• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Σιθωνία: Τιμή στη μνήμη της Μαρίας Ζαφείρη με μνημείο και ονοματοδοσία οδού

admin Από admin
19 Ιουνίου, 2026
Σε Featured, Κοινωνία, Χαλκιδική
9
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Συγκινητική τελετή παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αστυνομικό που θυσιάστηκε στο καθήκον

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες στη Σιθωνία η τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου αφιερωμένου στην Ανθυπαστυνόμο Μαρία Ζαφείρη, ενώ παράλληλα η οδός μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας μετονομάστηκε επίσημα προς τιμήν της.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, συγγενών και πολιτών που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην αστυνομικό που έχασε τη ζωή της κατά την εκτέλεση του καθήκοντός της.

Η τραγική απώλεια της Μαρίας Ζαφείρη

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Από τα Νέα Μουδανιά και τον ΚΑΟΧ στον Παναθηναϊκό

10 Ιουλίου, 2026

8 πράγματα που αξίζει να κάνεις στη Χαλκιδική αυτό το Σαββατοκύριακο!

10 Ιουλίου, 2026

Η 46χρονη αστυνομικός και μητέρα τεσσάρων παιδιών τραυματίστηκε σοβαρά στις 5 Απριλίου 2025 κατά τη διάρκεια υπηρεσίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας κλήθηκε να επέμβει σε διαπληκτισμό μεταξύ δύο οδηγών στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σάρτης.

Κατά την προσπάθεια της ίδιας και συναδέλφου της να εκτονώσουν την ένταση, διερχόμενο φορτηγάκι παρέσυρε την αστυνομικό και έναν από τους εμπλεκόμενους οδηγούς. Ο 33χρονος άνδρας έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ η Μαρία Ζαφείρη μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, δίνοντας πολυήμερη μάχη για τη ζωή της.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε στις 14 Ιουνίου 2025 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, τους συναδέλφους της και την τοπική κοινωνία.

Χρυσοχοΐδης: «Η Μαρία Ζαφείρη έπεσε κυριολεκτικά στο καθήκον»

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε τη Μαρία Ζαφείρη ως μια γυναίκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, τονίζοντας πως έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να προστατεύσει και να βοηθήσει συμπολίτες της.

Όπως ανέφερε, η αστυνομικός σταμάτησε για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα στον δρόμο, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη και τον επαγγελματισμό που τη διέκριναν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η θυσία της αποτελεί παράδειγμα για όλους και υπενθύμισε τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και στην προσπάθεια περιορισμού των τροχαίων δυστυχημάτων μέσω αυστηρότερων ελέγχων και εφαρμογής της νομοθεσίας.

Συγκίνηση από την οικογένεια και την τοπική κοινωνία

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, με τον σύζυγο της εκλιπούσας, Ελευθέριο Κρίκη, να μιλά για μια αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγο που είχε ως βασική αρχή της ζωής της τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Μαλλίνης, υπογράμμισε ότι η Μαρία Ζαφείρη αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του τόπου, επισημαίνοντας πως η θυσία της δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

«Κανένα μνημείο και καμία ονοματοδοσία δεν μπορούν να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω της. Η Μαρία ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας και η προσφορά της θα αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα ήθους και αυταπάρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμβολο προσφοράς και αυταπάρνησης

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι η Μαρία Ζαφείρη συμβολίζει το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς της χώρας, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των πολιτών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ η οδός μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας φέρει πλέον το όνομα της Ανθυπαστυνόμου Μαρίας Ζαφείρη, ως μια διαρκής υπενθύμιση της θυσίας και της προσφοράς της στην κοινωνία.

Tags: Δήμος Σιθωνίας
Προηγούμενο

Τραγωδία στη Νέα Καλλικράτεια: 75χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Επόμενο

Νικήτη Χαλκιδικής: 83χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Από τα Νέα Μουδανιά και τον ΚΑΟΧ στον Παναθηναϊκό

10 Ιουλίου, 2026
Featured

8 πράγματα που αξίζει να κάνεις στη Χαλκιδική αυτό το Σαββατοκύριακο!

10 Ιουλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Ζευγάρι έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό σε παραλία της Χαλκιδικής

10 Ιουλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Νικήτη Χαλκιδικής: 83χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της

Νικήτη Χαλκιδικής: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού μετά το περιστατικό με τα λύματα

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.