• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Τσιόδρας: Ο κορωνοϊός αυτός προκαλεί επαναλοιμώξεις – Ενισχύεται η ανοσία με την τρίτη δόση

admin Από admin
11 Νοεμβρίου, 2021
Σε Υγεία
1
SHARES
22
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Την εκτίμηση ότι οι περισσότερες χώρες θα υιοθετήσουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 τόσο ως προστασία από τη φυσική λοίμωξη όσο και από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας. Σημείωσε δε πως παρότι με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η ανοσία από το εμβόλιο, οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση ή και τον θάνατο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ακόμη ότι όσο περνάει ο καιρός από τον εμβολιασμό αυξάνει η πιθανότητα να μολυνθεί κάνεις αλλά και να νοσήσει και ότι νοσούν σοβαρά συνήθως αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι σε μεγάλες ηλικίες. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι μειώνεται η ανοσία όσον αφορά τη λοίμωξη, διατηρείται όμως η προστασία για σοβαρή λοίμωξη και θάνατο. Και όχι μόνο διατηρείται η προστασία, αλλά ενισχύεται αν κάνουμε τη δόση booster, η οποία προφυλάσσει κατά 11 φορές από την επιβεβαιωμένη λοίμωξη και κατά περίπου 20 φορές από τη σοβαρή λοίμωξη ή και τον θάνατο», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Επισήμανε δε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνει εμβόλιο κάποιος που έχει ιστορικό νόσου και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι αυτός ο ιός, σε σχέση με όλους τους άλλους κορωνοϊούς και τους κορωνοϊούς του κρυολογήματος, έχει τη δυνατότητα να προκαλεί επαναλοίμωξη, ιδιαίτερα σε ενδημικές καταστάσεις και τον χειμώνα- και φέτος βέβαια. Αυτή η πιθανότητα να μολυνθεί ξανά κάποιος που έχει περάσει τη λοίμωξη αυξάνει γύρω στους τρεις μήνες μετά τον υψηλότερο τίτλο αντισωμάτων και βέβαια μέχρι τους 16 μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν περάσει τον ιό ξανακολλούν». Παράλληλα σημείωσε ότι στη χώρα μας ένα ποσοστό 20% ανθρώπων ηλικίας άνω των 60 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι υψηλού κινδύνου.

Ανέφερε ακόμη ότι προχτές, στην Αμερική, μια από τις δύο εταιρείες που παράγουν εμβόλια κατά της Covid ζήτησε από τον FDA έγκριση της ενισχυτικής δόσης σε όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, παρουσιάζοντας δεδομένα από μια μεγάλη μελέτη με 10.000 συμμετέχοντες. 

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Δεν είναι το IQ: Τι επηρεάζει περισσότερο την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Μεταφέρθηκε στην Αρναία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου

10 Ιουνίου, 2026

Σε ό,τι αφορά των εμβολιασμό των μικρότερων παιδιών, ανέφερε ότι στην Αμερική παρουσιάστηκαν μοντέλα του FDA και του CDC σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που εμβολιάζονται έχουν λιγότερες πιθανότητες περιπτώσεων λοίμωξης, νόσου και λιγότερες νοσηλείες, και δόθηκαν οδηγίες για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών. Στην Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων άρχισε στις 18/10 το review για το εμβόλιο της Pfizer και προχτές για το εμβόλιο της Moderna, και σε δύο μήνες θα έχει αποφασίσει για τη χορήγησή του σε παιδιά 5-11 ετών.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τον χειμώνα αυτό θα υπάρξουν αλληλεπιδράσεις με άλλους ιούς και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει το εμβόλιο της γρίπης μέσα στο Νοέμβριο. Όσον αφορά τα νέα φάρμακα σημείωσε ότι ήδη εγκρίθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την τελευταία εβδομάδα και γίνονται διακρατικές συμφωνίες για τη χρήση τους. Πρόσθεσε δε ότι μπορεί να είναι ακριβά αλλά είναι λιγότερο ακριβά από άλλα θεραπευτικά σχήματα που προωθούνται και ότι αν χορηγηθούν τις πρώτες μέρες, υπάρχει μείωση των νοσηλειών κατά 50%.

Ο κ. Τσιόδρας προέβλεψε ότι η εξέλιξη του ιού θα επηρεάσει βραχυπρόσθεσμα το τι θα γίνει. «Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε παραλλαγές για σοβαρή νόσο και θάνατο να διαφεύγουν. Παρόλα αυτά μειώνεται η ανοσία και αυτό είναι σημαντικό και νομίζω πως θα οδηγήσει τελικά τις περισσότερες χώρες στην υιοθέτηση μιας τρίτης δόσης ως προστασία όχι μόνο από τη φυσική λοίμωξη -νομίζω είναι αδύνατο να πετύχει κανείς την κατάργηση της μετάδοσης- όσο από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο», είπε. Παράλληλα, συνέστησε την τήρηση μέτρων, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η υγιεινή των χεριών και ο αυξημένος έλεγχος με τεστ που μαζί με τον εμβολιασμό θα βοηθήσουν να περάσουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις του ευρωπαϊκό CDC θα υπάρχουν μεγάλα κύματα.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τα κύματα αυτά θα έχουν όσο τον δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις, αν έχει εμβολιαστική κάλυψη πάνω από το 75% του πληθυσμού και ακόμη μικρότερες, αν η κάλυψη ξεπεράσει το 85%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο

Ο Α. Τζιτζικώστας στη Γερμανία για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου

Επόμενο

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 21χρονος Νικόλας

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Επιστήμη / Τεχνολογία

Δεν είναι το IQ: Τι επηρεάζει περισσότερο την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Μεταφέρθηκε στην Αρναία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου

10 Ιουνίου, 2026
Featured

Αναστολή λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου μετά τις πλημμύρες

8 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 21χρονος Νικόλας

Αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού στο Κλειστό θέατρο Ν. Μουδανιών

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.