• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαλκιδική: Οκτώ νησιά αναζητούν αγοραστή – Ποια είναι, πόσο κοστίζουν

admin Από admin
16 Μαΐου, 2023
Σε Featured, Χαλκιδική
voria.gr

voria.gr

27
SHARES
544
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Με περισσότερα από 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η Ελλάδα διαθέτει μικρούς επίγειους παραδείσους, κάποιοι εκ των οποίων, εκτιμούνται σε 150, αναζητούν, όντας ιδιωτικά νησιά, τους αγοραστές τους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Τα ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα είναι κληρονομιά που έχει περάσει από γενιά σε γενιά και οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν να τα πωλήσουν λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης, της φορολογίας αλλά και της έλλειψης ρευστότητας που θα τους παρείχε τη δυνατότητα να επενδύσουν σε αυτά.

Μάλιστα κάποια εξ αυτών βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκιδικής και φιγουράρουν σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων, όπως το πλέον γνωστό Σπαλαθρονήσι που πωλείται αντί των 10 εκατ. ευρώ.

Το Σπαλαθρονήσι, βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά, στον Τορωναίο Κόλπο και αποτελεί ένα από τα οκτώ νησιά της Χαλκιδικής που βρίσκονται σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων και περιμένουν το νέο τους ιδιοκτήτη.

Διαβάστε επίσης:

Γλαρόκαβος Χαλκιδικής: Η εξωτική λιμνοθάλασσα της Κασσάνδρας

25 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Πέντε εκθέσεις και φεστιβάλ για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας το καλοκαίρι του 2026

25 Ιουνίου, 2026

Σε σχετική αγγελία που φιγουράρει σε ελληνική ιστοσελίδα αναζήτησης ακινήτων αναφέρεται πως το Σπαλαθρονήσι εκτείνεται σε 700 στρ. ενώ επισημαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα για κατασκευή κατοικιών ή ξενοδοχειακού συγκροτήματος για όσους αναζητούν ένα νησί για επένδυση και όχι για την προσωπική τους απομόνωση.

Όπως συστήνει ο ιστότοπος Private Island Inc, ο οποίος ειδικεύεται στις αγοροπωλησίες ιδιωτικών νησιών «τα ζεστά καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι ιδανικά για να χαλαρώσετε στο νησί σας, να πιείτε ούζο και να βουτήξετε στη Μεσόγειο».

Μάλιστα περιγράφοντας το Σπαλαθρονήσι αναφέρει πως πρόκειται για κατάφυτο ήσυχο νησί, αποκομμένο από τη βαβούρα των τουριστών που προσφέρει απομόνωση δίπλα στο βαθύ γαλάζιο καθώς διαθέτει μαγευτικές παραλίες. Βρίσκεται δε σε κοντινή απόσταση από τη Χαλκιδική καθώς και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Τα αλλά ιδιωτικά νησιά που είναι προς πώληση στη Χαλκιδική

Αυτόνομη νησίδα έκτασης 75 στρεμμάτων με πανέμορφες παραλίες και 1.000 ελαιόδεντρα πωλείται στο Στρατώνι αντί 3 εκατ. ευρώ.

Νησί 90.000 τμ επίσης στο Στρατώνι πωλείται προς 4,5 εκατ. ευρώ.

Στην περιοχή της Παλλήνης καταπράσινο νησί «τροπικής ομορφιάς» όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία, που εκτείνεται σε 106.500 τμ διατίθεται προς πώληση αντί του ποσού των 6,2 εκατ. ευρώ.

Νησί 90.000 τμ απέναντι από το ακρωτήρι Ελεύθερα στην περιοχή Σταγείρων – Ακάνθου πωλείται προς 3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στη σχετική αγγελία αναφέρεται πως η αρχική τιμή πώλησης ήταν στα 10 εκατ. ευρώ.

Νησί 21.000 τμ, στον όρμο Παναγίας, στη Σιθωνία πωλείται προς 5,7 εκατ. ευρώ.

Νησί 33 στρεμμάτων στην περιοχή Κρυφτός στην Σιθωνία πωλείται προς 2,5 εκατ. ευρώ.

Νησάκι 3.070 τμ κοντά στην Αμμουλιανή πωλείται 280.000 ευρώ.

Η ιστορία των ιδιωτικών νησιών

Δεκαετίες μετράει πλέον η ιστορία ιδιωτικών νησιών που βγαίνουν προς πώληση, μαγνητίζοντας κατά καιρούς μεγιστάνες του πλούτου ή δημιουργώντας προσδοκίες για τεράστιες επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Παρά ωστόσο τις υψηλές προσδοκίες που καλλιεργούνται σχεδόν κανένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν προχώρησε και κανένα επενδυτικό πλάνο δεν υλοποιήθηκε, καθώς είτε προσέκρουσε στην ελληνική γραφειοκρατία, είτε γιατί όσοι ισχυροί του χρήματος είχαν επιλέξει τη χώρα μας απογοητεύτηκαν και χάραξαν ρότα για άλλα, πιο φιλικά νερά.

