• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δυναμική «εκκίνηση» στη Χαλκιδική και στον Όμιλο Sani/Ikos για 365 πρωτοετείς σπουδαστές Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ

admin Από admin
26 Νοεμβρίου, 2025
Σε Featured, Εργασία, Κοινωνία, Χαλκιδική
8
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD που δημιουργήθηκε το 2023 από τον Όμιλο Sani/Ikos, τον Νο1 ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα με διεθνή ανάπτυξη και έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους πολυτελούς φιλοξενίας στη Μεσόγειο, και την Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ, τον μεγαλύτερο διεθνή Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα.

Στόχος του HOSPITALITY FORWARD είναι να δημιουργήσει μία ισχυρή «γέφυρα» ανάμεσα στην εκπαίδευση και την απασχόληση στον τουριστικό τομέα, με εξειδίκευση στον τουρισμό πολυτελείας. Το πρόγραμμα αποτελεί μία στρατηγική πρωτοβουλία των ιδρυτών των δύο Ομίλων ΑΚΜΗ και Sani/Ikos Group κ.κ. Κωνσταντίνου Ροδόπουλου και Ανδρέα Ανδρεάδη και διανύει φέτος την τρίτη χρονιά, μετά από δύο πολύ επιτυχημένους κύκλους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει μία δυναμική και επιτυχημένη καριέρα στον συναρπαστικό κλάδο της φιλοξενίας, ως εργαζόμενοι στα πολυτελή resorts του Ομίλου Sani/Ikos σε όλη την Ελλάδα.

«Γέφυρα» μεταξύ εκπαίδευσης και απασχόλησης

Κατά τη διάρκεια του φετινού Hospitality Forward Induction Event, που πραγματοποιήθηκε στα ξενοδοχεία Ikos Oceania και Sani Resort στη Χαλκιδική, 365 νέοι πρωτοετείς σπουδαστές Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο της Φιλοξενίας μέσα από μια διαδραστική διήμερη διοργάνωση στις πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Ομίλου. Δεκάδες στελέχη και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από διαφορετικές θέσεις ευθύνης των resorts, όπως HR, Culinary Departments, F&B, Front Office, HouseKeeping, παρουσίασαν την ταυτότητα, τις αξίες και τη φιλοσοφία του Ομίλου αλλά και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι σπουδαστές κατά την πρώτη τους επαγγελματική σεζόν, που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2026.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Μπήκε ανάποδα στη Μουδανιών και μάλιστα το πατούσε – Του έπαιζαν τα φώτα, αλλά δεν πτοήθηκε

26 Νοεμβρίου, 2025

Ισχυρό το πολωνικό ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική

26 Νοεμβρίου, 2025

Στην εμπειρία που αποκομίζουν οι σπουδαστές του προγράμματος αναφέρθηκε ο Νίκος Παπαστεργίου, Corporate Executive Chef, Sani Resort, μέλος της Culinary Committee του Oμίλου, υπογραμμίζοντας πως «οι στόχοι που έχουμε είναι πολύ υψηλοί. Η καλλιέργεια προσόντων όπως η νοοτροπία ότι προέχει ο πελάτης και οι ανάγκες του, η πειθαρχία και η ομαδικότητα αποτελούν ζητούμενα που κατακτώνται από τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα Hospitality Forward». Όπως τόνισε, «ο μέσος όρος του δείκτη ικανοποίησης, παγκοσμίως, των πελατών άλλων ξενοδοχείων είναι στο 60%, ενώ στα ξενοδοχεία του Ομίλου αγγίζει το 90%».

