• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Συγκλονιστικές εικόνες από drone μετά την μεγάλη φωτιά στην Κορινθία

admin Από admin
22 Μαΐου, 2021
Σε Ελλάδα
2
SHARES
37
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η φωτιά που ξεκίνησε από το Σχινό Κορινθίας μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Εικόνα ύφεσης εξακολουθεί να παρουσιάζει η φωτιά στα Γεράνεια Όρη η οποία ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας και εξαπλώθηκε με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν τις προηγούμενες ημέρες το έργο της Πυροσβεστικής, πλέον όμως έχουν εξασθενήσει. Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες. Ενδεικτικά της καταστροφής είναι βίντεο και εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις περιοχές που πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται συγκεκριμένα οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο Αλεποχώρι.

Διαβάστε επίσης:

default

Φονέας: Ένας επίγειος παράδεισος πίσω από το πιο τρομακτικό όνομα παραλίας (βίντεο)

25 Ιουνίου, 2026

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο (βίντεο)

24 Ιουνίου, 2026

«Ήταν μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων 20-30 ετών σε τέτοιο μήνα, που καλά-καλά δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος. Η φωτιά ήταν σε περιοχή που ήταν εξαιρετικά δυσπρόσιτη, ωστόσο από την δεύτερη ημέρα καταφέραμε να την έχουμε σε ύφεση», δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο αρχηγός της Πυροσβεστική Στέφανος Κολοκούρης.

Σε ότι αφορά τα αίτια της φωτιάς, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών. Δεν μπορεί να είναι από αμέλεια, όταν ξέρεις ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου και από τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται φλόγα, επειδή μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά».

«Αυτό που έπαιξε μεγάλο ρόλο ήταν η μεγάλη ισχύς των ανέμων που έφτασαν τα 8 μποφόρ, που ανέβασαν την πυρκαγιά στο βουνό και εκεί δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις», είπε ο κ. Κολοκούρης, απαντώντας στην κριτική για τον αριθμό των εναέριων μέσων που υπήρχαν διαθέσιμα, συμπληρώνοντας «Η πυρκαγιά ξεκίνησε νύχτα και επομένως δεν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης από εναέρια μέσα. Οι επίγειες δυνάμεις, που έφτασαν εγκαίρως, κατάφεραν να ελέγξουν το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς, όμως από κάποιο σημείο ξέφυγε η φωτιά προς την χαράδρα, σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν δρόμοι και θα ήταν επικίνδυνο για κάθε άνθρωπο να πλησιάσει, καθώς δεν θα είχε οδό διαφυγής σε περίπτωση αλλαγής φοράς του ανέμου».

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ Α/Φ, οκτώ PZL, δύο Ε/Π και ακόμη δύο Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: voria.gr

Προηγούμενο

Ασκληπιείο Βούλας: Οι Ελβετοί επενδυτές, η δωρεά Μαρτίνου και το οικόπεδο «φιλέτο»

Επόμενο

Ερντογάν: Συνομιλίες στο Κυπριακό με δύο κράτη, όχι κοινότητες

ΣχετικάΆρθρα

default
Ελλάδα

Φονέας: Ένας επίγειος παράδεισος πίσω από το πιο τρομακτικό όνομα παραλίας (βίντεο)

25 Ιουνίου, 2026
Ελλάδα

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο (βίντεο)

24 Ιουνίου, 2026
Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο

24 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Ερντογάν: Συνομιλίες στο Κυπριακό με δύο κράτη, όχι κοινότητες

Covid-19: Η Ευρώπη επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα (φώτο)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.