Πολύγυρο

24 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

To Porto Carras Grand Resort υποδέχεται τον Λευτέρη Λαζάρου

24 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα ερωτήματα, τα σενάρια, ο σύζυγος και οι έρευνες για DNA

Εμπρηστική επίθεση σε 2 επιχειρήσεις της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά - Καταδίκη από Πελώνη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.