• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Στον δήμο Αριστοτέλη από αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

admin Από admin
11 Νοεμβρίου, 2020
Σε Featured, Υγεία, Χαλκιδική
2
SHARES
33
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Στη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό προχωρά από αύριο, Πέμπτη, και για τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον δήμο Αριστοτέλη, στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Τα covid τεστ θα γίνουν στο προσωπικό των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, ενώ ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος, κατέθεσε ήδη αίτημα για τη διενέργεια ελέγχων στο γενικό πληθυσμού, μετά την παρέλευση της περιόδου του lockdown.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκρισή του στο αίτημα αποστολής κλιμακίου και κινητής μονάδας. Ο έλεγχος του προσωπικού μας, είναι ένα σημαντικό βήμα, προς την κατεύθυνση της εξακρίβωσης της πραγματικής κατάστασης, που δεν πρέπει να …εγκλωβίζεται μεταξύ φημών και φόβου. Μετά το τέλος του lockdown, πάντα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και με βάση τα δεδομένα που θα υπάρχουν, θα επιδιώξουμε τη μαζική διενέργεια δειγματοληπτικών covid test μεταξύ των συμπολιτών μας στον γενικό πληθυσμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

Επίσης, ο κ. Βαλιάνος υπογράμμισε την ανάγκη τακτικής ενημέρωσης που σήμερα απουσιάζει, προκειμένου να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο, όχι μόνο από την διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και από τη διασπορά φημών, για την έκταση του προβλήματος στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής: Στο επίκεντρο ο διάλογος για το δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας

26 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Χαλκιδική: Κατασχέθηκαν πάνω από 15.000 απομιμητικά προϊόντα – Πρόστιμα άνω των 220.000 ευρώ

26 Ιουνίου, 2026

Στο μεταξύ, όποιος έχει ύποπτες επαφές ή εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα μπορεί να απευθύνεται τηλεφωνικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, για ενημέρωση και οδηγίες.

Οποιοσδήποτε πολίτης έχει ανάγκη από Ιατρική βοήθεια θα πρέπει να επικοινωνεί με το Κέντρο Υγείας ή το Περιφερειακό Ιατρείο τηλεφωνικά και να πάρει οδηγίες για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος του. Πρέπει να αποφεύγεται η χωρίς ραντεβού επίσκεψη ασθενών στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, επειδή παρατηρείται από την εμπειρία των προηγούμενων μηνών συνωστισμός και μη τήρηση των γνωστών μέτρων προφύλαξης αλλά και η δυσκολία της αναμονής που συνεπάγονται οι καιρικές συνθήκες της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Βάσει των οδηγιών του Κέντρου Υγείας:

• Ασθενείς που αναφέρουν συμπτώματα (έστω και ένα από τα γνωστά ύποπτα) ή ύποπτες επαφές, θα συνδέονται από το τηλεφωνικό κέντρο με γιατρό για την περαιτέρω διαχείρισή τους.
• Ασθενείς που αιτούνται εξέτασης για οποιονδήποτε άλλο λόγο θα κλείνουν ραντεβού, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Κέντρου Υγείας. Αλλά και για τα Περιφερειακά Ιατρεία το ραντεβού θα ρυθμίζεται από το Κέντρο Υγείας.
• Τα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά εξυπακούεται ότι θα αντιμετωπίζονται άμεσα μετά και από τηλεφωνική ενημέρωση εφόσον αυτή είναι εφικτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημότες, εκτός από το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και φυσικά τα ιδιωτικά ιατρεία, μπορούν να απευθύνονται και στο στελεχωμένο από πνευμονολόγο Δημοτικό Ιατρείο που λειτουργεί εκ περιτροπής σε Ιερισσό, Αρναία και Μεγάλη Παναγία.
Αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκρισή του στο αίτημα αποστολής κλιμακίου και κινητής μονάδας. Ο έλεγχος του προσωπικού μας, είναι ένα σημαντικό βήμα, προς την κατεύθυνση της εξακρίβωσης της πραγματικής κατάστασης, που δεν πρέπει να… εγκλωβίζεται μεταξύ φημών και φόβου. Μετά το τέλος του lockdown πάντα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και με βάση τα δεδομένα που θα υπάρχουν, θα επιδιώξουμε την μαζική διενέργεια δειγματοληπτικών covid test μεταξύ των συμπολιτών μας στον γενικό πληθυσμό. Θυμίζω πως ανεξάρτητα από φήμες, φόβο και υποψίες, χρέος όλων μας είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας ημών και αλλήλων, με την αυστηρότητα που θα απαιτούσαμε από κάποιον που ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού. Μόνο έτσι θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό, ώστε να υποδεχτούμε όλοι μαζί τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.»

Tags: Δήμος Αριστοτέλη
Προηγούμενο

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στην τουριστική έκθεση WTM Λονδίνου 2020

Επόμενο

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 2752 νέα κρούσματα – 48 στη Χαλκιδική

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής: Στο επίκεντρο ο διάλογος για το δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας

26 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Χαλκιδική: Κατασχέθηκαν πάνω από 15.000 απομιμητικά προϊόντα – Πρόστιμα άνω των 220.000 ευρώ

26 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Τροχαίο στη Συκιά Χαλκιδικής: Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική τραυματισμένη οδηγός

26 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 2752 νέα κρούσματα - 48 στη Χαλκιδική

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 το πρωί σε όλη τη χώρα- Οι εξαιρέσεις

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.