Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου” για τα κρούσματα δηλητηρίασης 4 σκύλων που είχαν συνέπεια την θανάτωση του ενός. (δείτε εδώ).
“Μπροστά στην φρικαλεότητα που διέπραξε ένας συμπολίτης μας, αφαιρώντας τη ζωή ανυπεράσπιστων ζώων, αισθανόμαστε την ανάγκη να υψώσουμε τη φωνή και το ανάστημά μας.
Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την κοινωνία μας και την ανθρώπινη φύση μας, η οποία θα έπρεπε να προστατεύει, αντί να βλάπτει, όσους ανυπεράσπιστους χρειάζονται τη μέριμνά μας.
Καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Αστυνομία, Φιλοζωικό σωματείο), φέρνοντας τον υπαίτιο απέναντι στις συνέπειες της αποτρόπαιης πράξης του.
Πρέπει να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ας προσπαθήσουμε να μείνουμε άνθρωποι.”