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Ξεκινώντας από τα…απλά. Για την απόκτηση ενός νησιού απαιτείται η ύπαρξη ελληνικού ΑΦΜ από οποιαδήποτε εφορία με έγκυρο διαβατήριο, αλλά και αποδεικτικό προέλευσης των κεφαλαίων που θα διατεθούν για την αγορά. Επίσης, συστήνεται στους ξένους υποψήφιους αγοραστές να προσλάβουν έναν Έλληνα δικηγόρο με καλή γνώση της νομοθεσίας περί οικοπέδων και ακινήτων, καθώς και έναν σύμβουλο που θα μιλάει ελληνικά για να μπορεί να …κατανοήσει τη γραφειοκρατία.

Στην πραγματικότητα η παραπάνω, σχεδόν, ειδυλλιακή εικόνα, δεν ισχύει δεδομένου ότι απαιτούνται περί τις 32 άδειες και χρονοβόρες διαδικασίες για τη μεταβίβαση ενός ιδιωτικού νησιού. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής νησιού θα πρέπει να ξεκινήσει υποβάλλοντας το ενδιαφέρον του εγγράφως σε μεσιτικό γραφείο που διαθέτει φακέλους νησιών προς πώληση. Αν και για την αγοραπωλησία απαιτείται από αγοραστές και ιδιοκτήτες εμπιστευτικότητα, η διαδικασία δεν απέχει από αυτή της αγοράς ενός σπιτιού με το πρόσθετο βάρος της τεράστιας γραφειοκρατίας και των πολλών αδειών που απαιτούνται. Εκτός από την έγκριση τεσσάρων υπουργείων, απαιτείται έγκριση από το Πολεμικό Ναυτικό και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ πρέπει να γίνει προσύμφωνο με διαλυτική αίρεση για έξι μήνες προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές άδειες στο όνομα του αγοραστή.

Το τίμημα της πώλησης καθορίζεται από την προσβασιμότητα, την απόσταση από τη στεριά καθώς και αν υπάρχει καθορισμός αιγιαλού και αρχαία. Το ύψος του τιμήματος επηρεάζεται και από τις παροχές, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει ηλεκτρισμός και νερό. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης του νησιού μπορεί να επενδύσει σε εγκαταστάσεις που θα του εξασφαλίζουν αυτονομία, όπως π.χ. μονάδα αφαλάτωσης.

Ποιοι κατάφεραν να αποκτήσουν ιδιωτικό νησί

Η εικόνα του Αριστοτέλη Ωνάση με το λευκό κοστούμι, το πούρο ανά χείρας και τα μαύρα γυαλιά αποτελεί ανεξίτηλη μνήμη πολυεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη νησιού. Ποιοι άλλοι βρέθηκαν στη θέση του Ωνάση αποκτώντας ένα σπάνιο κομμάτι γης;

Πριν από τον Ωνάση το δικό του νησί είχε αποκτήσει στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ο «αιώνιος αντίπαλός» του Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για την περίφημη Σπετσοπούλα, που μέχρι και σήμερα το επισκέπτονται τα καλοκαίρια τα μέλη της οικογένειας Νιάρχου.

Τα περισσότερα ιδιωτικά νησιά ανήκουν σε εφοπλιστικές οικογένειες, όπως για παράδειγμα οι Πεταλιοί των οικογενειών Εμπειρίκου και Καρνέση, το Ρευματονήσι της οικογένειας Γουλανδρή, η Δοκός του Πέτρου Γουλανδρή, η Aτοκος της οικογένειας Τσάκου, η Κορωνίδα της οικογένειας Λιβανού, η Χριστιανή Θήρας της οικογένειας Νομικού.

Πηγή: voria.gr

Προηγούμενο

Χαλκιδική: Στη βεράντα μένει εδώ και 12 ημέρες ο 81χρονος που έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό

Επόμενο

Αμφίπολη – Τύμβος Καστά – Η Ιστορία της Ελλάδας θαμμένη κάτω από χώμα (βίντεο drone)

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Γλαρόκαβος Χαλκιδικής: Η εξωτική λιμνοθάλασσα της Κασσάνδρας

25 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Πέντε εκθέσεις και φεστιβάλ για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας το καλοκαίρι του 2026

25 Ιουνίου, 2026
Featured

Ακτή Κοβιού – Ένας κρυμμένος παράδεισος στη Σιθωνία Χαλκιδικής

24 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Αμφίπολη - Τύμβος Καστά - Η Ιστορία της Ελλάδας θαμμένη κάτω από χώμα (βίντεο drone)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδηλώσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Στοκχόλμη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.