• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Σε αναβρασμό ο τουριστικός κόσμος από την αναστολή λειτουργίας Mουζενίδη

admin Από admin
24 Ιουνίου, 2021
Σε Featured, Οικονομία, Τουρισμός, Χαλκιδική
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

4
SHARES
70
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Σε αχαρτογράφητα και φουρτουνιασμένα ύδατα θα πλεύσει η τουριστική αγορά της Χαλκιδικής την επόμενη μέρα της αναστολής εργασιών του ομίλου Μουζενίδη, που αποκάλυψε πρώτο το makthes.gr. Ο εμβληματικός όμιλος, μετά και τον χαμό του Μπόρις Μουζενίδη, βρέθηκε σε ιδιαίτερα δεινή θέση καθώς δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στα εμπόδια που όρθωσε η πανδημία.
Αυτό που κατέστησε αναπόφευκτο γεγονός την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ήταν τα τεράστια ανοίγματα του ομίλου τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνουν τα 70 εκατ. ευρώ και είναι όλα από το 2019 ενώ τα χρέη είναι κυρίως προς ξενοδόχους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Το 2020 ο όμιλος, έχασε σχεδόν το 95% των εσόδων του, σε σχέση με το 2019 δεδομένου ότι οι αφίξεις ήταν λίγες και οι περισσότερες αγορές κλειστές ή υπό περιορισμούς. Από την 1η Μαρτίου του 2020 έως και τέλη Ιουλίου 2020 είχε εισπράξει για κρατήσεις που εκτελέστηκαν ή πρόκειται να εκτελεστούν, μόλις 5,7 εκατ. ευρώ έναντι 122,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2019!

Στο μήνυμα στη σελίδα της Mouzenidis Τravel στο facebook αναφέρεται πως «αναστολή λειτουργίας της εταιρείας υποδοχής στην Ελλάδα – Mouzenidis Travel Greece από 18.06 έως 26.06.2021 και προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες. Στο στάδιο μεταβίβασης κληρονομιάς, αποτίμησης περιουσίας, μεταβίβασης υποθέσεων στη νέα διοίκηση βρίσκεται η ελληνική εταιρεία υποδοχής. Η παύση στην υπηρεσία των τουριστών στην Ελλάδα (και αποκλειστικά στην Ελλάδα) είναι προσωρινή».

Προβληματισμός σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική

Διαβάστε επίσης:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Warsaw Food Expo 2026 στην Πολωνία

25 Ιουνίου, 2026

Γλαρόκαβος Χαλκιδικής: Η εξωτική λιμνοθάλασσα της Κασσάνδρας

25 Ιουνίου, 2026

Σε μία ακόμα χρονιά που η αβεβαιότητα κυριαρχεί, τα καταλύματα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής δέχονται άλλο ένα δυνατό χτύπημα με τον προβληματισμό να εντείνεται. «Η αναστολή λειτουργίας Μουζενίδη θα επηρεάσει κατά πολύ πολλά ξενοδοχεία που συνεργάζονταν μαζί του. Αν η αίτηση αφορά και την αεροπορική θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα κυρίως για τις μονάδες που δουλεύουν με Ρώσους τουρίστες», επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης.

«Υπήρχαν πολλών ειδών συνεργασίες ξενοδοχείων με τον όμιλο Μουζενίδη, άλλα τα νοίκιαζε εξ ολοκλήρου, σε άλλα απλά πλήρωνε δωμάτια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό. Κάθε χρόνο διακινούσε τεράστιο αριθμό Ρώσων τουριστών, αυτός έφερε τους Ρώσους στην Χαλκιδική», συμπληρώνει. «Το πλήγμα αφορά τον τουρισμό όλης της χώρας. Τα οικονομικά ανοίγματα που υπήρχαν και ο άδικος χαμός του Μπόρις έφερε αυτό το αποτέλεσμα», υποστηρίζει.

Kύκλοι της αγοράς από την Θεσσαλονίκη έκαναν λόγο για απροσδιόριστες ακόμα συνέπειες στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της πόλης με κομβικό ζήτημα να αποτελεί και το αν η αίτηση αναστολής αφορά και την Ellinair.

*Γράφει ο Στέφανος Μαχτσίρας στο makthes.gr

Προηγούμενο

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η «Ρόξυ» που σκότωσε ο πιλότος

Επόμενο

Έργα ύδρευσης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σιθωνίας

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Warsaw Food Expo 2026 στην Πολωνία

25 Ιουνίου, 2026
Featured

Γλαρόκαβος Χαλκιδικής: Η εξωτική λιμνοθάλασσα της Κασσάνδρας

25 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Πέντε εκθέσεις και φεστιβάλ για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας το καλοκαίρι του 2026

25 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Έργα ύδρευσης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σιθωνίας

Κ. Μάλαμα: Υπάρχει πρόθεση αποψίλωσης της Σιθωνίας από τραπεζικές υπηρεσίες;

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.