• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Βατικανό: Κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους όσοι αρνηθούν το εμβόλιο

admin Από admin
18 Φεβρουαρίου, 2021
Σε Κόσμος
1
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Το Βατικανό ενημέρωσε τους υπαλλήλους του ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, εάν αρνηθούν να κάνουν εμβόλιο κατά της COVID-19 χωρίς να έχουν σοβαρούς λόγους υγείας.

Διάταγμα του καρδινάλιου Τζουζέπε Μπερτέλο, ουσιαστικά του κυβερνήτη της Πόλης του Βατικανού, ανέφερε ότι το εμβόλιο είναι «η υπεύθυνη επιλογή», καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να μολύνει και να βλάψει άλλους ανθρώπους.

Η Πόλη του Βατικανού, που με έκταση περίπου 0,4 τετραγ. χιλιομέτρου είναι το μικρότερο κράτος του κόσμου, έχει αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν στην Ιταλία. Το πρόγραμμα εμβολιασμών του ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και ο πάπας Φραγκίσκος, 84 ετών, ήταν μεταξύ των πρώτων που έκαναν εμβόλιο.

Το επτασέλιδο διάταγμα προβλέπει ότι αυτοί που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας ίσως μεταφερθούν σε άλλο πόστο, όπου υποτίθεται ότι θα έρχονται σε επαφή με λιγότερο κόσμο, αλλά θα λαμβάνουν τον ίδιο μισθό, ακόμα και η νέα θέση αποτελεί υποβάθμιση.

Το διάταγμα προβλέπει όμως ότι αυτοί που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο χωρίς βάσιμους λόγους θα υπόκεινται σε ειδική πρόβλεψη ενός νόμου του 2011 που αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων.

Το άρθρο αυτό στον νόμο του 2011 προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι, που αρνούνται «προληπτικά μέτρα», είναι πιθανό να υπόκεινται σε «συνέπειες διαφόρων βαθμίδων που μπορεί να οδηγήσουν σε αποπομπή».

Το διάταγμα υπεγράφη στις 8 Φεβρουαρίου και αναρτήθηκε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του κυβερνείου.

Ο πάπας Φραγκίσμος είναι υπέρμαχος των εμβολίων ως μέσου για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Είναι μια ηθική επιλογή διότι ρισκάρεις την υγεία του, τη ζωή σου, αλλά ρισκάρεις και τις ζωές των άλλων», δήλωσε σε συνέντευξή του σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό τον περασμένο μήνα.

Το Βατικανό κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για τους δημοσιογράφους που θα συνοδεύσουν τον πάπα Φραγκίσκο στο ταξίδι του στο Ιράκ τον επόμενο μήνα.

Ο ίδιος ο Μπερτέλο, που υπέγραψε το διάταγμα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό τον Δεκέμβριο και τέθηκε σε απομόνωση.

Στην Πόλη του Βατικανού έχουν καταγραφεί λιγότερα από 30 κρούσματα κορονοϊού, τα περισσότερα εκ των οποίων σε μέλη της Ελβετικής Φρουράς, που μένουν σε στρατώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Μύλος με την πληρωμή στους δικαιούχους

Επόμενο

Χαλκιδική: Συνελήφθησαν 2 άνδρες που μετέφεραν κάνναβη με το όχημά τους

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μάικλ Τζόρνταν: Διακοπές στη Χαλκιδική με πολυτελή θαλαμηγό

8 Αυγούστου, 2022
Ελλάδα

Πέθανε ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος

8 Αυγούστου, 2022
Ελλάδα

SOS εκπέμπει το ΕΚΑΒ – Πλήρης αδιαφορία της Πολιτείας

8 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Χαλκιδική: Συνελήφθησαν 2 άνδρες που μετέφεραν κάνναβη με το όχημά τους

Η μεταφυσική θεωρία για τους αόρατους μοναχούς του Αγίου Όρους

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.