• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Σε εξέλιξη η δωρεά 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία

admin Από admin
20 Νοεμβρίου, 2020
Σε Ελλάδα
1
SHARES
26
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της δωρεάς του για την προσθήκη 174 νέων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 ελληνικά νοσοκομεία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Οι κλίνες αυτές θα παραδοθούν σταδιακά από το τέλος Δεκεμβρίου έως τον Φεβρουάριο του 2021. Το Ίδρυμα επισημαίνει ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης των εργασιών για την παράδοση των ΜΕΘ και των ΜΑΦ, με δεδομένη την καλή συνεργασία μεταξύ του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου και την εφαρμογή γρήγορων διαδικασιών για την αποφυγή γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, παραμένει απαιτητική και χρονοβόρα, διάρκειας περίπου έξι μηνών.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες περισσότερων από δέκα τμημάτων του Νοσοκομείου, όπως οι ΜΕΘ, ΜΑΦ και η Μονάδα Εμφραγμάτων, το Τμήμα Επειγόντων, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα Χειρουργεία. Η δωρεά είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με στόχο τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας, από την Αττική μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία και την Κρήτη, συνολικού ύψους 16,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και ένα πενταετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. Οι νέες κλίνες αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 6.500 ασθενείς ετησίως. Σύμφωνα με το Ίδρυμα, καταβάλλεται έντονη προσπάθεια να αρθούν οι δυσκολίες που θέτει η πανδημία στα κατασκευαστικά προγράμματα, ώστε οι εργασίες διαμόρφωσης των νέων ΜΕΘ να ολοκληρωθούν από τα τέλη του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο 2021.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο (βίντεο)

24 Ιουνίου, 2026
Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο

24 Ιουνίου, 2026

Ποια θα είναι τα πρώτα νοσοκομεία Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν οι χώροι στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Tζάνειο, Αττικόν, καθώς επίσης Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 53 νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2021 θα έχουν παραδοθεί οι χώροι για άλλες 28 κλίνες σε Ιπποκράτειο Αθήνας, Παίδων Αγία Σοφία, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Βοστάνειο Λέσβου, Βενιζέλειο στο Ηράκλειο και Άγιος Γεώργιος στα Χανιά. Στο τέλος Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί και το έργο για τις επτά νέες κλίνες στο Νοσοκομείο Λαμίας. Οι χώροι για τις υπόλοιπες 86 κλίνες θα παραδοθούν, στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου και στον Ευαγγελισμό, στον οποίο θα δημιουργηθούν 33 νέες κλίνες. Ειδικότερα στον Ευαγγελισμό, ολοκληρώθηκε, τον Μάιο η δωρεά προμήθειας εξοπλισμού συνολικού ύψους 7,7 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούσε, μεταξύ άλλων, στην προμήθεια περισσότερων από 850 κλινών νοσηλείας, εκ των οποίων οι 53 προορίζονται για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και Εμφραγμάτων.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την κύρωση της σχετικής σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τη διενέργεια διαγωνισμών για την επιλογή αναδόχων για τα έργα σχεδιασμού και κατασκευής των χώρων που θα στεγάσουν τις νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ, καθώς και την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ του ΙΣΝ, του Ελληνικού Δημοσίου και της Διοίκησης καθενός από τα 15 νοσοκομεία ξεχωριστά.

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο

Επίδομα θέρμανσης 2020: Αιτήσεις, δικαιούχοι, πληρωμές

Επόμενο

Πατριάρχης Σερβίας: Η κηδεία με τον αδιανόητο συνωστισμό όπου χοροστάτησε πριν νοσήσει και πεθάνει (φώτο – βίντεο)

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο (βίντεο)

24 Ιουνίου, 2026
Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο

24 Ιουνίου, 2026
Ελλάδα

Ξεσπά ο αδερφός της Σταυρούλας για τη σύζυγο του Σκοπιανού: «Είναι χειρότερο τέρας κι απ’ αυτόν»

24 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Πατριάρχης Σερβίας: Η κηδεία με τον αδιανόητο συνωστισμό όπου χοροστάτησε πριν νοσήσει και πεθάνει (φώτο - βίντεο)

φώτο αρχείου

Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου: "Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες/ Συνεδρίες λόγω της πανδημίας"

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.