• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μόσιαλος για μετάλλαξη Όμικρον: Τα καλά νέα από το Λονδίνο, οι φόβοι για την Ελλάδα

admin Από admin
31 Δεκεμβρίου, 2021
Σε Υγεία
2
SHARES
37
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Νεότερα στοιχεία σχετικά με επίπτωση της μετάλλαξης Όμικρον στις νοσηλείες παρουσίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Ο καθηγητής του LSE, ανέφερε ότι μπορεί οι νοσηλείες να αυξάνονται στο Λονδίνο μαζί με τα κρούσματα, αλλά το ποσοστό των ασθενών που χρειάζονται οξυγόνο και ειδικότερα αυτών που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη και διασωλήνωση βρίσκονται στις ΜΕΘ φαίνεται να πέφτει.

Οπως τονίζει σε άλλο σημείο, το επίκεντρο της πανδημίας είναι στους νεότερους, άρα δεν έχει γίνει μάλλον ακόμη η κορύφωση του κύματος όσον αφορά τις εισαγωγές. Υπογραμμίζει επίσης πως στις χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασθέντων και 3ης δόσης, ίσως η επίπτωση στο σύστημα υγείας να είναι μικρότερη, ειδικά αν η μετάλλη Όμικρον προκαλεί πιο ήπια νόσο. «Αλλά, δυστυχώς εάν στην Ελλάδα έχουμε πολλούς που θα νοσήσουν, και ίσως έχουμε και πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε μικρό διάστημα. Και αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε», σημειώνει.

Η ανάλυση του Ηλία Μόσιαλου
Μέσα στο μεγάλο κύμα της όμικρον που πλήττει το Λονδίνο, παρατηρείται όπως αναμενόταν, και μια σταθερή αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.  Όμως μέχρι στιγμής το ποσοστό των ασθενών που χρειάζονται οξυγόνο και ειδικότερα αυτών που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη και διασωλήνωση βρίσκονται στις ΜΕΘ φαίνεται να πέφτει στο Λονδίνο (δείτε και τα συνημμένα γραφήματα). Υπογραμμίζω όμως πως κρατάμε τις επιφυλάξεις μας προτού αναθαρρήσουμε και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το κύμα τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Δεν είναι το IQ: Τι επηρεάζει περισσότερο την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Μεταφέρθηκε στην Αρναία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου

10 Ιουνίου, 2026

Και πιο συγκεκριμένα

Για την ώρα η όμικρον έχει επίκεντρο κυρίως στους κάτω των 65 και μπορεί ακόμα να μην βλέπουμε τις επιπτώσεις στους πιο ηλικιωμένους. Μπορεί δηλαδή το χρονοδιάγραμμα να μην αντικατοπτρίζει την κορύφωση εάν δεν συμπεριλαμβάνει τους άνω των 65 ετών. Εάν αυτό ισχύει θα αυξηθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ.
Υπάρχουν και διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Το ποσοστό των εμβολιασθέντων στις ηλικίες άνω των 60 είναι πιο υψηλό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ στο Λονδίνο που είναι το επίκεντρο το κορωνοϊού έχει νοσήσει το 19.4% του πληθυσμού από κάποιο στέλεχος του κορωνοϊού.
Υπάρχουν και νοσοκομειακές εισαγωγές στα παιδιά αλλά πολύ μικρής έντασης.
Να τονίσω και πάλι, πως δεν έχουμε ακόμη στοιχεία που να δείχνουν μικρότερη διάρκεια νοσηλείας με την όμικρον αλλά θα έχουμε σε λίγες ημέρες.
Επομένως τα νέα είναι καλά αλλά κρατάμε 3 επιφυλάξεις: το επίκεντρο είναι στους νεότερους, άρα δεν έχει γίνει μάλλον ακόμη η κορύφωση του κύματος όσον αφορά τις εισαγωγές, στο Λονδίνο έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασθέντων και υψηλά ποσοστά 3ης δόσης, και έχουν επίσης νοσήσει πολλοί.

Γι’ αυτό και αυτά τα αρχικά συμπεράσματα δεν μεταφέρονται άμεσα στην ελληνική πραγματικότητα.

Θέλω να υπενθυμίσω και να τονίσω όμως, ένα σημείο. Στις χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασθέντων και 3ης δόσης, ίσως η επίπτωση στο σύστημα υγείας να είναι μικρότερη, ειδικά αν η όμικρον προκαλεί πιο ήπια νόσο. Αλλά, δυστυχώς εάν στην Ελλάδα έχουμε πολλούς που θα νοσήσουν, και ίσως έχουμε και πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε μικρό διάστημα. Και αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Για να μπορέσουμε να ελέγξουμε το κύμα προέχουν 3 πράγματα:

αύξηση των εμβολιασμών,
τρίτη δόση για όσους δεν την έχουν κάνει ακόμη και
αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.  
Τέλος να διευκρινίσω για μια ακόμη φορά ότι ενώ οι 2 δόσεις του εμβολίου δεν μας προστατεύουν όσον αφορά την ήπια λοίμωξη, η τρίτη δόση έρχεται να χτίσει στην προστασία που έχουμε αποκτήσει με τις προηγούμενες 2 δόσεις. Και ενώ ίσως πολλοί που έχουν κάνει ή θα κάνουν σύντομα την τρίτη δόση θα κολλήσουν με ήπια συμπτώματα, θα έχουν πολύ ισχυρή προστασία όσον αφορά την σοβαρή λοίμωξη.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο

Θετική στον κορωνοϊό η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Προσέξτε, έχουμε μπλέξει»

Επόμενο

Light: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον τράπερ με τα όπλα στα χέρια σε κλαμπ

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Επιστήμη / Τεχνολογία

Δεν είναι το IQ: Τι επηρεάζει περισσότερο την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Μεταφέρθηκε στην Αρναία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου

10 Ιουνίου, 2026
Featured

Αναστολή λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου μετά τις πλημμύρες

8 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Light: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον τράπερ με τα όπλα στα χέρια σε κλαμπ

«Έχετε τελειώσει – Ράδιο ξεφτίλες» – Χαμός στο Twitter με την απάντηση του Χρήστου Κιούση σε σχόλιο

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.