• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Νέα «όπλα»: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα πρωτεϊνικά εμβόλια Novavax και Sanofi -Η διαφορά με τα mRNA

admin Από admin
5 Φεβρουαρίου, 2022
Σε Ελλάδα
3
SHARES
50
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Όλο και περισσότερα «όπλα» προστίθενται στη «φαρέτρα» κατά του κορωνοϊού, αφού πολύ σύντομα η Ελλάδα θα εξοπλιστεί με τα δύο πρωτεϊνικά εμβόλια, αυτά της Sanofi και της Novavax.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Μετά την ανακοίνωση ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα φτάσουν στη χώρα μας τα αμερικανικά εμβόλια της Novavax, η χθεσινή ενημέρωση επιφύλασσε ακόμη μία σημαντική είδηση, αφού στη «μάχη» κατά της πανδημίας θα μπει ακόμη ένα πρωτεϊνικό εμβόλιο, εκείνο της Sanofi.

Τον Απρίλιο στην Ελλάδα τα εμβόλια Sanofi
Στην εν λόγω ανακοίνωση προέβη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, αποκαλύπτοντας ότι τα εμβόλια της Sanofi αναμένονται εντός του Απριλίου.

Τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου ξεκινούν εμβολιασμοί με Novavax
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πρώτοι εμβολιασμοί με πρωτεϊνικά σκευάσματα θα ξεκινήσουν από τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Intime

Αίγιο: Πυκνώνει το μυστήριο της δολοφονίας μάνας και γιου – Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Βάρκιζα: Λαγοκέφαλος δάγκωσε ηλικιωμένη λουόμενη – Υποβλήθηκε σε ράμματα

18 Ιουνίου, 2026

«Η πρώτη παράδοση (σ.σ. των εμβολίων Novavax) αναμένεται 21 Φεβρουαρίου, και το εμβόλιο θα ενταχθεί στο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, σε όλη τη χώρα», επισήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πρωτεϊνικά εμβόλια: Ευκαιρία εμβολιασμού για τους διστακτικούς με τα mRNA
Έτσι, η Ελλάδα ενισχύει τη λίστα με τα εμβόλια που έχει στη διάθεσή της και όλα μαζί μπαίνουν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι πιο διστακτικοί που δεν εμβολιάζονται κατά του ιού, σκεπτόμενοι τις παρενέργειες των mRNA εμβολίων, τώρα έχουν δύο επιπλέον επιλογές για να εμβολιαστούν.

«Αυτό είναι σημαντικό νέο για τους ανθρώπους που φοβούνται τα mRNA εμβόλια και θέλουν ένα πρωτεϊνικό. Προσπαθούμε να έχουμε κάθε θεραπευτικό μέτρο, κάθε καινούργιο σκεύασμα στην Ελλάδα», τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

Σημειώνεται πως στις 21 Φεβρουαρίου η Ελλάδα παραλαμβάνει 168.000 εμβόλια Novavax και μέχρι τα μέσα Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχουν έρθει συνολικά 474.000 δόσεις.

Τι ισχύει αν οι δύο πρώτες δόσεις είναι με mRNA εμβόλιο και η τρίτη με πρωτεϊνικό
Στο μεταξύ, προκύπτει η ερώτηση για το τι ισχύει αν οι πρώτες δύο δόσεις που έχει κάνει κάποιος είναι με mRNA εμβόλιο και επιθυμεί να κάνει την αναμνηστική δόση με ένα εκ των δύο πρωτεϊνικών.

Σε αυτό απάντησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης.

«Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, τη Δευτέρα. Έχω διαβάσει τη βιβλιογραφία για αναμνηστική δόση με Novavax, όπου έχουν γίνει και οι πρώτες δύο με Novavax. Δεν θυμάμαι κάποια μελέτη που να είναι μετά από δύο δόσεις mRNA, αλλά σίγουρα θα υπάρχει και μπορούμε να το δούμε. Αλλά δεν βλέπω για ποιον λόγο δεν θα μπορούσε. Πάντως, ακόμα δεν έχει μπει στον αλγόριθμο των δικών μας οδηγιών. Βέβαια, δεν έχει έρθει ακόμα το εμβόλιο και, όταν έρθει, θα το συζητήσουμε σίγουρα και όταν ανοίξει η πλατφόρμα θα το τεκμηριώσουμε», εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Δείτε την απάντηση από το 32ο λεπτό:

Η διαφορά των πρωτεϊνικών από τα mRNA εμβόλια
Πλέον, λοιπόν, πέρα από τα mRNA εμβόλια, θα έχουμε στη διάθεσή μας και τα πρωτεϊνικά, με τις δύο κατηγορίες εμβολίων να έχουν και μια διαφορά.

Τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA στοχεύουν στο να δώσουν εντολή στα κύτταρά μας να φτιάξουν εκείνα τον μηχανισμό προστασίας του οργανισμού, λειτουργώντας με τον εξής τρόπο: μόλις δεχθούν εντολή, τα κύτταρα παράγουν την S-πρωτεΐνη του ιού, που αποτελεί το αντιγόνο εναντίον του οποίου στη συνέχεια τα Β-κύτταρα του οργανισμού φτιάχνουν αντισώματα και ενεργοποιούν τα κυτταροτοξικά Τ-κύτταρα.

Τα πρωτεϊνικά εμβόλια είναι τα λεγόμενα «κλασικής λογικής», αλλά, αντί για ολόκληρο τον ιό, χρησιμοποιείται μόνον η πρωτεΐνη εναντίον της οποίας πρέπει να προκληθεί η παραγωγή αντισωμάτων, ενισχυμένη με την προσθήκη ανοσοενισχυτικού, προκειμένου να μπορεί να χορηγηθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο

Γιατί στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον τα αγόρια μέρες τώρα φοράνε φούστα;

Επόμενο

Ραγίζει καρδιές η παρέα του Άλκη: «Η μάνα σου έχασε έναν γιο, σήμερα έχει άλλους οκτώ»

ΣχετικάΆρθρα

Intime
Ελλάδα

Αίγιο: Πυκνώνει το μυστήριο της δολοφονίας μάνας και γιου – Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Βάρκιζα: Λαγοκέφαλος δάγκωσε ηλικιωμένη λουόμενη – Υποβλήθηκε σε ράμματα

18 Ιουνίου, 2026
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Τα παιδιά στην οικογένεια της μητέρας

18 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Ραγίζει καρδιές η παρέα του Άλκη: «Η μάνα σου έχασε έναν γιο, σήμερα έχει άλλους οκτώ»

Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε ο πεντάχρονος που είχε παγιδευτεί σε πηγάδι

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.