• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μητσοτάκης: «Διπλές οι επόμενες εκλογές»

admin Από admin
15 Ιουνίου, 2022
Σε Πολιτικά
1
SHARES
12
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης είναι της Τουρκίας, ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η Αγκυρα ήταν αυτή που μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Ερωτηθείς, δε, τι θα πράξει η Ελλάδα εάν στην Αγκυρα δεν επικρατήσει η λογική και υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, ο πρωθυπουργός απάντησε «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» και «οι Ελληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι η χώρα δεν έχει απλά μια ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, την οποία πιστεύω ότι φροντίσαμε αυτά τα τρία χρόνια να την ενισχύσουμε έτι περαιτέρω, αλλά έχει ταυτόχρονα και πολύ ισχυρούς συμμάχους». Στο ερώτημα, δε, αν θα συναντιόταν ξανά με τον Τούρκο πρόεδρο, η απάντηση ήταν καταφατική: «Φυσικά», είπε, θυμίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος τα ίδια έλεγε και μετά τα περιστατικά στον Εβρο.

Παρέμβαση για τη βενζίνη
Πηγαίνοντας στα εσωτερικά ζητήματα και κυρίως σε αυτό της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρέμβαση που θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα στο ζήτημα της βενζίνης. «Δεν θέλω να προκαταλάβω τον τρόπο», είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως «ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σας δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από εδώ και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο». Η ενίσχυση όπως είπε θα είναι «για τους επόμενους μήνες», δηλώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μια ανακούφιση των πολιτών, ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «πρωθυπουργό διαλέγει ο λαός, δεν διαλέγει ο κ. Ανδρουλάκης».

Στο θέμα των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς αυτό είναι τόσο θεσμική επιλογή όσο και υπέρ του τόπου. «Οι εκλογές γίνονται όποτε το επιτάσσει το Σύνταγμα, στο τέλος της τετραετίας, και όχι όποτε βολεύει τα κόμματα. Αρα το εθνικό συμφέρον πιστεύω ότι εξυπηρετείται από τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026

Σχολιάζοντας την απλή αναλογική σημείωσε πως «δημιουργεί συνθήκες αστάθειας ενόψει του επόμενου εκλογικού κύκλου» και αυτό είναι κάτι «το οποίο πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις στον βαθμό που εκτιμώ, όπως έχω πει πολλές φορές, ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές». Σε άλλο, δε, σημείο πρόσθεσε πως δεν θα ήθελε «οι πρόωρες εκλογές να αντικατασταθούν από πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες. Αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα», αλλά «αυτό δεν εξαρτάται από εμάς».

Τέλος, αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης και στην πιθανότητα συνεργασιών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ο στόχος είναι η αυτοδυναμία, η οποία περνάει μέσα από τις πρώτες εκλογές. «Αντιμετωπίζουμε την πρώτη κάλπη ως την τελική κάλπη», ανέφερε. Οσον αφορά τις συνεργασίες απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως αυτό θα κριθεί μετά τις δεύτερες εκλογές, αφού αποφανθεί ο λαός. Αφησε, ωστόσο, μια αιχμή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «πρωθυπουργό διαλέγει ο λαός, δεν διαλέγει ο κ. Ανδρουλάκης», ξεκαθαρίζοντας πως «πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είτε μόνος του είτε σε συγκυβέρνηση».

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο

Κ. Μάλαμα: Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την κάλυψη των κενών ιατρών ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Επόμενο

Ξεκίνησε η δίκη της Χ.Α. σε β’ βαθμό – Δυναμική συγκέντρωση στο Εφετείο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026
Πολιτικά

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026
Πολιτικά

Λαζαρίδης: Ζητώ να επιστρέψω τα ποσά που μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως για να μην υπάρχουν σκιές

16 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Ξεκίνησε η δίκη της Χ.Α. σε β' βαθμό - Δυναμική συγκέντρωση στο Εφετείο

Nordic Monitor: «Ο Ερντογάν ζητάει το ελεύθερο από την βουλή για δράση στρατιωτικών δυνάμεων σε σημείο που θα επιλέξει»

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.