• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Θεμιστοκλέους: Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των 40αρηδων

admin Από admin
13 Απριλίου, 2021
Σε Ελλάδα
1
SHARES
22
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Για το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, τα ποσοστά συμμετοχής, αλλά και τη διστακτικότητα των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Ξεκινώντας από το εμβόλιο της Johnson&Johnson που φτάνει αύριο στην Ελλάδα, επισήμανε ότι η διαφορά του σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι ότι έχει μόνο μια δόση, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει αρκετά το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους «περιμένουμε 2 εκατ. δόσεις για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ τον Απρίλιο παραλαμβάνουμε λίγες δόσεις. Η δεύτερη παραλαβή θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε θα χρησιμοποιηθεί τον Μάιο. Έτσι, τον Μάιο περιμένουμε ακόμα 300.000 δόσεις και τις υπόλοιπες περίπου 960.000 δόσεις τις περιμένουμε τον Ιούνιο».

Από την Pfizer, καταγράφεται μια πολύ μεγάλη αύξηση των παραδόσεων, καθώς θα πλησιάσουμε τις 1,5 εκατ. δόσεις τον Μάιο και 1,7-1,8 εκατ. δόσεις τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Σοκάρει η ομολογία του Σκοπιανού που δολοφόνησε την 45χρονη Σταυρούλα στην Κρήτη

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

«Θα σε σκοτώσω, πώς είσαι έτσι;» – 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικό του σε πανηγύρι

22 Ιουνίου, 2026

Από τη Moderna παραμένει χαμηλά ο αριθμός των παραδόσεων, καθώς αναμένονται 100.000-150.000 δόσεις στις αρχές Μαΐου.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι κατανοητή οποιαδήποτε διστακτικότητα, καθώς τις τελευταίες 20 ημέρες υπήρχαν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις Οργανισμών για την ασφάλεια του. «Αυτό προκάλεσε μια αναταραχή.

Παρόλα αυτά τα ποσοστά συμμετοχής της χώρας μας είναι πολύ πιο αυξημένα σε σχέση με τις άλλες χώρες και οι άνθρωποι που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού άκουσαν τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και στη συντριπτική τους πλειοψηφία πήγαν στο ραντεβού τους. Αυτή τη στιγμή η συμμετοχή με βάση τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί ξεπερνά το 90%, που είναι λίγο πιο χαμηλά από τις υπόλοιπες εταιρείες», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την επόμενη κατηγορία των πολιτών που θα εμβολιαστεί και αφορά στα νοσήματα αυξημένου κινδύνου και περίπου 800.000 ανθρώπους, η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή. Όπως ανέφερε, θα περιλαμβάνει νοσήματα, όπως σακχαρώδης διαβήτης και καρδιοαγγειακά νοσήματα, ενώ μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, θα ενταχθούν στην πλατφόρμα και όλα τα υπόλοιπα. «Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους θα ξεκινούν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Μάιο. Θα έχουν πάρει την πρώτη δόση μέσα στον Μάιο», επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο θα προχωρήσει ο εμβολιασμός και των νεότερων ηλικιακών ομάδων, άρα κάπου μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για αυτή την κατηγορία.

Για τις ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι θα αποφασιστεί στις αρχές Μαΐου αν θα προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός τους, ανάλογα το πώς θα έχει κινηθεί ο εμβολιασμός των άνω των 50 ετών.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι τη μικρότερη συμμετοχή στον εμβολιασμό την έχει η ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών με ποσοστό 50% και τη μεγαλύτερη η ομάδα 75-79 ετών με ποσοστό που ξεπερνά το 75%. «Και οι 85αρηδες στην αρχή ήταν διστακτικοί, το ποσοστό τους ήταν στο 50% και τώρα έχει φτάσει στο 64%», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο

Άρειος Πάγος: Η Χαρά δεν είναι κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου

Επόμενο

Lockdown: Πάσχα στο χωριό με self test στο χέρι – To σχέδιο της κυβέρνησης

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Ελλάδα

Σοκάρει η ομολογία του Σκοπιανού που δολοφόνησε την 45χρονη Σταυρούλα στην Κρήτη

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

«Θα σε σκοτώσω, πώς είσαι έτσι;» – 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικό του σε πανηγύρι

22 Ιουνίου, 2026
Intime
Ελλάδα

Αίγιο: Πυκνώνει το μυστήριο της δολοφονίας μάνας και γιου – Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Lockdown: Πάσχα στο χωριό με self test στο χέρι – To σχέδιο της κυβέρνησης

Σαρηγιάννης: Να μην πάμε στο χωριό το Πάσχα για να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.