• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Σχέδιο επέκτασης και ολοκλήρωσης του Δικτύου Περιπατητικών Διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη (φώτο)

admin Από admin
6 Οκτωβρίου, 2020
Σε Featured, Τουρισμός, Χαλκιδική
8
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Tο σχέδιο επέκτασης και ολοκλήρωσης του Δικτύου Περιπατητικών Διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και την υφιστάμενη υποδομή που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο χρόνο, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, στην τοπική τουριστική και αυτοδιοικητική κοινότητα σε ειδική εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος προανήγγειλε ολοκλήρωση του δικτύου μέχρι τον Απρίλιο του 2021, ενώ ανέλυσε το ειδικά διαμορφωμένο για το trekking προωθητικό σχέδιο, όπως αυτό θα απευθυνθεί τον επόμενο χρόνο σε συγκεκριμένες τουριστικές αγορές.

Ιδιαίτερη ήταν ακόμη η αναφορά που πραγματοποιήθηκε στον τρόπο δημιουργίας της ηλεκτρονικής έκδοσης Trekking: Life is an adventure», η οποία αποτελεί το εργαλείο προώθησης δικτύου περιπατητικών διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη μήκους 100 χλμ.

Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, στο Δήμαρχο αποδόθηκε και επίσημα από την εταιρία NATOUR η bike friendly πιστοποίηση του προορισμού, η οποία αποκτήθηκε το Φεβρουάριο του 2020, προσδίδοντας στην Ανατολική Χαλκιδική τον τίτλο της πρώτης ελληνικής φιλικής στην ποδηλασία και τον ποδηλάτη τουριστικής περιοχής.

Η παρουσίαση επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του νεόδμητου Mount Athos Resort στην Ιερισσό, όπου η θέα του Παγγαίου Όρους, αλλά και του Ακάνθιου Κόλπου που περικλείεται από τους πράσινους βραχίονες του Αριστοτελικού Όρους και του Άθωνα αποτελεί σημείο ιστορικής παράθεσης για ολόκληρο το Δήμο Αριστοτέλη.

Επόμενος προωθητικός σταθμός, αφιερωμένος στις πολιτιστικές περιπατητικές περιηγήσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής, είναι αυτός του Λονδίνου, όπου στα τέλη του Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του άξονα αναφοράς στον Αλέξη Ζορμπά και όλων των τουριστικών πυλώνων που θα περιστραφούν γύρω από αυτόν.

Επιπλέον -και καθώς ο «Αριστοτελικός Περίπατος» αποτελεί την πρώτη και πλέον αποδοτική περιπατητική διαδρομή του χώρου – ο Δήμος σε συνεργασία με τη Deutscher Wanderverband Service GmbH οργάνωσαν και πραγματοποίησαν 2ημερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, προκειμένου η εν λόγω διαδρομή να πιστοποιηθεί, εντασσόμενη στον παγκόσμιο χάρτη πιστοποιημένων μονοπατιών.

Αυτό – για τον περιπατητή – σημαίνει καταρχάς ασφάλεια και οργάνωση, στοιχεία που αναβαθμίζουν αυτόματα την ποιότητα της περιήγησης και τις εξελικτικές δυνατότητες αυτής. Κατά τη διάρκεια του workshop, 12μελής ομάδα αποτελούμενη από δημότες – εξοικειωμένους με τους περιπάτους εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε, προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προετοιμάσει τα προς αξιολόγηση επιλεγμένα τμήματα του περιπάτου.

Στόχος είναι ο «Αριστοτελικός Περίπατος» να συνδεθεί πρακτικά με τους «δρόμους του Αλέξη Ζορμπά» και τη «διαδρομή του ελάτου», προκειμένου να σχηματισθεί ένα συνεχόμενο μονοπάτι μήκους 50 χιλ. Η παραγωγική ικανότητα ολόκληρου του δικτύου αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του trekking trip (1 – 5.10.20), που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Κατά τη διάρκειά του, trekking specialists από τη Γερμανία και την Πολωνία ακολούθησαν τμήματα του συνόλου σχεδόν των περιπατητικών περιηγήσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής από το Χολομώντα μέχρι το Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα.

Tags: Δήμος Αριστοτέλη

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Σόου Τραμπ μέσα και έξω από το νοσοκομείο (βίντεο)

Επόμενο

Έρχεται έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα – Ποιοι θα πάρουν χρήματα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η γιορτή της λήξης σήμερα στα Νέα Ρόδα

15 Ιουνίου, 2022
Featured

Χαλκιδική: Προσβάσιμες για ΑμεΑ παραλίες σε Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Ουρανούπολη και Ιερισσό

15 Ιουνίου, 2022
Featured

Η μεσογειακή γαστρονομία του Μαυροβουνίου στην Ουρανούπολη

14 Ιουνίου, 2022
Επόμενο

Έρχεται έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα – Ποιοι θα πάρουν χρήματα

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 399 νέα κρούσματα - 1 στη Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.