• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Έρχεται πακέτο ενισχύσεων 1,5-2 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Αναλυτικά τα κριτήρια

admin Από admin
31 Δεκεμβρίου, 2021
Σε Κοινωνία
2
SHARES
30
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσουν το νέο σύστημα των επιχορηγήσεων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα πακέτο επιχορηγήσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μπορεί να φτάσει και τα 2 δισ. ευρώ. Τα μέτρα κλείδωσαν σε πρόσφατη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας.

Όπως αναφέρουν πηγές, με το νέο σύστημα ενίσχυσης των λογαριασμών ρεύματος, παύουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις σε όλα τα νοικοκυριά. Η συγκεκριμένη πολιτική προκάλεσε τις ενστάσεις της Ευρ. Επιτροπής με την αντιπρόεδρο Μάργκρετε Βεστάγκερ να εγείρει θέμα παράνομων κρατικών ενισχύσεων. Για το λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργού ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα με τη Δανή Επίτροπο προκειμένου το νέο πακέτο μέτρων να τύχει της έγκρισης της Κομισιόν.

Έτσι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται να καταλήγει στα εξής:

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026

Παράταση προθεσμίας για δικαιούχους οικοπέδων του Π.Δ. 24.4.1985 – Όσα ισχύουν έως το 2027

21 Απριλίου, 2026

1. Την καθιέρωση ενός αυτόματου μηχανισμού επιχορήγησης συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών.

Ο μηχανισμός αυτός θα ενεργοποιείται ανάλογα με την πορεία της τιμής της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού και θα ενισχύει με ποσό τους λογαριασμούς ρεύματος, το οποίο θα συναρτάται με το όριο των ανατιμήσεων της Μεγαβατώρας.

Οι ενισχύσεις θα δίνονται ανά μήνα ή ανά δίμηνο.

2. Την επιχορήγηση νοικοκυριών με συγκεκριμένα κριτήρια.

Θα καθοριστούν συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά κριτήρια κι ενδεχομένως κριτήρια κατανάλωσης. Μόνο σε αυτούς τους οικιακούς καταναλωτές θα δίνονται οι ενισχύσεις. Βέβαια, σε σπαζοκεφαλιά τείνει να εξελιχθεί, το πώς θα δίνονται οι ενισχύσεις σε δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές στο όνομα των οποίων δεν βρίσκεται η παροχή ρεύματος.

3. Την ενίσχυση ενεργοβόρων επιχειρήσεων μέσης και μερικών βιομηχανιών υψηλής τάσης.

Στον αυτόματο μηχανισμό επιχορήγησης εντάσσονται ενερβοβόρες επιχειρήσεις της μέσης τάσης και ορισμένες της υψηλής τάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ενισχύεται ένα μέρος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

4. Την επιχορήγηση επιχειρήσεων χαμηλής τάσης.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες θέλουν και σε αυτήν την κατηγορία να εντάσσονται με διάφορα κριτήρια, κυρίως κατανάλωσης, επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση.

Οι πόροι για τις επιχορηγήσεις θα προέρχονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, το οποίο διαχειρίζεται ο ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης). Πληροφορίες θέλουν πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 1,5 με 2 δις. ευρώ για τη μερική προστασία των προαναφερόμενων καταναλωτών από το ράλι των ανατιμήσεων στην ενέργεια.

Τα έσοδα του ΤΕΜ προέρχονται κυρίως από δικαιώματα ρύπων. Οι τιμές τους κινούνται ανοδικά και άρα υπάρχει η αισιοδοξία για τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Πηγή: pentapostagma.gr

Προηγούμενο

Θεσσαλονίκη: Η αποστομωτική απάντηση φοιτητή σε ηλικιωμένο άντρα που απαιτούσε να καθίσει στο λεωφορείο

Επόμενο

Θεσσαλονίκη: Η Άμεση Δράση εκπέμπει SOS – Τα νέα είναι ωραία, αλλά τα «παλιά» πιο γρήγορα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κ. Μάλαμα: Η πόντιση πολεμικού σκάφους στην παραλία της Καλογριάς της Χαλκιδικής είναι υπερβολική κι αχρείαστη

21 Απριλίου, 2026
Featured

Παράταση προθεσμίας για δικαιούχους οικοπέδων του Π.Δ. 24.4.1985 – Όσα ισχύουν έως το 2027

21 Απριλίου, 2026
Πυρκαγιά σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Τρίτη 21 Απριλίου 2026. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο της επιχείρησης σε υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ υπήρξε και συνδρομή από μηχανήματα έργου.  (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Νεοχωρούδα – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

21 Απριλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Θεσσαλονίκη: Η Άμεση Δράση εκπέμπει SOS - Τα νέα είναι ωραία, αλλά τα «παλιά» πιο γρήγορα

«Πρώτο ένσημο»: Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν 670 ευρώ μισθό από 1η Ιανουαρίου

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.