• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Άνοιγμα σχολείων: Διχασμένοι οι ειδικοί για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία (βίντεο)

admin Από admin
10 Ιανουαρίου, 2021
Σε Ελλάδα
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

1
SHARES
21
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Προβληματισμένοι είναι οι ειδικοί όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων καθώς από τη μια μεριά υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, αφού τα παιδιά δεν μεταδίδουν εύκολα τον κορονοϊό αλλά από την άλλη υπάρχει ανησυχία για τη χρονική στιγμή που αποφασίστηκε η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, καθώς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η εικόνα στο επιδημιολογικό φορτίο από τη χαλάρωση των εορτών των Χριστουγέννων. Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μίλησαν στo Open και τη Φαίη Μαυραγάννη και σχολίασαν το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα για τον κορονοϊό,

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος υπάρχει μια ασφάλεια για το άνοιγμα των Δημοτικών, αλλά πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και σταδιακή προσέλευση των μαθητών για να μην δημιουργηθεί συγχρωτισμός. «Είναι ήπιο βήμα, τα παιδιά δεν μεταδίδουν εύκολα τον ιό, είναι μια ομάδα σχετικά ασφαλής για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία απεμπλοκής μας από αυτή την απομόνωση. Η κοινωνική και η οικονομική δραστηριότητα έχει μείνει πίσω και μας ανησυχεί. Ο λόγος που μείναμε πίσω για την Γ’ λυκείου ήταν για να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα. Θα δούμε ξανά τα δεδομένα και είναι όλα τα σενάρια ανοιχτά, η ανάγκη να γυρίσουν στο σχολείο τα παιδιά υπάρχει, τα θέματα είναι σοβαρά, η εξ’ αποστάσεως μάθηση δεν είναι πανάκεια» σημείωσε.

Για το λιανεμπόριο ο καθηγητής υπογράμμισε: «Καταλαβαίνω το πρόβλημα, το νιώθω, υπάρχει ανεργία και ψυχολογική επιβάρυνση. Στην επιτροπή συμμετέχει και ένας ψυχίατρος για να μας δίνει συμβουλές και για αυτό το κομμάτι, αλλά θέλει προσεκτικά βήματα και είμαστε με το μάτι καρφωμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα. Η πολιτεία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν και τέτοιες παραμέτρους, αλλά πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία».

Όσον αφορά την πιθανότητα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, ο κ Γώγος είπε: «Όλοι φοβόμαστε για ένα τρίτο κύμα, υπήρχε ένα πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα εμβολίων αλλά μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε έναν σημαντικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Από αυτή την ιστορία να μείνει η τεράστια σημασία της δημόσιας υγείας και της περίθαλψης στης Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Σοκάρει η ομολογία του Σκοπιανού που δολοφόνησε την 45χρονη Σταυρούλα στην Κρήτη

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

«Θα σε σκοτώσω, πώς είσαι έτσι;» – 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικό του σε πανηγύρι

22 Ιουνίου, 2026

Καπραβέλος: Yψηλού ρίσκου κίνηση το άνοιγμα των σχολείων

Ωστόσο, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε σε μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων. «Βλέπω μια υψηλού ρίσκου κίνηση τη στιγμή που δεν έχουν καταγραφεί ακόμη οι επιπτώσεις από τη χαλάρωση των γιορτών, για αυτό θα το ήθελα αργότερα το άνοιγμα των σχολείων. Φοβάμαι μήπως η κινητικότητα ευνοήσει το άνοιξε κλείσε και αυτό δεν είναι καλό. Θα θέλαμε στη Θεσσαλονίκη να άνοιγαν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, να είχαμε ακολουθήσει μια πιο λογική προσέγγιση», είπε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ.Καπραβέλος τόνισε ότι προχωράει η φυσική ανοσία. «Βλέπω μια αποσυμφόρηση, πρέπει όλα αυτά να επιδράσουν και στη συμπεριφορά μας. Να ξεχάσουμε μαζικές συναθροίσεις, χορούς και γιορτές γιατί ο ιός θα είναι εδώ για αρκετό ακόμη διάστημα. Να το δούμε με προσοχή τι ανοίγει και πότε. Ήταν μια ανείπωτη τραγωδία, δεν την έχουμε ξαναζήσει, να μην την ξαναζήσουμε» σημείωσε.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο

Ξέσπασε ο Κουρτουά: «Είμαστε άνθρωποι και όχι μαριονέτες»

Επόμενο

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Ελλάδα

Σοκάρει η ομολογία του Σκοπιανού που δολοφόνησε την 45χρονη Σταυρούλα στην Κρήτη

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

«Θα σε σκοτώσω, πώς είσαι έτσι;» – 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικό του σε πανηγύρι

22 Ιουνίου, 2026
Intime
Ελλάδα

Αίγιο: Πυκνώνει το μυστήριο της δολοφονίας μάνας και γιου – Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού

Διοικητές νοσοκομείων: Στα βιογραφικά τους επαγγέλματα από γυμναστή μέχρι πιλότο

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.