• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαλκιδική: Αγωνιούν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού

admin Από admin
19 Απριλίου, 2021
Σε Featured, Οικονομία, Τουρισμός, Χαλκιδική
5
SHARES
104
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2021, ελπίζοντας να καλύψουν ένα μέρος των απωλειών του 2020, εμφανίζονται οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής αν και η αβεβαιότητα ακόμα κυριαρχεί.

Από σήμερα οι υπήκοοι της Σερβίας που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Η είσοδός τους θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία. Οι τουρίστες πρέπει να διαθέτουν έγγραφο ότι είναι εμβολιασμένοι ή ότι έχουν αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 29 Μαρτίου ανήγγειλε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα, κατ’ εξαίρεση, για τους πολίτες της Σερβίας πριν από το Πάσχα με δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Σερβίας έχει ήδη εμβολιαστεί. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε τότε ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν.

Οι αφίξεις των Βαλκάνιων τουριστών θα αποτελέσουν, στην αρχή της σεζόν, σημαντική ανάσα για τους τζίρους των καταλυμάτων με τους ξενοδόχους να προσδοκούν πως ο τουρισμός… θα βρει τον δρόμο του από τα μέσα Ιουνίου και μετά.

«Δύσκολα θα έρθουν τουρίστες για το Πάσχα με όλα τα καταλύματα κλειστά. Δεν περιμένουμε να έχουμε κάτι νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του επόμενου διαστήματος και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τουρισμός χωρίς εστίαση δεν συμβαδίζουν. Είμαι πάντως πιο αισιόδοξος από πέρσι», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

17 Απριλίου, 2026

«Υπήρξε μία μικρή ζήτηση για την περίοδο του Πάσχα αλλά τα περισσότερα καταλύματα δεν θα ανοίξουν, ελάχιστα θα λειτουργήσουν καθώς μετά τις 4 Μαΐου δεν υπάρχουν κρατήσεις, δεν αρκεί να θέλεις να ανοίξεις, πρέπει και να μπορείς. Από τα μέσα Ιουνίου εκτιμώ πως θα ανοίξει ο τουρισμός», υποστηρίζει ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της ΠΟΞ και των ξενοδόχων της Χαλκιδικής.

«Είμαστε ακόμα στο βαθύ κόκκινο, ο τουρίστας μπορεί να κάνει ελάχιστες δραστηριότητες, είναι αναγκαίο να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα κίνητρα τιμολογιακά υπάρχουν με τα early booking (προκρατήσεις) αλλά αν συνεχιστεί για πολύ υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε από τα κόκκινα επιδημιολογικά δεδομένα στα κόκκινα οικονομικά δεδομένα», συμπληρώνει. «Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό αναμφίβολα θα βοηθήσει στις αφίξεις. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου το τελευταίο διάστημα για να υπάρξει καλύτερη οργάνωση στα σύνορά μας για να περνάνε γρήγορα όσοι το φέρουν, υπάρχει χρόνος μέχρι τις 15 Ιουνίου», αναφέρει.

«Υπάρχουν ελάχιστες κρατήσεις από Σέρβους για την προσεχή περίοδο, κάποια μικρά ξενοδοχεία ανοίγουν δειλά δειλά, οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα ανοίξουν μέσα Ιουνίου, η σεζόν επί της ουσίας τότε θα αρχίσει. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να είμαστε πράσινοι», επισημαίνει ο Γιάννης Κουφίδης, πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι από πέρσι, θέλει ο κόσμος να ταξιδέψει και να καταναλώσει αλλά από την στιγμή που δεν ξέρουμε την ζήτηση δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις ούτε για τις τιμές ούτε για το πόσοι θα ανοίξουν. Κατά βάση η σεζόν, που θα μπορούσε να πάει μέχρι Οκτώβρη θα στηριχτεί, στην αρχή τουλάχιστον, στους Βαλκάνιους αλλά όπως φαίνεται θα πάμε και πάλι μέρα μέρα όπως και πέρσι», προσθέτει.

Παράλληλα, στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τον τουριστικό κλάδο.

*Του Στέφανου Μαχτσίρα από makthes.gr

Προηγούμενο

Θεοδωρίδου: Ασφαλές, αποτελεσματικό και πρακτικό το Johnson & Johnson

Επόμενο

Rapid Test κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στον Πολύγυρο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

17 Απριλίου, 2026
Featured

Με πάνω από 10 δράσεις το Porto Carras Athlos 2026

17 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Rapid Test κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στον Πολύγυρο

ΣΥΡΙΖΑ: "Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση"

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.