Η ανακοίνωση της ομάδας
Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Α.Ο. Σάρτης γνωστοποίησε πως δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Χαλκιδικής για τη σεζόν 2025-2026.
Όπως επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο, η απόφαση αυτή ελήφθη για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, καθώς το υπάρχον ρόστερ δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο υψηλό κόστος λειτουργίας των ερασιτεχνικών ομάδων της Χαλκιδικής, που – όπως τονίζεται – ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητες ενός συλλόγου που στηρίζεται στις αρχές του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Η φιλοσοφία και η πορεία του Α.Ο. Σάρτης
Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκε σε ντόπιους αθλητές από τη Σιθωνία, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πυρήνα της. Μάλιστα, ο Α.Ο. Σάρτης πρωταγωνίστησε στην κατηγορία του, κατακτώντας σημαντικές θέσεις στη βαθμολογία, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Χαλκιδικής το 2024.
Υπόσχεση επιστροφής
Παρά τη δύσκολη αυτή απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η ομάδα θα επιστρέψει πιο δυνατή, συνεχίζοντας να τιμά την ιστορία και τις αξίες της.
Σε μήνυμα προς τους φιλάθλους, τονίζεται:
«Ζητούμε συγγνώμη από τον κόσμο της Σάρτης για τη δυσάρεστη εξέλιξη και σας ευχαριστούμε θερμά για τη διαρκή στήριξη. Υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψουμε με νέο όραμα και περισσότερη δύναμη.»