• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΠΚΜ: Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων

admin Από admin
19 Νοεμβρίου, 2020
Σε Κεντρική Μακεδονία
1
SHARES
13
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης διασφάλισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

«Πρώτοι σε όλη τη χώρα εκπονήσαμε εγκαίρως το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, όχι μέσω δανεισμού, αλλά με χρήματα που δεν θα επιστραφούν. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για να περιορίσουν μέρος από τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που υπέστησαν, ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας.

Για το πρόγραμμα ‘Διέξοδος’, που είναι σε εξέλιξη, διαθέσαμε αρχικά από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας 150 εκ. ευρώ. Κονδύλια που αποδείχτηκαν όμως λίγα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες της πραγματικής οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία. Είχα δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε επιπλέον πόρους και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις. Κι αυτό επιτυγχάνουμε με τη διασφάλιση επιπλέον 50 εκ. ευρώ. Το συνολικό ποσό των 200 εκ. ευρώ είναι η συνεισφορά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις μικρές επιχειρήσεις του τόπου μας και στους χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι υφίστανται τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας. Κάθε επιχείρηση θα λάβει αναλογικά από 5.000 έως 50.000 ευρώ, με απολύτως διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

Τα χρήματα αυτά θα διοχετευτούν στις επιχειρήσεις, στις αρχές του 2021, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για μια ένεση ρευστότητας στην αγορά και για την έμπρακτη στήριξή μας στους συμπολίτες μας επιχειρηματίες και εργαζόμενους, μέσα από μια δράση – πιλότο, την οποία υιοθέτησαν και υλοποιούν ήδη και άλλες Περιφέρειες της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης για τη συνδρομή του στις προσπάθειες που κάνουμε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε διαδικαστικά και γραφειοκρατικά ζητήματα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 60χρονος μετά από πρόσκρουση ΙΧ σε τοιχίο

23 Ιουνίου, 2026

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος «Διέξοδος» έχουν υποβληθεί και αξιολογούνται περισσότερες από 20.000 αιτήσεις μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενώ με την ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 50 εκ. ευρώ, θα δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσης με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης πολλών επιχειρήσεων, που λόγω αντικειμενικών κριτηρίων θα έμεναν εκτός χρηματοδότησης.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 3227 νέα κρούσματα – 73 στη Χαλκιδική

Επόμενο

Προτάσεις για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» του δήμου Πολύγυρου

ΣχετικάΆρθρα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
Κεντρική Μακεδονία

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 60χρονος μετά από πρόσκρουση ΙΧ σε τοιχίο

23 Ιουνίου, 2026
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Προτάσεις για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021» του δήμου Πολύγυρου

Βόλος: Θλίψη για το θάνατο 47χρονου στρατιωτικού – Πέθανε ενώ ήταν σε καραντίνα σε σπίτι φίλου

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.