• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έκαψε τον «Μάξιμο Σαράφη» – «Το Ντουμπάι είναι μούφα» – Όλα τα στοιχεία

admin Από admin
27 Ιανουαρίου, 2023
Σε Ελλάδα
1
SHARES
19
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τη συνομιλία το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2022, όταν ο Μάξιμος Σαράφης συνομίλησε με φίλη του.

Τον διάλογο που «έκαψε», σύμφωνα τουλάχιστον με το κατηγορητήριο, τον «Μάξιμο Σαράφη», φερόμενο ως πρωταγωνιστή στο κύκλωμα με τις απάτες με θύματα επιχειρηματίες, δημοσιεύει το Newsbomb.gr.

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τη συνομιλία το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2022, όταν ο 51χρονος συνομίλησε με φίλη του, η οποία -χωρίς να γνωρίζει για τις απάτες- προσπαθούσε να τον βοηθήσει να βρει νέους υποψήφιους δανειολήπτες. Η γυναίκα αυτή, φίλη του κατηγορουμένου, εξέφρασε τους προβληματισμούς της στον «Μάξιμο Σαράφη». Συγκεκριμένα τον ρώτησε εάν άτομα που της ανέφερε ο 51χρονος (πιθανότατα υποψήφιο δανειολήπτες) γνώριζαν ότι η υπόθεση της «Ζαχράτ» (όνομα εταιρίας-«φάντασμα») είναι ψέμα:

«Μάξιμος Σαράφης»: Και πιστεύω τώρα και τα λεφτά θα ‘ρθουν. Αν δεν ήταν δύσκολες μέρες θα είχα πάρει πολλά λεφτά.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Θρίλερ στο Μαρούσι: 27χρονη έπεσε δύο φορές από μπαλκόνι – Συνελήφθη ο σύζυγός της

6 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου

Η Χαλκιδική ανάμεσα στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (Δείτε χάρτη)

2 Απριλίου, 2026

Γυναίκα: Ναι, ναι και αυτά και κάτω στην Αραβία.

«Μάξιμος Σαράφης»: Και στην Αραβία ναι.

Γυναίκα: Κάτω ρε στο Ντουμπάι, στο Ντουμπάι.

«Μάξιμος Σαράφης»: Ευτυχώς, ακόμα δεν έχουν απαντήσει οι δικηγόροι αλλά αυτό με βολεύει να κλείσω κάνα δυο προκαταβολές…

Γυναίκα: Ναι.

«Μάξιμος Σαράφης»: Για να έχω ρευστότητα, γιατί αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάi, τη γ….ε.

Γυναίκα: Όχι δεν το ξέρουν οι άλλοι.

«Μάξιμος Σαράφης»: Δεν το ξέρουν όχι… Θα τους πω…

Γυναίκα: Όχι βέβαια, αφού έχω βάλει τα (ακατάληπτο) ρε …

«Μάξιμος Σαράφης»:: Μπράβο, μπράβο αυτό.

Γυναίκα: Έχω βάλει τα.. (ακατάληπτο), ούτε γάτα ούτε ζημιά.

«Μάξιμος Σαράφης»: Αυτό.

Οι «χρυσές» αμοιβές

Αναφορικά με την αμοιβή του Μάξιμου Σαράφη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προβλεπόταν συνήθως στη σύμβαση συνεργασίας και εντολής που υπογραφόταν μεταξύ αυτού και των θυμάτων του, προ της έναρξης της «αίτησης δανειοδότησης». Ειδικότερα, ο φέρεται να αξίωνε αμοιβή 4-8% επί του ποσού δανειοδότησης, με άμεσα πληρωτέα προκαταβολή που κυμαινόταν έως και 100.000 ευρώ, καταβαλλόμενη σε δύο δόσεις των 50.000 ευρώ. Η μία έπρεπε να λάβει χώρα μετά την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας και εντολής, ενώ η άλλη όφειλε να καταβληθεί μετά την προέγκριση του «δανείου» από την «ZAHRAT». Μάλιστα υφίστατο και όρος πως η ως άνω προκαταβολή θα αφαιρούταν από την συνολική του αμοιβή – γεγονός το οποίο βέβαια ουδέποτε θα λάμβανε χώρα, όπως άλλωστε και η «δανειοδότηση».

Καθώς το ποσό της προκαταβολής αμοιβής ύψους 100.000 ευρώ του Μάξιμου Σαράφη, τύγχανε υπέρογκο και αποθαρρυντικό για μερίδα θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, ο κατηγορούμενος δε δίσταζε να προσαρμόζεται στις οικονομικές δυνατότητες των τελευταίων, είτε παρέχοντας ευκολίες πληρωμής (μεταχρονολογημένες επιταγές κλπ.), είτε δεχόμενος να μη λάβει καν προκαταβολή, αποβλέποντας προφανώς στα έσοδα από τις επακολουθούσες καταβολές των υποψήφιων «δανειοληπτών», όπως αναλύθηκαν προγενέστερα.

Έχοντας αποπληρώσει όλες τις σχετικές με τα διαδικαστικά της «δανειοδότησης» οικονομικές υποχρεώσεις, τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης ανέμεναν, όπως είναι φυσικό, την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εντός των προσυμφωνηθέντων χρονικών προθεσμιών.

Στο μεταξύ, ο 51χρονος φέρεται να δικαιολογούσε στα υποψήφια θύματα την ανάγκη μεσιτείας ως υποχρεωτική λύση, ισχυριζόμενος ότι η απευθείας έντοκη δανειοδότηση φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων από αραβικά τραπεζικά ιδρύματα αντίκειται στα μουσουλμανικά θρησκευτικά ήθη και συνεπάγεται κοπιώδη γραφειοκρατία και μακρά αναμονή.

«Απτόητοι»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 51χρονος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος και οι συνεργοί του συνέχιζαν απτόητοι την εγκληματική τους δράση, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δράσης, παρά τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Μάξιμου Σαράφη από τους νόμιμους εκπροσώπους γνωστού ξενοδοχείου για υπόθεση δανειοδότησης μέσω «ΖΑΧΡΑΤ», η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την 28-04-2022.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι με δόλιο τρόπο φέρεται να έπεισε τη ξενοδόχο για τη «δανειοδότησή» της. Ως προκαταβολή αμοιβής πήρε αρχικά 50.000 ευρώ και στη συνέχεια ακόμα 10.000 ευρώ. Ξενοδοχείο της οικογένειας που έκανε μήνυση σε βάρος του Μάξιμου Σαράφη είχε τυλιχτεί στις φλόγες σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, με την έρευνα να δείχνει εμπρησμό. Η υπόθεση είχε απασχολήσει επί μακρόν την επικαιρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος αρνείται τις κατηγορίες τονίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με τις απάτες.

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο

Παρουσίαση της Επετειακής Συλλεκτικής Ποιητικής Συλλογής «Μικράς Ασίας 22, 1922-2022, Εκατό Χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική Εκστρατεία»

Επόμενο

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Cambridge

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Ελλάδα

Θρίλερ στο Μαρούσι: 27χρονη έπεσε δύο φορές από μπαλκόνι – Συνελήφθη ο σύζυγός της

6 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Η Χαλκιδική ανάμεσα στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (Δείτε χάρτη)

2 Απριλίου, 2026
newsbomb.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Erminio: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο της ΕΜΥ – Κόκκινη προειδοποίηση σε αυτές τις περιοχές

1 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Cambridge

ΠΑΟΚ: Και τώρα, ξέρεις, σήκωσε το… Η πιο συνεπής ομάδα του Κυπέλλου είναι εδώ!

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.