• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ανακοινώσεις Κικίλια – Κεραμέως: Στις 12 Απριλίου ανοίγουν τα Λύκεια – Πώς και πότε θα γίνονται self test

admin Από admin
Απρίλιος 7, 2021
Σε Ελλάδα, Υγεία
1
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου, ανοίγουν τα λύκεια στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, εγκρίνοντας τη σχετική εισήγηση του υπουργείου Παιδείας, με «όπλο» τα υποχρεωτικά self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πριν από λίγο 3.445 νέα κρούσματα, 75 νεκρούς και 749 διασωληνωμένους. Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.670 κρούσματα, ενώ 398 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και αναφέρθηκε στον ημερήσιο απολογισμό νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Καθώς παρέθετε την κατανομή τους ανά περιφέρεια, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «εξακολουθεί να μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε πως πιέζεται και η Πέλλα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο ρεκόρ τεστ κορωνοϊού που σημειώθηκε την Τρίτη, όταν και πραγματοποιήθηκαν 75.182 δειγματοληψίες. «Τον Μάρτιο του 2020 ξεκινήσαμε με 800 τεστ τον μήνα», είπε.

Την Πέμπτη σπάει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η χώρα σήμερα θα ξεπεράσει τους 57.000 εμβολιασμούς, ενώ συνολικά έχουν γίνει 1.983.180. «Αύριο φιλοδοξούμε να σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών», τόνισε ο υπουργός.

«Παρά τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται η χώρα, οι ευρωπαϊκές χώρες, ο πλανήτης, αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε ότι σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας έχουν εμβολιαστεί», είπε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εκτίμησε ότι έως τις αρχές του καλοκαιριού θα μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Η διαδικασία του εμβολιασμού έχει επιταχυνθεί σημαντικά, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τον Ιανουάριο πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο 10.840 εμβολιασμοί και τον Απρίλιο γίνονται 47.734 εμβολιασμοί ημερησίως.

Κεραμέως: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα λύκεια σε όλη τη χώρα

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε και επίσημα τη διά ζώσης επαναλειτουργία των λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

«Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, όπως:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά», τόνισε η κυρία Κεραμέως.

«Επιπλέον προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Πότε ανοίγουν οι υπόλοιπες βαθμίδες

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για επιστροφή στις αίθουσες για τους μαθητές Γυμνάσιου και Δημοτικού, η υπουργός Παιδείας είπε πως «πηγαίνουμε βήμα βήμα και πάντοτε μετά από συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών. Αυτή τη στιγμή η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί αφορά στα λύκεια της χώρας» είπε.

Η Ελλάδα θα έχει 10 εκατ. self test ως την επόμενη Παρασκευή

Ξεκινάει αύριο η διάθεση των δωρεάν self test για τους πολίτες από τα φαρμακεία της χώρας και ειδικότερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Έχουμε παραλάβει 2 εκατ. τεστ και ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε παραλάβει άλλα 7 εκατομμύρια» συμπλήρωσε, και τόνισε πως η χώρα μας «πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και βλέπουμε ότι και άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο βασίλειο, ακολουθούν τη δική μας στρατηγική».

Ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για ένα χρήσιμο όπλο προκειμένου να ανοίξει ξανά με ασφάλεια η δραστηριότητα στη χώρα μας. «Είναι γνωστό από τη βιβλιογραφία ότι περίπου 1 στα 3 άτομα φορείς του κορωνοϊού δεν έχουν συμπτώματα και το μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν», σημείωσε.
Τι διαφορά έχουν τα self test από τα rapid test

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης μίλησε για τη διαφορά των τεστ αυτών με τα rapid test. Όπως είπε, ένα self test είναι ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης, ανήκει δηλαδή στην κατηγορία rapid test. Διαφέρει από τα υπόλοιπα ταχέα τεστ επειδή η λήψη είναι πιο απλή και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας. Η ίδια διαδικασία έχει υιοθετηθεί από οργανισμούς σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Πορτογαλία και αλλού, σημείωσε.

Απαντώντας στη σύγχυση που προκλήθηκε σε ορισμένους φαρμακοποιούς αναφορικά με τα self test, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως ο διαγωνισμός ρητά προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες. «Τα πρώτα τεστ είναι σε συσκευασία 25 ατομικών τεστ, ενώ οι επόμενες παραλαβές θα είναι και σε ατομικές συσκευασίες», είπε.

Δεν χρειάζεται self test σε όσους έχουν κάνει μοριακό

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε πως η σύσταση είναι τα self test να απορρίπτονται στα οικιακά απορρίμματα με προσοχή. Επιπλέον, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως η ιστοσελίδα self-testing.gov.gr είναι στον αέρα, η φόρμα δήλωσης όμως του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 24 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Τέλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης εξήγησε πως αν κάποιος έχει υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο 24 έως 48 ώρες πριν από την έναρξη του σχολείου δεν απαιτείται εκ νέου έλεγχος self test.

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό:

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: Κορωνοϊός

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Θάνατος 60χρονης ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Επόμενο

Η ανακοίνωση Φουρθιώτη μετά τις καταγγελίες Βρούτση

ΣχετικάΆρθρα

Υγεία

Κορωνοϊός – Pfizer: Ζήτησε από τον FDA την έγκριση χρήσης του εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Απρίλιος 11, 2021
Υγεία

Κορωνοϊός – Σκέρτσος: 35 θετικοί μαθητές και καθηγητές μέχρι τώρα μέσω των self tests

Απρίλιος 11, 2021
Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 2.801 νέα κρούσματα – 20 στη Χαλκιδική

Απρίλιος 10, 2021
Επόμενο

Η ανακοίνωση Φουρθιώτη μετά τις καταγγελίες Βρούτση

Γιώργος Βαγιωνάς: "Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό"

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 6.2k Fans
  • 680 Followers
  • 538 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Κορωνοϊός: 1.718 νέα κρούσματα – 19 στη Χαλκιδική

Απρίλιος 11, 2021
Featured

Η άγνωστη επίσκεψη του Πρίγκιπα Φίλιππου στο Άγιο Όρος και στη Χαλκιδική

Απρίλιος 11, 2021
Featured

«Θρόνος του Ξέρξη» από βαρέλια κρασιού, στην διώρυγά του στην Χαλκιδική

Απρίλιος 10, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.