Καπαμά

Είναι να τους λυπάσαι. Μέρες κι εβδομάδες ετοίμαζαν την επικοινωνιακή επίθεση με το καλάθι της νοικοκυράς που το ονόμασαν μάλιστα του νοικοκυριού. Δεν είχε αφήσει κανάλι για κανάλι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, να μη θριαμβολογεί για τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης με το καλάθι και τα 50 προϊόντα που δεν θα ακριβύνουν πολύ.

Σήμερα το πρωί θα ήταν η πρεμιέρα του και ήταν έτοιμοι – πανέτοιμοι από χθες το βράδυ ήδη. Είχαν φτιάξει τα σήματα για το καλάθι, είχαν ενημερώσει τα πρόθυμα κανάλια και από το πρωί ξεκίνησαν το σόου στα σούπερ μάρκετ. Μπροστά ο Αδωνις, και από πίσω οι κάμερες. Στημένο, καραστημένο. Δείτε και τη φωτογραφία παρακάτω και θα καταλάβετε το στήσιμο.

Και αφού τα έχουν φτιάξει όλα αυτά εμφανίζεται ξαφνικά στον ΑΝΤ1 ένας συμπαθέστατος κύριος έξω από ένα σούπερ μάρκετ και με δύο μόνο λέξεις τα γκρεμίζει όλα. Τον ρώτησαν ποια είναι η άποψή του για το καλάθι του νοικοκυριού και απάντησε: «@ρχίδι@ καπαμά». Τους τσάκισε.

Στο Twitter όπως καταλαβαίνετε επικράτησε πανικός. Ενδεικτικά:

⇒ Το «@ρχίδι@ καπαμά» του κυριούλη έξω από το σούπερ μάρκετ συνοψίζει εύγλωττα το συναίσθημα των πολιτών.

⇒ Και κάπως έτσι, λέγοντας ότι οι τιμές και το καλάθι της νοικοκυράς είναι «@ρχίδι@ καπαμά» ο συμπαθέστατος παππούς, ακύρωσε και ισοπέδωσε με 2 λέξεις, μήνες προπαγάνδας του Άδωνι. Το λες και θεία δίκη.

⇒ Τα «@ρχίδι@ καπαμά» λοιπόν περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού.

⇒ Δεν υπάρχει πιο ταιριαστή περιγραφή. Λιτό, δωρικό κι απέριττο.

⇒ Έστω ότι αγοράζω και τα 50 βασικά προϊόντα που περιλαμβάνει το καλάθι. Βγαίνει φθηνά ή #@ρχιδι@_καπαμα;

⇒ Όπως αντιλαμβάνεστε το “Μητσοτακη Γ@μιεσ@ι” είναι πλέον last year. Το νέο trend είναι τα #@ρχιδι@_καπαμα του κυρίου έξω από το super market.

*Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στο efsyn.gr

Exit mobile version