Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής συνελήφθη ημεδαπός άνδρας τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου.
Ο συλληφθείς προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα πυρασφάλειας, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Ως αποτέλεσμα, η φωτιά επεκτάθηκε σε γειτονική δασική περιοχή εντός των ορίων του Δήμου Πολυγύρου, προκαλώντας κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών.
Επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο
Για την παράβαση αυτή επιβλήθηκε στον δράστη διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.406,25 ευρώ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις για παραβάσεις της δασικής και πυροσβεστικής νομοθεσίας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς άδεια ή μέτρα προστασίας αποτελεί σοβαρή παράβαση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και προκαλεί αυστηρές κυρώσεις.
Η υπόθεση βρίσκεται υπό περαιτέρω διερεύνηση, ενώ οι αρχές τονίζουν πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε αγροτικές περιοχές για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.








