• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Φλερτάρουν με το «κόκκινο» 13 περιοχές

admin Από admin
18 Φεβρουαρίου, 2021
Σε Ελλάδα, Κοινωνία, Υγεία
11
SHARES
228
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Δεκατρείς περιοχές παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, με βάση τα στοιχεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται μία σταθεροποίηση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για περιοχές όπου καταγράφεται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε:

Αχαΐα
Εύβοια
Ρέθυμνο
Ηλεία
Κορινθία
Θάσο
Αργολίδα
Βοιωτία
Κεφαλλονιά
Κάλυμνο
Κάρπαθο
Γιάννενα
Ηράκλειο

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια στις μεγάλες Περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί αποδίδουν, κάτι που -όπως είπε- είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό.

Αναλυτικά, η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια:

“Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Θα ξεκινήσω σήμερα προφανώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία αντιμετώπισε η χώρα μας τα τελευταία 24ωρα και χτύπησαν ιδιαίτερα την Αττική.

Αυτό μας υποχρέωσε να αντιδράσουμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό κυρίως λόγω της επικινδυνότητας των μετακινήσεων των πολιτών.

Αρχικά, όπως γνωρίζετε, στα βόρεια και ανατολικά του νομού και στη συνέχεια σε όλη την Περιφέρεια, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, αναβάλλαμε εμβολιασμούς και προγραμματισμένα ραντεβού.

Για όλα αυτά τα ραντεβού των συμπολιτών μας, αυτά τα οποία αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση του εμβολιασμού για κάποιους και τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού για κάποιους άλλους, έχει ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα.

Οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού τους. Για αυτό σήμερα έχω μαζί μου τον Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον κύριο Μάριο Θεμιστοκλέους, που θα μας αναλύσει στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο θα προγραμματιστούν αυτά τα ραντεβού και τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που θα ενημερωθούν οι συμπολίτες μας των οποίων τα ραντεβού αναβλήθηκαν.

Όπως γνωρίζετε όμως, παράλληλα με την αναβολή των προγραμματισμένων ραντεβού για τον εμβολιασμό, τέθηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα κινδύνου απώλειας χιλιάδων δόσεων εμβολίων, κυρίως της εταιρείας Pfizer, τα οποία γνωρίζετε όλοι ότι λόγω των ειδικών συνθηκών- πρέπει να βγούνε από βαθιά κατάψυξη- έχουν περιορισμένο χρόνο χρήσης. Αυτό μας έθεσε ένα θέμα του τι θα γίνει με αυτές τις χιλιάδες δόσεις.

Όπως γνωρίζετε, εχθές στην έκτακτη σύσκεψη που διενεργήθηκε στην Πολιτική Προστασία, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας ζήτησε να γίνει κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις δόσεις και σωστά.

Έτσι, λοιπόν, μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλου του μηχανισμού του Υπουργείου Υγείας, των δύο Υγειονομικών Περιφερειών, των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας αλλά και του μηχανισμού της Επιχείρησης «Ελευθερία» με όλους τους συναρμόδιους φορείς, καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών των δόσεων.

Άρα κατ’ αρχάς εμβολιάστηκαν αυτοί οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού και προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα. Εκτός από αυτούς, οργανώθηκε- και μπορέσαμε να εκτελέσουμε επιτυχημένα- μία επιχείρηση 24 ωρών, έτσι ώστε να εμβολιάσουμε πάνω από 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις Φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο Νοσοκομείο των Φυλακών και στο ΠΡΟΚΕΚΑ στην Αμυγδαλέζα.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι κλιμάκια γιατρών, νοσηλευτών και εμβολιαστών από τις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες εμβολίαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού και στις υπόλοιπες δομές μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, προκειμένου να μην χάσουμε δόσεις.

Και επίσης ότι στο ΠΡΟΚΕΚΑ στην Αμυγδαλέζα εμβολιάστηκαν πάνω από 250 φιλοξενούμενοι από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ και αυτό μέχρι αργά.

