• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Βέλγιο: Το Μανεκεν Πις ντύνεται τσολιάς τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

admin Από admin
21 Μαρτίου, 2021
Σε Κόσμος
4
SHARES
86
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Τα 200 χρόνια από τη συμπλήρωση της επανάστασης του 1821 θα τιμήσει ανήμερα την 25η Μαρτίου το λαογραφικό σύμβολο των Βρυξελλών Manneken – Pis. Πιο συγκεκριμένα το Manneken Pis θα ντυθεί τσολιάς από τις εννέα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Το Manneken Pis συχνά ντύνεται με ενδυμασίες άλλων χωρών.
ο Μάνεκεν Πις (Manneken Pis) είναι ένα μικρό μπρούτζινο άγαλμα ύψους 60 εκατοστών που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα από τον Φλαμανδό καλλιτέχνη Jerome Duquesnoy και έχει στηθεί μόλις λίγα τετράγωνα από το δημαρχείο των Βρυξελλών και την πλατεία Grand Place.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Το άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγόρι να ουρεί σε συντριβάνι, αλλά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, το περίφημο άγαλμα έγινε από τους χρήστες του διαδικτύου σύμβολο κατά της τρομοκρατίας. Άλλος μύθος υποστηρίζει ότι ένα αγόρι κατάσκοπος είδε κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας πως κάποιοι επιχείρησαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης, κάτι το οποίο προσπάθησε να αποτρέψει με το να ουρήσει το φιτίλι με αποτέλεσμα να το σβήσει.

Το Δεκέμβριο του 2011 το Manekken Pis είχε φορέσει και πάλι την ενδυμασία του τσολιά μετά από ενέργειες του ΕΟΤ Βελγίου καθώς το τοπικό γραφείο του Οργανισμού είχε καταφέρει να γίνει η Ελλάδα τιμώμενος τουριστικός προορισμός σε όλη τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών της πόλης των Βρυξελλών. Μάλιστα, για τις 40 ημέρες των Plaisirs d’hiver είχε στηθεί ένα μεγάλο ελληνικό χωριό στην πλατεία St. Catherine και κάθε μέρα γίνονταν πολλές ελληνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τότε η αποκάλυψη του Manneken Pis vως τσολιά είχε γίνει παρουσία του ελληνικής καταγωγής υπουργού Τουρισμού της κυβέρνησης των Βρυξελλών, Χρήστου Δουλκερίδη, που σήμερα είναι Δήμαρχος των Ιξελλών (Ixelles). Στα αποκαλυπτήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και έπαιζε μουσική ο Σύλλογος Ποντίων Βελγίου. Εκείνη την περίοδο υπολογίζεται ότι το αγαλματίδιο φωτογραφήθηκε από τουλάχιστον 3.000.000 επισκέπτες της πόλης και τουρίστες.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο

Ένα Χαλκιδικιώτικο τραγούδι ως πρότυπο για την μουσική του Θούριου του Ρήγα Φερραίου

Επόμενο

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία: Μόνο χθες είχαμε 513 εισαγωγές – Έρχεται επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

ΣχετικάΆρθρα

Κόσμος

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP
trash

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026
Αθλητικά

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Δύο νεαροί φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δραστηριότητα ομάδας μπάσκετ

15 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία: Μόνο χθες είχαμε 513 εισαγωγές - Έρχεται επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα, ξανά- Η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.