• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μήνυμα Ζέρβα στους Θεσσαλονικείς: Να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα και υπομονή

admin Από admin
30 Οκτωβρίου, 2020
Σε Κεντρική Μακεδονία
1
SHARES
14
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Το δικό του μήνυμα προς τους Θεσσαλονικείς για την πανδημία έστειλε, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ζητώ από το βήμα αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες μου, να δείξουμε όλοι μαζί ξανά αυτή τη μοναδική αίσθηση ευθύνης που ξέρω ότι διαθέτουμε. Αυτό το πλεόνασμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας, υπομονής και επιμονής, ώστε στο τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στους δρόμους της πόλης μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι από την παρούσα Δημοτική Αρχή δεν θα δει κανείς «ούτε πλειοδοσία σε μέτρα ούτε αυτοσχέδιες πρωτοβουλίες ούτε όμως αδιαφορία και εφησυχασμό».

«Τα μέτρα για κάθε πόλη και κάθε περιοχή δεν τα λαμβάνει ο Δήμαρχος, δεν τα λαμβάνει η Δημοτική Αρχή, δεν τα λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι αποφάσεις των επιστημόνων, των λοιμωξιολόγων και των υγειονομικών αρχών», επεσήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι ο Δήμος ακολουθεί τις οδηγίες, εφαρμόζει τους κανόνες και στον βαθμό που μπορεί και έχει τα μέσα προβαίνει σε ελέγχους και με καμπάνιες ενημερωτικές ευαισθητοποιεί τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε στη Θεσσαλονίκη ο μικρός Γιωργάκης – Έφυγε ο «Κλέφτης Διαμαντιών» από καρκίνο

24 Απριλίου, 2026
default

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας: Ιστορία και αρχιτεκτονική (17ος αιώνας)

23 Απριλίου, 2026

Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για την πανδημία, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα εξής:

– Στην αγορά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης 50 αστικών λεωφορείων για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης τα οποία παραδόθηκαν στον ΟΑΣΘ. Μάλιστα τα πρώτα τέσσερα από τα 50 λεωφορεία που αγοράστηκαν από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας σήμερα ταξινομήθηκαν.

– Στη δημιουργία νέων ποδηλατόδρομων, για να ενισχυθούν οι εναλλακτικές μετακινήσεις.

– Στη διάθεση περισσότερου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση του επιχειρείν, με τρόπο που διασφαλίζει και το δικαίωμα στην κινητικότητα εντός της πόλης αλλά και τη βιωσιμότητα των καταστημάτων.

– Στη διάθεση στον ΕΟΔΥ κτιρίων και χώρων για τη διενέργεια test covid

– Στους ελέγχους που διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία και στη συνεργασία με την ΕΛΑΣ για τον καλύτερο συντονισμό των ελέγχων

– Στις παρεμβάσεις που έγιναν σε περιοχές όπου παρατηρούνταν συνωστισμός και συναθροίσεις κατά τις βραδινές ώρες.

– Στις διαρκείς απολυμάνσεις που διενεργούνται. Ήδη σε αυτή τη φάση έχουν γίνει απολυμάνσεις σε 48 σχολεία.

– Στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, με αποτέλεσμα μια σειρά δικαιολογητικών και διαδικασιών πλέον να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά από το σπίτι και να μη χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στα γκισέ των δημοτικών υπηρεσιών.

Μειώνονται κατά 12,5 % τα δημοτικά τέλη

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για νέα μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 12,5%. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζέρβας, οι νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη αποτελούν προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, η οποία τηρείται στο ακέραιο.

«Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη πέρυσι κατά 12,5% και το ίδιο εισηγούμαστε και φέτος. Προωθούμε δηλαδή μια αθροιστική μείωση τελών σε 14 μήνες διοίκησης κατά 25%», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι «αν η μείωση των δημοτικών τελών πέρυσι ήταν πολιτική επιλογή, φέτος λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας είναι επιβεβλημένη απόφαση». Μάλιστα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη προωθούνται χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην καθαριότητα ή στον ηλεκτροφωτισμό.

«Γνωρίζω ότι ο τζίρος των μαγαζιών μειώθηκε, ο τουρισμός υπέστη πλήγμα, τα εισοδήματα των εργαζομένων βαίνουν μειούμενα. Σε αυτή τη συνθήκη δεν μένουμε απαθείς. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την κοινωνία και την οικονομία της πόλης», παρατήρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα χρειαστούμε ένα σχέδιο Μάρσαλ, ένα σχέδιο ανάκαμψης».

Πηγή: thessnews.gr

Tags: Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 15:00 – Εξετάζεται ολικό λουκέτο στην εστίαση

Επόμενο

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Πέθανε στη Θεσσαλονίκη ο μικρός Γιωργάκης – Έφυγε ο «Κλέφτης Διαμαντιών» από καρκίνο

24 Απριλίου, 2026
default
Κεντρική Μακεδονία

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας: Ιστορία και αρχιτεκτονική (17ος αιώνας)

23 Απριλίου, 2026
Κεντρική Μακεδονία

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global 2026”

23 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου

Η ομορφιά της Γαλάτιστας Χαλκιδικής (βίντεο)

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.