Και, ομοίως, με βάση το μηχανισμό αναπλήρωσης δόσεων που έχουμε ανακοινώσει, εμβολιάστηκαν ένστολοι, στρατιωτικοί και λοιποί σε Εμβολιαστικά Κέντρα, Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Αυτοί οι εμβολιασμοί ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί. Έκανα αυτή την αναφορά γιατί θεωρώ ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε και γιατί έγινε πολύ-πολύ μεγάλη προσπάθεια πρώτα από όλα να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας και μετά να μην χαθούν αυτές οι υπερπολύτιμες δόσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη σημερινή ημέρα και τα κρούσματα με βάση τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έχουμε 755 νέα κρούσματα- 233 στην Αττική- 313 διασωληνωμένους συμπολίτες μας και δυστυχώς 13 νεκρούς.

Η επιδημιολογική κατάσταση όπως αναφέρεται από την ομάδα των επιδημιολόγων μας και από τον Σωτήρη Τσιόδρα, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να αναφέρουμε ότι παρατηρείται αύξηση και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες όπως στην Αχαΐα, στην Εύβοια, στο Ρέθυμνο, στην Ηλεία, στην Κορινθία, στη Θάσο, στην Αργολίδα, στη Βοιωτία, στην Κεφαλονιά, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο.

Πρέπει όμως να πω ότι στις μεγάλες Περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει αποδίδουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό.

Ως προς τις κλίνες ΜΕΘ στην επικράτεια θέλω να πω ότι από τις 1322 κλίνες ΜΕΘ οι 873 είναι κατειλημμένες, 449 κενές. Στην Αττική από τις 599 κλίνες ΜΕΘ οι 489 είναι κατειλημμένες, 110 κενές. Στις κλίνες ΜΕΘ- COVID στην επικράτεια από τις 656 κλίνες ΜΕΘ- COVID οι 351 είναι κατειλημμένες, 305 κενές. Και στα νοσοκομεία της Αττικής από τις 240 κλίνες ΜΕΘ-COVID οι 204 είναι κατειλημμένες και οι 36 κενές.

Να επαναλάβω επίσης ότι με βάση τα δεδομένα από τον ιό της γρίπης, ο Φλεβάρης είναι ένας μήνας πολύ επιβαρυμένος από τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Άλλα χρόνια, αυτή την εποχή υπήρχαν 30 έως 50 αναμονές την ημέρα για ένα κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας. Και αυτό δείχνει την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει η διακυβέρνηση μας, το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν οι ΜΕΘ και να ενδυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να προσθέσουμε, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, πάνω από 9.000 υγειονομικούς και αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να λειτουργούμε υπερπολλαπλάσια, πιο ποιοτικά- και μάλιστα μέσα στην πανδημία- το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θα ήθελα να ολοκληρώσω σήμερα μιλώντας μόνο για ένα λεπτό για την αιμοδοσία. Την θεωρώ, την θεωρούμε κομβική, πολύ σημαντική πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης και στήριξης των συμπολιτών μας.

Θέλω να καταθέσω την ανάγκη περισσότερο από ποτέ να δώσουμε αίμα. Όποιος και όποια είναι υγιής και μπορεί να δώσει αίμα. Είναι ένα δώρο ζωής για πολλούς συμπολίτες μας.

Και με αυτή την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τους φορείς που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση και διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι κομβικό και σώζει ζωές.”

 

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

“Τουρισμός για όλους”: Παράταση ενός έτους στα vouchers που δεν χρησιμοποιήθηκαν

Επόμενο

Τι συμβαίνει με τα φλαμίνγκο στη Χαλκιδική; (φώτο)

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΣΕΓΕ και Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας

11 Αυγούστου, 2022
Κόσμος

Εκρήξεις στην Κριμαία: «Εννέα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καταστράφηκαν» λέει το Κίεβο

11 Αυγούστου, 2022
Επιστήμη / Τεχνολογία

Αυξημένος ο κίνδυνος κατάγματος στο ισχίο για τις γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή

11 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Τι συμβαίνει με τα φλαμίνγκο στη Χαλκιδική; (φώτο)

Εξαδάκτυλος : Πιθανή παράταση lockdown με μερική επαναφορά δραστηριοτήτων – Τι θα γίνει το Πάσχα

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.