Σε ισχύ τέθηκαν από τις έξι το πρωί της Παρασκευής τα περιοριστικά μέτρα στη Χαλκιδική ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Ερωτήματα προκάλεσε η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπως τι θα γίνει στις παραλίες.
«Η μάσκα είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο το οποίο χρησιμοποιούμε όταν δεν μπορούμε να τηρήσουμε το βασικό μέτρο που είναι απόσταση. Άρα η χρήση μάσκας στη Χαλκιδική και οπουδήποτε αλλού η χρήση της είναι υποχρεωτική σε εξωτερικό χώρο, αφορά κυρίως εξωτερικούς χώρους όπου πλησιάζουμε άλλους ανθρώπους» δήλωσε ο επιδημιολόγος και μέλος της ειδικής Επιτροπής Νίκος Σύψας μιλώντας στο Σκάι.
Για παράδειγμα, όπως είπε, αν είμαστε μόνοι σε μία παραλία δεν θα φορέσουμε μάσκα. «Αν πλησιάσουμε το beach bar για να πάρουμε το ποτό μας θα φορέσουμε τη μάσκα μας».
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι άρα στην ξαπλώστρα δεν είναι υποχρεωτικό να φοράμε τη μάσκα εφόσον τηρούνται οι αποστάσεις, ο κ. Σύψας απάντησε: «Πολύ σωστά» και συμπλήρωσε: «Άρα η μάσκα είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο όταν δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση».
Πηγή: thessnews.gr








