• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Τη νέα Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

admin Από admin
14 Δεκεμβρίου, 2022
Σε Featured, Κεντρική Μακεδονία, Υγεία, Χαλκιδική
1
SHARES
28
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Την ανακαινισμένη Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, που υλοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για την παλιά Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία ανακαινίστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να μπορεί το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την πανδημία να βρίσκεται σε αποδρομή, το νοσοκομείο αποφάσισε να φιλοξενηθεί εκεί η Ορθοπεδική Κλινική, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση και τον εξοπλισμό της κλινικής, σύμφωνα με τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η παλιά Παθολογική Κλινική μετατράπηκε έτσι σε έναν πολύτιμο χώρο για όλη τη διάρκεια της πανδημίας, διαμορφώνοντας καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς με Covid-19, αλλά και εργασίας για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του νοσοκομείου. Αυτή η παρέμβασή μας αποτέλεσε μια παρακαταθήκη για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, καθώς πλέον οι ανάγκες για τον κορωνοϊό δεν είναι αυξημένες και ο χώρος θα αξιοποιηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου ως μια σύγχρονη Ορθοπεδική Κλινική, πλήρως ανακαινισμένη και πλήρως εξοπλισμένη, με 28 νέες σύγχρονες ηλεκτρονικές κλίνες. Αποδεικνύουμε και στη Χαλκιδική, με τα έργα μας ότι ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την ενίσχυση του συστήματος υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, ότι έχουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας. Το αποδείξαμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας με τα 80 εκ. ευρώ που διαθέσαμε άμεσα για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. Το αποδείξαμε κι όλα αυτά τα χρόνια, με τα 48 έργα αναβάθμισης κτιρίων και εξοπλισμού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με τα 15 νέα ασθενοφόρα που παραδώσαμε στο ΕΚΑΒ, με τη δημιουργία νέων σύγχρονων χειρουργείων και μονάδων εντατικής θεραπείας, με την αναβάθμιση, στελέχωση και λειτουργία του Υγειονομείου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που θωρακίζει ολόκληρη την περιοχή μας από την εισαγωγή και μετάδοση σοβαρών ‘παγκόσμιου χαρακτήρα’ λοιμωδών νοσημάτων, με τις δράσεις ύψους 14,7 εκ. ευρώ για την ψυχική υγεία, που είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στην Κεντρική Μακεδονία στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας. Και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, καθώς στις πρώτες προσκλήσεις από τον Ιανουάριο περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην υγειονομική περίθαλψη και η ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

17 Απριλίου, 2026

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου και των Περιφερειακών Συμβούλων Κατερίνας Ζωγράφου και Μέλας Κυριακίδου.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Μπάσκετ Χαλκιδική: Στέλιος Χαλκιάς – «Ο δήμος στηρίζει την προσπάθειά μας»

Επόμενο

Ιεράπετρα: Συνελήφθη ο 33χρονος που επιχείρησε να βιάσει 50χρονη – Τα ραντεβού που τον «έκαψαν»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

17 Απριλίου, 2026
Featured

Με πάνω από 10 δράσεις το Porto Carras Athlos 2026

17 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Ιεράπετρα: Συνελήφθη ο 33χρονος που επιχείρησε να βιάσει 50χρονη – Τα ραντεβού που τον «έκαψαν»

Συνελήφθη 23χρονος ράπερ που λήστεψε 8 καταστήματα σε δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.