• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Χαρδαλιάς: Στο κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνει η Χαλκιδική

admin Από admin
9 Ιουλίου, 2021
Σε Featured, Ελλάδα, Κοινωνία, Χαλκιδική
99
SHARES
2k
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων και πτώση του μέσου όρου ηλικίας των νοσούντων, είπε κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Τόνισε, δε, ότι σημαντικότατο ποσοστό σχετίζεται με τις συναθροίσεις και τους χώρους διασκέδασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς, παράλληλα, ανακοίνωσε τις περιφερειακές ενότητες και δήμους που αλλάζουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη.

Ποιες ανεβαίνουν επίπεδο:

Διαβάστε επίσης:

Ο Ιωάννης Κουφίδης είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

7 Ιουλίου, 2026

Κλειστός σήμερα ο δρόμος Πευκοχώρι – Πανόραμα – Αγία Παρασκευή λόγω επικινδυνότητας

7 Ιουλίου, 2026

Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) μεταφέρονται η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών και οι δήμοι Θήρας και Ιητών.

Συγκεκριμένα: 

– Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

– Επίπεδο επίσης ανεβαίνουν και μεταφέρονται στο κίτρινο (επίπεδο 2) από το πράσινο (επίπεδο 1) οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Ηλείας, Κέρκυρας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Χαλκιδικής και Θήρας -εκτός των Δήμων Θήρας και Ιητών που μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

– Η Νήσος Κέρκυρα και οι Διαπόντιοι Νήσοι (Δήμοι Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας) και οι Δήμοι Τροιζηνίας και Σαλαμίνας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

Ποιες κατεβαίνουν επίπεδο:

– Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Ικαρίας και Κιλκίς κατεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο (επίπεδο 1) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

– Οι Δήμοι Σκιάθου και Κω πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

– Ενώ και οι Δήμοι Ικαρίας, Αιγίνης, Αλοννήσου και Σκοπέλου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Αυστηροποίηση μέτρων

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε, επίσης, ότι από σήμερα στην εστίαση επιτρέπονται αποκλειστικά οι καθήμενοι, θα υπάρχει ποινή αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης από την πρώτη κιόλας παράβαση.

Επιπλέον, για την παράβαση που αφορά όρθιους και όριο πελατών ανά τετραγωνικό τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 2000 έως 5000 ευρώ, αναλόγως τα τετραγωνικά του καταστήματος, και σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και θα σφραγίζεται η επιχείρηση.

Σε περίπτωση τρίτης παράβασης προβλέπεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης για 60 μέρες.

Ταξίδια και μετακινήσεις

Σχετικά με τις μετακινήσεις σε χερσαίους και νησιωτικούς προορισμούς ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε:

– Για μετακίνηση σε νησί με πλοίο ή αεροπλάνο:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών, για ενηλίκους.
Οποιοδήποτε τεστ για ανηλίκους.
Για ανηλίκους κάτω των 12 ετών κανένα τεστ.
Σχετικά με την επιστροφή από τα νησιά και τα rapid test, ο υφυπουργός ανέφερε ότι έγινε μια συζήτηση για το θέμα, αλλά ταυτόχρονα «πρέπει να υπάρξει μια διαβούλευση για να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουν τα νησιά αυτά για τη διενέργεια τεστ, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι πως ό,τι ανακοινώσουμε θα μπορεί να υλοποιηθεί». Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά εξαιρούνται μόνο:

Α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων (αφορά νησιά το επαναλαμβάνουμε) για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση οι οποίοι πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα

Β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νησιά κοντινής απόστασης, πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα αν πρόκειται για εργαζόμενους και επίσης (self-test) πριν την μετακίνηση οι υπόλοιποι.

– Για χερσαία μετακίνηση:

Ισχυρότατη σύσταση για self test.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε ΜΜΜ, πλοία και αεροπλάνα.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο

Κικίλιας-Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς

Επόμενο

Πνίγηκε 77χρονος στη Νέα Τρίγλια

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Ιωάννης Κουφίδης είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

7 Ιουλίου, 2026
Featured

Κλειστός σήμερα ο δρόμος Πευκοχώρι – Πανόραμα – Αγία Παρασκευή λόγω επικινδυνότητας

7 Ιουλίου, 2026
Featured

Ο «Αρνιώτικος Γάμος» ταξιδεύει στη Σερβία: Το παραδοσιακό έθιμο της Χαλκιδικής γίνεται εργαλείο τουριστικής προβολής

7 Ιουλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Πνίγηκε 77χρονος στη Νέα Τρίγλια

Τραγωδία στη Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε επτάχρονο κοριτσάκι (βίντεο)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.