• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για την καραντίνα σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο

admin Από admin
6 Μαρτίου, 2021
Σε Υγεία
4
SHARES
80
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Πότε χρειάζονται καραντίνα τα άτομα που έχουν κάνουν εμβόλιο κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, αλλά έρχονται σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19.
Καθώς ολοένα περισσότεροι άνθρωποι κάνουν την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τη συμπεριφορά τους από εδώ και πέρα. Αν, λ.χ., έχουν κάνει το εμβόλιο και εκτεθούν στον κορωνοϊό, πρέπει να μπουν σε καραντίνα ή όχι;

Αν και προς το παρόν επίσημες απαντήσεις (μέσα από κλινικές μελέτες) δεν υπάρχουν, οι ειδικοί έχουν κάποιες ιδέες.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) αναθεώρησαν προσφάτως τις συστάσεις τους προς τα εμβολιασμένα άτομα. Όπως αναφέρουν, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA είναι πολύ σημαντική έναντι της εκδήλωσης νόσου Covid-19. Φτάνει το 94,1% με το εμβόλιο της Moderna και το 95% με το εμβόλιο της Pfizer. Τα ποσοστά αυτά ισχύουν όταν γίνουν και οι δύο δόσεις.

Παρά την μεγάλη αποτελεσματικότητά τους, όμως, υπάρχουν ακόμα μερικά άγνωστα δεδομένα γι’ αυτά. Κατ’ αρχάς, δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο καιρό διαρκεί η προστασία που παρέχουν. Επιπλέον, παραμένει άγνωστο πόσο αποτελεσματικά είναι στην πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού σε άλλα άτομα. Επιπλέον, αντικείμενο μελέτης αποτελεί ακόμα η αποτελεσματικότητά τους εναντίον των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το φρούτο που πρέπει να το τρώτε στις 11 το πρωί για να ρίξει χοληστερίνη και πίεση

8 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου

Η χημική ουσία που συνδέεται με εκατομμύρια πρόωρες γεννήσεις και χιλιάδες θανάτους νεογέννητων παγκοσμίως

2 Απριλίου, 2026

Επομένως, «το γεγονός ότι έχει κάποιος κάνει μία ή δύο δόσεις από το εμβόλιο, δεν σημαίνει πως μπορεί να ξεχάσει ότι υπάρχει ο κορωνοϊός», λέει ο Dr. Thomas Frazer, επίκουρος καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve του Οχάιο. «Ούτε ότι δεν θα μπει σε καραντίνα εάν έρθει σε επαφή με τον ιό».

Τα τρία κρίσιμα κριτήρια

Σύμφωνα με τα CDC, υπάρχουν τρία κρίσιμα κριτήρια που θα καθορίσουν εάν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα ένα άτομο που έχει κάνει εμβόλιο κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός αλλά έρχεται σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τα κριτήρια αυτά είναι:

Έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. «Ολοκλήρωση του εμβολιασμού» σημαίνει ότι ένα άτομο έχει κάνει τις 2 δόσεις από το εμβόλιο. Πρέπει επίσης να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες από τη δεύτερη.
Δεν έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έγινε η δεύτερη δόση.
Το εμβολιασμένο άτομο παραμένει ασυμπτωματικό μετά την έκθεσή του στον νέο κορωνοϊό
Τα άτομα που πληρούν και τα τρία κριτήρια, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα. Αν όμως δεν πληρούν έστω και ένα, πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την καραντίνα που ισχύουν για όλους, λένε τα CDC.

«Καλύτερα είναι να μπουν σε καραντίνα μερικές μέρες, παρά να συμβεί κανένα δυσάρεστο απρόοπτο», λέει ο Dr. Frazer. «Αν κάνουν τεστ κορωνοϊού και βγει αρνητικό, καραντίνα συνιστάται για επτά ημέρες. Χωρίς τεστ συνιστάται για 10 ημέρες ή, καλύτερα, για 14 ημέρες».

Και συνεχίζει: «Έως ότου αποσαφηνιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, καλό είναι να αντιμετωπίζουμε το εμβόλιο ως μία ακόμα ασπίδα προστασίας. Όπως λοιπόν πρέπει να εξακολουθήσουν οι εμβολιασμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν αποστάσεις, έτσι θα χρειασθούν καραντίνα υπό προϋποθέσεις».

Πηγή: iatropedia.gr

Προηγούμενο

Στις 31 Μαρτίου 2021 σκοπεύουν να παραδόσουν τα «κλειδιά της εστίασης» στο Μαξίμου οι επιχειρηματίες

Επόμενο

Μικρή Μελίνα: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατό της

ΣχετικάΆρθρα

Υγεία

Αυτό είναι το φρούτο που πρέπει να το τρώτε στις 11 το πρωί για να ρίξει χοληστερίνη και πίεση

8 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Επιστήμη / Τεχνολογία

Η χημική ουσία που συνδέεται με εκατομμύρια πρόωρες γεννήσεις και χιλιάδες θανάτους νεογέννητων παγκοσμίως

2 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Υγεία

MΕΛΕΤΗ για εμβόλιο COVID: Bρέθηκε σπάνιο αλλά επικίνδυνο σύνδρομο

25 Φεβρουαρίου, 2026
Επόμενο

Μικρή Μελίνα: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατό της

φώτο αρχείου

Επιστολή Κυρίζογλου προς τον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.