Το αγροτεμάχιο 711 του οικισμού Ν. Τρίγλιας, που προβλέπεται να αναγερθεί το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Τρίγλιας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Η μελέτη, που υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προβλέπει την κατασκευή νηπιαγωγείου συνολικής δόμησης 492,10 τ.μ., προϋπολογισμού δημοπράτησης 1.460.000 ευρώ.
Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ολοήμερου νηπιαγωγείου με δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίριο στο οποίο αναπτύσσονται όλες οι παραπάνω χρήσεις σε ένα ενιαίο επίπεδο.
Το κτίριο έχει τρεις εισόδους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και για λόγους πυρασφάλειας. Η κύρια είσοδος στο κτίριο γίνεται από την νοτιοανατολική του πλευρά με μια ράμπα μεταξύ του τελικού διαμορφωμένου δαπέδου του κτιρίου από το διαμορφωμένο έδαφος του περιβάλλοντος χώρου. Η ράμπα αυτή στεγάζεται με πέργκολα από οπλισμένο σκυρόδεμα και οριζόντια ξύλινα στοιχεία που επικαλύπτουν την οροφή της. Υπάρχουν και δύο βοηθητικές είσοδοι στη βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά.
Κύριο μέλημα του σχεδιασμού είναι η χωροθέτηση των αιθουσών εργασίας στο τμήμα του κτιρίου με τον νοτιοανατολικό προσανατολισμό με μεγάλα ανοίγματα, ώστε να υπάρχει αρκετή ωφέλιμη εισερχόμενη ακτινοβολία το χειμώνα και επαρκής φυσικός φωτισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διαστάσεων αντιμετωπίστηκε ως ένας χώρος που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από την καθημερινή λειτουργία του νηπιαγωγείου και για αυτόν το λόγο τοποθετήθηκε στο βόρειο τμήμα του κτιρίου με την δυνατότητα ανεξάρτητης εσόδου. Μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών δημιουργείται ένας μεγάλος ημιυπαίθριος χώρος, ώστε να παίζουν τα παιδιά σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.
Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου επικρατεί το πράσινο. Η δεντροφύτευση της αυλής γίνεται με διάφορα φυτά, θάμνους, δέντρα και αναρριχώμενα διαφορετικού μεγέθους, διασκορπισμένα σχεδόν σε όλα τα σημεία για να προσφέρουν καλλωπισμό, σκίαση και δροσισμό, όπου και όταν χρειάζεται.
Η μεγαλύτερη επιφάνεια της αυλής είναι διαμορφωμένη με χλοοτάπητα, ενώ υπάρχουν σημεία όπου δημιουργούνται διαδρομές με ακανόνιστο, καμπύλο σχήμα από χυτό βοτσαλωτό δάπεδο σε έντονο χρωματισμό, οι οποίες δημιουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδι επί εδάφους για τα παιδιά.
Σε κάποια σημεία της αυλής δημιουργείται και ένα μονοπάτι επενδυμένο με ξύλινες σανίδες. Στο νότιο τμήμα της αυλής κατασκευάζεται παιδική χαρά με διάφορα όργανα, όπως τραμπάλα, ελατήρια, σύνθετα παιχνίδια και μία αμμοδόχο, και η επιφάνεια της παιδικής χαράς διαμορφώνεται με χυτό ελαστικό δάπεδο ασφαλείας. Στο νότιο τμήμα του οικοπέδου προβλέπεται χώρος στάθμευσης οχημάτων, εκ των οποίων δύο είναι για ΑΜΕΑ.