• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ιερισσιώτικη κουζίνα: Ζυγούρι με χοντρά μακαρόνια

admin Από admin
11 Οκτωβρίου, 2020
Σε Συνταγές, Χαλκιδική
4
SHARES
79
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Από την Ιερισσιώτικη κουζίνα – Ζυγούρι με χοντρά μακαρόνια – Κείμενο: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΗΣ.

Υλικά
▪ 1 κιλό Ζυγούρι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
▪ 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
▪ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
▪ 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτα 

▪ 1 σκελίδα σκόρδο
▪ 1⁄2 ποτήρι του νερού λάδι
▪ ξύδι ή κρασί
▪ 2 φύλλα δάφνη
▪ ελάχιστη κανέλα
▪ αλάτι
▪ πιπέρι

Εκτέλεση 


– Βράζουμε με αρκετό νερό, σε μέτρια φωτιά, το ζυγούρι και το ξαφρίζουμε συνεχώς. Όταν μαλακώσει αρκετά σουρώνουμε το κρέας και κρατάμε το νερό (ζωμός κρέατος).
– Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια ολόκληρα για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
– 
Σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος για να τα θωρακίσουμε, σβήνουμε 
με το ξύδι ή το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα (χυμό και πελτέ), τα φύλλα δάφνης, ελάχιστη κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό του κρέατος που είχαμε κρατημένο. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ως να αρχίζει να δένει η σάλτσα. Στο τέλος ενώνουμε τα μακαρόνια με το κρέας, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Καλή επιτυχία!

Σημείωση

Καλό είναι τα κομμάτια του ζυγουριού να είναι λίγο μεγάλα γιατί μαζεύουν στο βράσιμο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τα μακαρόνια άβραστα, σε αυτήν τη περιπτώσει τα σπάμε στην μέση και τα ενώνουμε νωρίτερα με το κοκκινιστό κρέας.
Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά φαγητά της Ιερισσού (είναι το αγαπημένο μου), συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο μπρούσκο κρασί.

Πηγή: Κύτταρο. Πολιτισμική Ομάδα Ιερισσού

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Πύργος: Χτύπησαν 58χρονο, τον πέταξαν ζωντανό στα σκουπίδια και τον άφησαν να πεθάνει (βίντεο)

Επόμενο

Συνάντηση του προέδρου της ΕΚΑΣΧ με τον υποψ. Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Εναλλακτικές βουτιές σε τρεις εντυπωσιακούς καταρράκτες της Κεντρικής Μακεδονίας

1 Ιουλίου, 2022
Κεντρική Μακεδονία

Από σήμερα τα εξπρές λεωφορεία του ΟΑΣΘ για τις παραλίες

1 Ιουλίου, 2022
Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο ηθοποιός

1 Ιουλίου, 2022
Επόμενο

Συνάντηση του προέδρου της ΕΚΑΣΧ με τον υποψ. Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ναυτικού που αγνοείται στον Θερμαϊκό

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.