• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινά ο διάλογος για την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin Από admin
22 Μαρτίου, 2021
Σε Πολιτικά
1
SHARES
17
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Την άμεση έναρξη διαλόγου για την αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη Βουλή. Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, υπογράμμισε ότι «ο πρώτος κύκλος διαλόγου ξεκινά τώρα και θα αφορά τα στοιχεία της τελευταίας διετίας. Αυτός ο κύκλος θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022. Από το καλοκαίρι και μετά, που ελπίζουμε ότι θα έχει κλείσει το θέμα της πανδημίας, θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, για να καταλήξουμε στο ύψος του κατώτατου μισθού».

Παράλληλα, τόνισε ότι πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αύξηση των θέσεων εργασίας με μισθούς που θα υπερβαίνουν κατά πολύ το κατώτατο όριο, μέσω των επενδύσεων.
Ως πρώτο βήμα θα προσκληθούν οι επιστημονικοί φορείς να εκτιμήσουν τα οικονομικά μεγέθη ενώ το τελευταίο βήμα της τετράμηνης διαδικασίας είναι να εισηγηθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου ο κ. Χατζηδάκης στο υπουργικό συμβούλιο το νέο κατώτατο μισθό.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο, το ύψος του κατώτατου μισθού πρέπει να καθορίζεται «λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών». Με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία η εξίσωση δεν είναι εύκολη. Το 2020 έχει κλείσει με ύφεση 8,2% και το πρώτο τρίμηνο του 2021 να κινδυνεύει να κλείσει με διψήφιο ποσοστό ύφεσης.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα έπρεπε να εκτιμήσουν τις δυνατότητες προσαρμογής του κατώτατου μισθού μέσα στις σημερινές, εξαιρετικά δυσμενείς, οικονομικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026

Λαζαρίδης: Ζητώ να επιστρέψω τα ποσά που μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως για να μην υπάρχουν σκιές

16 Απριλίου, 2026

Την ίδια ώρα για πρώτη φορά η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή θέτει ως προτεραιότητα τον κατώτατο μισθό σε περιβάλλον covid επισημαίνοντας την ανάγκη να θεσπιστεί ένας ομοιόμορφος κατώτατος μισθός που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση. Για το λόγο αυτό συντάσσεται και προωθείται ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία θα διασφαλίζεται ότι οι νόμιμοι κατώτατοι μισθοί θα καθορίζονται, κατά περίπτωση, πάντα πάνω από το όριο της φτώχειας. Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2019 ο κατώτατος μισθός έχει οριστεί στα 650 ευρώ (καταργήθηκε ο υποκατώτατος) και το κατώτατο ημερομίθιο στα 29,04 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο

Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ: Μετέωροι εκατοντάδες φοιτητές και ασθενείς

Επόμενο

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Χαμός στους δρόμους του Μαϊάμι για το «spring break» – Χίλιες συλλήψεις

ΣχετικάΆρθρα

Πολιτικά

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026
Πολιτικά

Λαζαρίδης: Ζητώ να επιστρέψω τα ποσά που μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως για να μην υπάρχουν σκιές

16 Απριλίου, 2026
Πολιτικά

Η Λατινοπούλου χαρακτήρισε την Κωνσταντοπούλου «Ελένη Λουκά» της πολιτικής και την μιμήθηκε ζωντανά (βίντεο)

14 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Χαμός στους δρόμους του Μαϊάμι για το «spring break» - Χίλιες συλλήψεις

Μπογδάνος: Κόλλησα κορωνοϊό από... εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.