• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28, στο Ντουμπάι

admin Από admin
8 Δεκεμβρίου, 2023
Σε Κεντρική Μακεδονία
2
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28, στο Ντουμπάι, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στη Διεθνή Διάσκεψη τις δράσεις και τα έργα που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με στόχο να μετεξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε μια «πράσινη» Περιφέρεια, που αποτελεί και κεντρικό στόχο της διοίκησής της, με ορίζοντα το 2030.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε, τόσο στην κεντρική του ομιλία, όσο και στις παρεμβάσεις του στη Διάσκεψη, στο ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης στην αντιμετώπιση και αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, που αποτελεί μείζονα πρόκληση για όλη την Ευρώπη, όλο τον κόσμο. Ρόλο κρίσιμο, όπως έχει αποδειχθεί ήδη στην πράξη, όχι μόνο στα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, αλλά σε όλες τις κρίσεις και τις προκλήσεις, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

«Πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο ρόλος όλων μας είναι κομβικός στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά πρέπει να ενισχυθεί άμεσα, ακόμα περισσότερο, με τα απαραίτητα εργαλεία. Είναι προαπαιτούμενο προκειμένου να φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα στην πράξη, όπως είναι η απαίτηση των πολιτών σε όλο τον κόσμο. Είναι ευθύνη μας να παραδώσουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο περιβάλλον στις επόμενες γενιές, από αυτό που παραλάβαμε. Και για να το πετύχουμε δεν αρκεί η σημαντική προσπάθεια που κάνουμε σήμερα οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε την ενίσχυση της ΕΕ και των κυβερνήσεων, με πόρους, με αρμοδιότητες και πρώτα από όλα με ισχυρό λόγο στη διαμόρφωση των αποφάσεων, που αφορούν στις πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης:

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026

Στο περιθώριο της COP28, ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres και τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Φιλοδοξίες και Λύσεις, Michael Bloomberg.

Επίσης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, με ομιλητές τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα και πρώην Υπουργό, John Kerry, ενώ είχε σειρά συναντήσεων με Περιφερειάρχες και Δημάρχους από όλο τον κόσμο, συζητώντας για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης, αλλά και του κομβικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπισή τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε στους συνομιλητές του ότι «οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε όλη την Ευρώπη και σταδιακά σε όλο τον κόσμο, δεν αποτελούν απλώς έναν συμπληρωματικό διοικητικό βραχίονα, αλλά έναν ενεργό συμμέτοχο στη διαμόρφωση και την άσκηση των πολιτικών. Κι αυτή είναι μια κατάκτηση που πρέπει να αφορά σε όλη την Αυτοδιοίκηση, σε όλο τον κόσμο. Καμιά χώρα δεν πρέπει να μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια οι τοπικές κοινωνίες να έχουν ενεργό ρόλο και αποφασιστικές αρμοδιότητες σε υπερτοπικά, σε εθνικά, σε παγκόσμια ζητήματα. Τα παγκόσμια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μαγικές συνταγές επιβεβλημένες από πάνω, αλλά χτίζοντας από τα κάτω συλλογικές λύσεις. Καθένας μας έχει μερίδιο και ευθύνη στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και μεγαλύτερα βήματα, γρήγορα».

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

4 μετάλλια για τους μικρούς αθλητές του Α.Σ ΑΤΛΑΣ Ν Τρίγλιας στο 9ο WORLD KING OF TAEKWONDO 2023

Επόμενο

Χριστουγεννιάτικο Ωράριο καταστημάτων στα Νέα Μουδανιά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Featured

Χαλκιδική: Βίντεο αποκαλύπτει τη δράση σπείρας που πραγματοποιούσε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Χριστουγεννιάτικο Ωράριο καταστημάτων στα Νέα Μουδανιά

φώτο αρχείου

Ασφαλής η κατανάλωση ψαριών του Παγασητικού μετά τις πλημμύρες έπειτα από ειδικές αναλύσεις του ΕΛΚΕΘΕ

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.