Μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι απαραίτητα στα τραπέζια των Ελλήνων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Είναι αρωματικά και σιροπιαστά, με κανέλα και πορτοκάλια, νόστιμα, εύκολα στην προετοιμασία και γρήγορα. Η μονάδα μέτρησης πρέπει να είναι η ίδια (εγώ το έκανα με ένα ποτήρι 250 ml.). Πρέπει να τα δοκιμάσετε.

Υλικά:

1,5 ποτήρια λάδι
0,5 ποτήρια μαργαρίνης (βούτυρο)
1 ποτήρι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
Τριμμένη φλούδα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 μικρό ποτήρι μπράντι (κονιάκ)
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σόδα
1-1,2 κιλά. αλεύρι

Ανακατέψτε τα πρώτα 7 συστατικά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη βγει από τα χέρια (όχι πολύ γιατί το λάδι θα βγει από τη ζύμη και θα την «χαλάσουμε»). Παίρνουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη (περίπου 30 γρ.) και σχηματίζουμε τα μελομακαρόνα, όχι πολύ μεγάλα διότι διογκώνονται αρκετά όταν ψήνονται. Ψήνουμε στους 170 ° C για 30 λεπτά.

Σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
2-3 ραβδιά κανέλας

Ντεκόρ:

250 γρ. αλεσμένα καρύδια
Σκόνη κανέλας

Βράστε το σιρόπι για 5 λεπτά και πάρτε τον αφρό που σχηματίζεται. Βυθίστε τα ζεστά μελομακάρονα σε ζεστό σιρόπι για περίπου μισό λεπτό σε κάθε πλευρά. Πασπαλίστε με αλεσμένα καρύδια αναμεμειγμένα με σκόνη κανέλας.

Exit mobile version