Φωτιές: Η «Eυρ. Ένωση» των πυροσβεστών στην Ελλάδα – Μήνυμα πυροσβέστη που μεγάλωσε στη χώρα μας

Στα δύσκολα μέτωπα της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας κόντρα στις αντίξοες συνθήκες οι Έλληνες πυροσβέστες έχουν στο πλευρό του εκατοντάδες συναδέλφους τους από τουλάχιστον 20 χώρες σε μια πρωτοφανή επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, εκπρόσωπος της ομάδας των Βρετανών πυροσβεστών σημείωσε ότι «επιχειρούσαμε στις πυρκαγιές στους λόφους της Ηλείας τις δυο τελευταίες μέρες και είδαμε την έκταση της φωτιάς. Αυτό που κάνουμε είναι να ακολουθούμε το έργο των Ελλήνων τους προκειμένου να σβήσουμε τη φωτιά, την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Τους ακολουθούμε για να σιγουρευόμαστε ότι έχουν σβήσει οι φωτιές». 

Και 35 Τσέχοι πυροσβέστες που έφτασαν με 14 οχήματα παλεύουν στο μέτωπο της Γορτυνίας παίρνοντας δύναμη από την θερμή υποδοχή από τους ντόπιους

«Η εμπειρία που έχουμε με τους ντόπιους είναι τέλεια. Ζήσαμε την ελληνική φιλοξενία και στα χωριά που πήγαμε οι κάτοικοι ήταν πολύ φιλικοί» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Τσέχων πυροσβεστών. 

Με σειρήνες φτάνουν στην Ηλεία οι γαλλικές ομάδες κρούσης προκειμένου να εμπλακούν αμέσως  στις επιχειρήσεις εξουδετέρωσης των αναζωπυρώσεων. Ανάμεσά στους Γάλλους, και ένας πυροσβέστης που μεγάλωσε στην Ελλάδα, και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες συναδέλφους του: «Στους Έλληνες πυροσβέστες μπράβο, μπράβο για όσα έχουν κάνει τώρα, ήταν μόνοι τους εδώ και μέρες τώρα ήρθαμε για βοήθεια… Για τους Έλληνες πολίτες προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η κατάσταση και να γυρίσουν στα σπίτια τους, στη ζωή τους». Τους Γάλλους ακολουθούν 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία.

Στην πληγωμένη Εύβοια σε επιφυλακή παραμένουν οι 34 πυροσβέστες που έφτασαν από τη Σερβία. 

Η επέμβαση τους είναι άμεση και αποτελεσματική, ενώ η οργάνωση της σερβικής αποστολής είναι αξιοσημείωτη, αφού είναι ενδεικτικό ότι στα βουνά της Εύβοιας τους ακολουθεί μέχρι και δικό τους ασθενοφόρο. 

Αλλά και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες επιχειρούν πλάι – πλάι με τους Έλληνες στην Εύβοια, με έναν Έλληνα πυροσβέστη, τον Σπύρο, να δίνει στο Ρουμάνο συνάδελφό του Φλορίν την ελληνική σημαία για να τον τιμήσει. 
 

Πηγή: skai.gr

Exit mobile version