Υπουργό Εσωτερικών σε Απ. Πάνα: Προσλήψεις προσωπικού στην Π.Ε. Χαλκιδικής

Απάντηση στην παρέμβασή του στη Βουλή για το ζήτημα της υποστελέχωσης της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μαυρουδή.

Στην Απάντηση ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει στον κ. Πάνα, ότι πρόκειται να προσληφθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μέσω ΑΣΕΠ μόνιμο προσωπικό, ενώ έχει εγκριθεί και η πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Συγκεκριμένα έχει εγκριθεί με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η πλήρωση οκτώ (18) δεκαοκτώ θέσεων που αφορούν στην ΠΕ Χαλκιδικής, στις οποίες περιλαμβάνονται θέσεις Γεωτεχνικών-Γεωπόνων και Ιχθυολόγων, Τεχνολόγων Γεωπονίας και Κτηνιάτρων και θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ προκειμένου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη.

Επιπλέον ο Βουλευτής ενημερώνεται από τον κ.Βορίδη , πως αναμένεται και η έγκριση 46 τακτικών υπαλλήλων για την ενίσχυση της στελέχωσης υπηρεσιακών μονάδων της ΠΕ Χαλκιδικής, περιλαμβάνοντας δεκατρείς (13) προσλήψεις υπαλλήλων κατηγορίας εκπαίδευσης Γεωτεχνικών, καθώς επίσης και 10 θέσεις έκτακτου προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ειδικοτήτων, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Περιβάλλοντος, Βιολόγων-Ιχθυολόγων, Γεωπόνων, Κοινωνικών Λειτουργών, Διοικητικών-Λογιστικών και Διοικητικών Γραμματέων.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Έπειτα από την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση επίσημα ανακοινώνεται από τον αρμόδιο Υπουργό, η πρόσληψη υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στην ΠΕΧ, αλλά και όλων των πολίτων και επιχειρηματιών της Χαλκιδικής, οι οποίοι ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους».

Δείτε εδώ ολόκληρη την απάντηση.

Exit mobile version