Καραγιάννης: “Το φετινό καλοκαίρι, οι Θεσσαλονίκεις θα μπορούν να πάνε στη Χαλκιδική χωρίς να ταλαιπωρούνται”

Έργα ύψους 5 δισ. ευρώ δρομολογούνται ήδη στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών το Fly over που αποτελεί την κορωνίδα και το “ορφανό” χιλιόμετρο στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, έργο που πρόκειται να παραδοθεί τον προσεχή Ιούνιο.

Τις ανακοινώσεις έκανε, νωρίτερα σήμερα, από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για τα έργα που δρομολογούνται και αλλάζουν την πόλη.

Αναφερόμενος στο Fly Over, έκανε λόγο για την κορωνίδα των νέων έργων, με τα πρώτα εργοτάξια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μαζί με το μετρό θα αλλάξει ο χάρτης των μεταφορών της πόλης, είπε ο κ. Καραγιάννης, αναφερόμενος ακόμη μεταξύ άλλων στον προαστιακό στη δυτική Θεσσαλονίκη και τη σύνδεση του λιμανιού με το σιδηρόδρομο.

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στην οδική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, ο υφυπουργός τόνισε ότι το «ορφανό χιλιόμετρο» είναι θέμα δυο μηνών και πως η ολοκλήρωσή του ήταν θέμα πολιτικής απόφασης.

«Αυτό το καλοκαίρι, οι Θεσσαλονίκεις θα μπορούν να πάνε στη Χαλκιδική χωρίς να ταλαιπωρούνται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε: Θα παραδώσουμε το έργο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα μας. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα, είναι από τις λίγες φορές, που συμβαίνει».

Σύντομα τα πρώτα εργοτάξια

Στην ομιλία του ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών είπε: «Έχουμε προσωρινό ανάδοχο και μέχρι τα τέλη της χρονιάς ουσιαστικά θα έχουμε τα πρώτα εργοτάξια στην πόλη μας. Και μαζί με την ολοκλήρωση του Μετρό το 2023, ουσιαστικά με αυτά τα δύο πολύ μεγάλα έργα, θα αλλάξουμε όλο το χάρτη των κυκλοφοριακών μετακινήσεων στην πόλη».

Αναφέρθηκε επίσης στην οδική και τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, τον προαστιακό της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και την οδική σύνδεση με τη Χαλκιδική.

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ακόμη ότι «πρέπει να φύγουμε από τα ευχολόγια και τους μουσαμάδες. Αυτή η κυβέρνηση απαντά με μελέτες, διαγωνισμούς και εργοτάξια. Και αυτό πρέπει όλοι να το βγάλουμε προς τα έξω, για να μάθει ο καθένας Θεσσαλονικιός ότι αυτή η Κυβέρνηση πολεμάει για αυτή την πόλη ώστε να ξαναγίνει ουσιαστικά πρωταγωνίστρια έτσι όπως της αξίζει και όπως τόσα χρόνια είχε στερηθεί».

Πηγή: makthes.gr

Exit mobile version