• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Τέταρτη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

admin Από admin
19 Νοεμβρίου, 2021
Σε Κεντρική Μακεδονία
3
SHARES
50
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Την τέταρτη διαδικτυακή ημερίδα διοργάνωσε ο Περιφερειακός Μηχανισµός ∆ιάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη λειτουργία του Μηχανισμού, καθώς και παρουσίαση των αποτελεσμάτων πρωτογενούς έρευνας εργοδοτών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα της Περιφερειακής Ημαθίας, ενώ είχαν προηγηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Πιερία, το Κιλκίς και τις Σέρρες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου, η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας Έλενα Ατσάλου και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ημαθίας Νικόλαος Νέγκας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από τον Χρήστο Γιαννακάκη, Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και μέλος του ΔΣ του ΕΛΓΑ, με θέμα «Το ανθρώπινο δυναμικό του αγροτοδιατροφικού τομέα στην Ημαθία- Προβλήματα και Προοπτικές» και από την Στέλλα Μπαρμπαρούση, Προϊσταμένη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Αποτύπωση και παρακολούθηση των μεταβολών των επαγγελμάτων και των δεξιοτήτων. Δυναμισμός και αναπτυξιακές δυνατότητες». Στην ομιλία του ο κ. Γιαννακάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα για τους εργάτες γης, ενώ η κ. Μπαρμπαρούση παρουσίασε στοιχεία από πρόσφατη έρευνα δευτερογενών πηγών του Ινστιτούτου, που ήταν εστιασμένη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 60χρονος μετά από πρόσκρουση ΙΧ σε τοιχίο

23 Ιουνίου, 2026

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τα οποία προέρχονται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας παρουσιάζει σχετική σταθερότητα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κατά την 3ετία 2019-21. Επίσης προκύπτει ότι η περιοχή δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την πανδημική οικονομική ύφεση, είτε εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων διατήρησης και ενίσχυσης της απασχόλησης, είτε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος επηρεάστηκε ελάχιστα από την πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του 2020 δημιουργήθηκαν στην περιοχή 1.421 νέες θέσεις εργασίας, ένας αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2019 όταν και είχαν δημιουργηθεί 907 νέες θέσεις εργασίας. Ως προς το τρέχον έτος, τα στοιχεία είναι αισιόδοξα, καθώς το 9μηνο του 2021 έχουν ήδη δημιουργηθεί 1.275 νέες θέσεις εργασίας

Στο πλαίσιο της πρωτογενούς έρευνας στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξήγαγε ο Περιφερειακός Μηχανισμός της Κεντρικής Μακεδονίας, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της Ημαθίας δηλώνουν ότι επηρεάζονται σχετικά λιγότερο τα εργασιακά καθήκοντα των απασχολουμένων τους από αλλαγές που συμβαίνουν στο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως εκείνες που αφορούν σε «νέα προϊόντα και υπηρεσίες» και σε «παραγωγικές διαδικασίες». Ο Περιφερειακός Μηχανισμός διαπίστωσε επίσης ότι από τον Μάιο και μετά, τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας όσο και στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένονταν η δημιουργία αξιοσημείωτου αριθμού νέων θέσεων εργασίας, λόγω της επέκτασης των δραστηριοτήτων πολλών από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα.

Όσον αφορά στις δεξιότητες των εργαζομένων σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαπιστώθηκε και πάλι η ζήτηση για οριζόντιες/μαλακές δεξιότητες, με προεξάρχουσες την επικοινωνία, την ομαδικότητα και την ορθή διαχείριση χρόνου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, φορέων εργαζομένων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Διακοπή ρεύματος σε περιοχή του δήμου Σιθωνίας

Επόμενο

Σεισμός στην Κεφαλονιά κοντά στο Αργοστόλι

ΣχετικάΆρθρα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
Κεντρική Μακεδονία

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 60χρονος μετά από πρόσκρουση ΙΧ σε τοιχίο

23 Ιουνίου, 2026
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Σεισμός στην Κεφαλονιά κοντά στο Αργοστόλι

Πλεύρης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα - Από 7:00 έως 9:30 η άφιξη στους χώρους εργασίας, αλλαγές και στο ωράριο του λιανεμπορίου

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.