Εξειδίκευση στον πολυτελή τουρισμό, δίπλα στους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου

«Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι σπουδαστές απολαμβάνουν μία εβδομάδα πλήρους προσομοίωσης, των μελλοντικών εργασιακών τους συνθηκών όπου εκπαιδεύονται σε όλα τα στάδια: από την παραλαβή των προϊόντων, μέχρι τη μαγειρική και το στήσιμο του εστιατορίου. Επιπλέον, για μία ημέρα οι σπουδαστές αναλαμβάνουν το service στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, υπό την καθοδήγησή μας», συμπλήρωσε ο Corporate Executive Chef των Ikos Resorts και μέλος της Culinary Committee του Oμίλου, Θάνος Κάππας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τοζακίδης, Sani Gourmet Manager, μέλος της Culinary Committee του Oμίλου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο συναρπαστικό ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου που προσφέρει ο καταξιωμένος θεσμός Sani Gourmet Festival, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο και Αύγουστο.

«Έχοντας ήδη λάβει τις βάσεις του Hospitality από εμάς, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, για παράδειγμα, με την ομάδα του καταξιωμένου Ιταλού σεφ και γαστρονόμου Massimo Bottura, όταν ήρθε να μαγειρέψει στην κουζίνα του Elia, στο Porto Sani. Πρόκειται για βιωματική εμπειρία ανεκτίμητης αξίας και ένα από τα πιο βασικά εχέγγυα που μπορούν να έχουν για την επαγγελματική τους εξέλιξη» σημείωσε ο κ. Τοζακίδης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hospitality Forward προσφέρει 150 επιπλέον ώρες βιωματικής εκπαίδευσης ανά ειδικότητα, πέρα από το εγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, πλήρως χρηματοδοτούμενες από τον Όμιλο Sani/Ikos. Συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση υψηλού επιπέδου με την πρακτική εμπειρία στα βραβευμένα θέρετρα-πρότυπα του Ομίλου Sani/Ikos, «γεφυρώνοντας» έτσι το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης σε εξειδικευμένο προσωπικό, που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους στοχεύουν σε μία καριέρα με προοπτική, είτε ως Σεφ, είτε ως Στελέχη Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας, έναν κλάδο που αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ελλάδα και προσφέρει σημαντικές προοπτικές καριέρας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Hospitality Forward αποκτούν εξειδίκευση στο luxury tourism και όλα τα απαραίτητα soft skills που αναζητά ο κλάδος, προσωπικό onboarding manager για την ομαλή ένταξή τους, αναβαθμισμένη εμπειρία διαμονής, σίτιση και μετακίνηση, bonus απόδοσης 1.500 ευρώ με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και συμβόλαιο εργασίας από το 1ο εξάμηνο στα πολυτελή resorts του Ομίλου Sani/Ikos.

*Δημοσιεύτηκε στη “ΜτΚ” στις 16/11/2025

Προηγούμενο

Ρόδος: Νεκρός 19χρονος από έκρηξη σε πεδίο βολής – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ένας ακόμη

Επόμενο

Ταξιάρχης Χαλκιδικής: Τα έλατα “ξεκινούν” για τις χριστουγεννιάτικες αγορές – Πάνω από 30.000 αναμένονται να πωληθούν

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χαλκιδική: Μπήκε ανάποδα στη Μουδανιών και μάλιστα το πατούσε – Του έπαιζαν τα φώτα, αλλά δεν πτοήθηκε

26 Νοεμβρίου, 2025
Featured

Ισχυρό το πολωνικό ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική

26 Νοεμβρίου, 2025
φώτο αρχείου
Featured

Χαλκιδική: Ανάγκη για άμεση ανανέωση των εγγραφών στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών

26 Νοεμβρίου, 2025
Επόμενο
φώτο αρχείου

Ταξιάρχης Χαλκιδικής: Τα έλατα "ξεκινούν" για τις χριστουγεννιάτικες αγορές - Πάνω από 30.000 αναμένονται να πωληθούν

φώτο αρχείου

«Πρωταθλήτρια» σε διδακτορικά η Δυτική Μακεδονία, ουραγός η Χαλκιδική - Οι φτωχότερες περιοχές μένουν πίσω

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.