• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά με διεθνή πιστοποίηση

admin Από admin
21 Απριλίου, 2021
Σε Ελλάδα
2
SHARES
47
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Διαθέσιμη από τον Μάιο θα είναι η πρώτη διεθνής πιστοποίηση, επιπέδου Α1 και Α2, της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για υποψηφίους από όλο τον κόσμο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Η πιστοποίηση, που φέρει το όνομα «LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG)», παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη, και είναι ειδικά σχεδιασμένη για μελετητές και σπουδαστές, με στόχο να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν τα ιστορικά, πολιτικά και φιλοσοφικά ιδεώδη της Κλασικής Αρχαιότητας στη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Η Αρχαία Ελληνική είναι παρούσα στις επιστήμες και αποτελεί κινητήρια δύναμη προς τον δρόμο του πολιτισμού και της δημοκρατίας», ανέφερε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Επισήμανε ότι τα Αρχαία έχουν εμπλουτίσει τις ξένες γλώσσες και την παγκόσμια επικοινωνία και σημείωσε ότι η αξία τους είναι «ανεκτίμητη».

«Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με τη γνώση της γλώσσας αυτής», κατέληξε η υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Οι φωτογραφίες που «μίλησαν» στην υπόθεση του εμπρησμού της Marfin (βίντεο)

14 Ιουλίου, 2026
φώτο αρχείου

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι βάσεις σε 100 σχολές

13 Ιουλίου, 2026

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου.

«Τα Αρχαία Ελληνικά έχουν προσφέρει διαχρονικά, όχι μόνο στον πλούτο της επιστημονικής ορολογίας: έχουν προσφέρει σε ξένες γλώσσες έναν πλούτο αφηρημένων εννοιών, όπως “ανάλυσις”, “συλλογισμός”, “θέατρο”, “δόγμα”, “δημοκρατία” κ.ά. Έτσι, η γλώσσα αυτή έχει αποκτήσει οικουμενικότητα. Δεν είναι μία μη ομιλούμενη γλώσσα», είπε.

«Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία της Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας δεν σχετίζεται μόνο με την αγάπη μας για την Ελλάδα. Αποτελεί φόρο τιμής στη γλώσσα που κράτησε τον Ελληνισμό ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων, στη γλώσσα που κερδίζει αξία διεθνώς, που κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό στο εξωτερικό», επισήμανε από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης.

«Είναι η ελάχιστη συνεισφορά μιας ελληνικής εταιρείας που έγινε παγκόσμια δύναμη, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησαν επίσης οι πανεπιστημιακοί και μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, Dr Luigi Miraglia, πρόεδρος της Ακαδημίας Κλασικών Γλωσσών στη Ρώμη «Vivarium Novum», η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών και διευθύντρια του TLG (Thesaurus Linguae Graecae) στο Πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνιας Δρ Mαρία Παντελιά, καθώς και ο καθηγητής της Νεοελληνικής και διευθυντής του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, Dr. Jacques Bouchard. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν οι καθηγητές Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Dr. Benjamin Kantor, καθηγητής Middle Eastern Studies στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Όλοι οι καθηγητές μίλησαν για την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας, την αναγνώρισή της από διεθνείς επιστήμονες και διανοητές, καθώς και για την αξία της Πιστοποίησης Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και το κοινό τους όραμα να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβαθύνουν στα αρχαία κείμενα. Παράλληλα, τόνισαν ότι τα Αρχαία Ελληνικά δεν μπορούν να θεωρηθούν νεκρή γλώσσα, καθώς η γλώσσα αυτή «ζει» ακόμα σε πολλές άλλες γλώσσες.

Έρευνα για τα Αρχαία Ελληνικά

Κατά την παρουσίαση της διεθνούς πιστοποίησης παρουσιάστηκε από τη γενική διευθύντρια της εταιρείας ερευνών Marc, Σοφία Τσιλιγιάννη, πανελλήνια έρευνα για τη σχέση των Ελλήνων με τα Αρχαία Ελληνικά.

Tα αποτελέσματά της είναι ενθαρρυντικά, καθώς τo 81% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «τα Αρχαία Ελληνικά είναι απαραίτητα αν θέλει κανείς να μιλά σωστά ελληνικά». Επίσης, το 83% τα θεωρεί «χρήσιμα και στην καθημερινή ζωή, καθώς υπάρχουν πολλές φράσεις στα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε». Οκτώ στους δέκα χαρακτηρίζουν αναγκαία τη διδασκαλία τους στα σχολεία, ωστόσο πιστεύουν ότι θα πρέπει να αλλάξει η μέθοδος της διδασκαλίας τους.

Δωρεάν η διενέργεια των εξετάσεων

Η πιστοποίηση LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG) επιπέδου Α1 και Α2 θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσα στο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εξεταστεί πιλοτικά με τη σύγχρονη μέθοδο της τηλε-επιτήρησης (online proctoring) περισσότεροι από 160 υποψήφιοι, προερχόμενοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ουρουγουάη. H πλειονότητα των υποψηφίων ήταν μαθητές, καθώς 125 άτομα ήταν κάτω των 16 ετών και 35 άτομα άνω των 16 ετών. Από αυτά, το 60% ήταν γυναίκες και το 40% άνδρες. Οι περισσότερες συμμετοχές (90) αφορούσαν στο Α2 επίπεδο.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν, ως συνεισφορά της εταιρείας LanguageCert (θυγατρική του Ομίλου PeopleCert) στον επετειακό εορτασμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο

Παράταση της ρύθμισης των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες

Επόμενο

Είναι απαραίτητες οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους; Τι λένε οι ειδικοί

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Οι φωτογραφίες που «μίλησαν» στην υπόθεση του εμπρησμού της Marfin (βίντεο)

14 Ιουλίου, 2026
φώτο αρχείου
Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι βάσεις σε 100 σχολές

13 Ιουλίου, 2026
Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στα Χανιά, το αυτοκίνητο χτύπησε μετωπικά το μηχανάκι – Στη ΜΑΦ 55χρονη μητέρα τριών παιδιών

13 Ιουλίου, 2026
Επόμενο

Είναι απαραίτητες οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους; Τι λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 3015 νέα κρούσματα - 17 στη Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.