• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό ως τρίτη και ενισχυτική δόση, δείχνει μελέτη

admin Από admin
19 Μαΐου, 2021
Σε Κόσμος
1
SHARES
21
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 λειτουργεί αποτελεσματικά ως τρίτη και ενισχυτική δόση, σύμφωνα με νέα μελέτη στην οποία αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Επιπλέον, η μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι μια τρίτη δόση του εν λόγω σκευάσματος ενίσχυσε τα αντισώματα στην πρωτεΐνη – ακίδα του κορωνοϊού ανάμεσα στους συμμετέχοντες, αναφέρουν οι FT επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται ότι κάποιοι επιστήμονες έχουν εκφράσει ανησυχίες πως η επαναλαμβανόμενη χρήση του αδενοϊού – μια ανενεργής μορφής του ιού που περιέχεται στο εμβόλιο – μπορεί να εμποδίσει το ανοσοποιητικό σύστημα από το να αναγνωρίζει την πρωτεΐνη – ακίδα του ιού.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το ανοσοποιητικό των συμμετεχόντων αντέδρασε στον αδενοϊό που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της πρωτεΐνης στον οργανισμό, με τη διαφορά ότι υπήρξε μια πολύ πιο έντονη αντίδραση στην προτεϊνη, σύμφωνα με πηγή των FT.

Μια άλλη πηγή με καλή γνώση των αποτελεσμάτων της μελέτης, περιέγραψε την αντίδραση στην ενισχυτική δόση ως «απίστευτη» και αρκετά δυνατή ώστε να «κατατροπώσει οποιαδήποτε μετάλλαξη».

«Διαλύει τα επιχειρήματα ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους αδενοϊούς πάνω από μια φορά», αναφέρουν οι πηγές. Η συγκεκριμένη μελέτη ενισχύει το σκεπτικό της χρήσης του AstraZeneca για μια τρίτη και ενισχυτική δόση στην περίπτωση που τα επίπεδα ανοσίας στον οργανισμό αρχίσουν να φθίνουν με τον καιρό, ή εάν πρόκειται να βοηθήσει στην καταπολέμηση των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα δεδομένα.

Πηγή: Financial Times, Reuters, kathimerini.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Μήνυμα Απ. Πάνα για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Επόμενο

Η ΓΑΔΑ διαψεύδει τα σενάρια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Ταλαιπωρία για ζευγάρι στον Πειραιά: Δεν τους δεχόταν κανένα ξενοδοχείο επειδή είχαν σκύλο – Αναγκάστηκαν να μείνουν στο λιμάνι

13 Αυγούστου, 2022
Featured

Χαλκιδική: Συλλήψεις για ναρκωτικά

13 Αυγούστου, 2022
Ελλάδα

Φονικό στην Άρτα: Μετανιωμένος δηλώνει ο 29χρονος – Πού κρυβόταν, τι έκανε το όπλο

13 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Η ΓΑΔΑ διαψεύδει τα σενάρια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Πρώην Δήμος N. Μουδανιών: Απαλλαγή λόγω παραγραφής για την υπόθεση των νερών

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.